Εξαρθρώθηκε σπείρα Αλβανών, η οποία καλλιεργούσε και πουλούσε σκανγκ, στη Θεσσαλονίκη.


Τα τέσσερα από τα μέλη της σπείρας συνελήφθησαν προχθές, 30-10-2015, μετά από συντονισμένη επιχείρηση αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών Θεσσαλονίκης σε Νικόπολη Πανόραμα και Καλαμαριά. Πρόκειται για 31χρονο ομογενή, 20χρονη υπήκοο Αλβανίας και δύο ομοεθνείς της ηλικίας 28 και 35 ετών, σε βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε συμμορία και παράβαση του νόμου περί Εξαρτησιογόνων ουσιών και άλλων διατάξεων.

Στις έρευνες που έγιναν στα σπίτια που χρησιμοποιούσαν, βρέθηκαν ένα πλήρες εργαστήριο υδροπονικής καλλιέργειας (σκανγκ) ,ποσότητα κάνναβης συνολικού βάρους 2 κιλών και 769 γραμμαρίων, εξοπλισμός για εγκατάσταση και δεύτερου εργαστηρίου υδροπονικής καλλιέργειας κάνναβης (λαμπτήρες, σκίαστρα, ηχομονωτικά υλικά, μηχάνημα ανάλυσης θερμοκρασίας κ.α.), πλήθος σπόρων κάνναβης, σχεδιάγραμμα για το πώς δημιουργείται ένα τέτοιο εργαστήριο, ηλεκτρονικός υπολογιστής, έξι κινητά τηλέφωνα και 2.151 ευρώ.

Οι συλληφθέντες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, οδηγήθηκαν στον κ. Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Θεσσαλονίκης.