Στην πανελλαδική 24ωρη απεργία της 12ης Νοεμβρίου 2015 θα πάρουν μέρος και οι δημοσιογράφοι. Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Συντακτών (ΠΟΕΣΥ) καλεί τους εργαζόμενους στο χώρο της Ενημέρωσης να συμμετάσχουν μαζικά και αγωνιστικά.


Η απεργία για τους δημοσιογράφους αρχίζει στις 06.00 της Πέμπτης και λήγει στις 06.00 της Παρασκευής και κηρύσσεται σε όλα ανεξαιρέτως τα έντυπα (εφημερίδες και περιοδικά), την ΕΡΤ, τα Δημοτικά Ραδιόφωνα και Τηλεοράσεις και τα ιδιωτικά ραδιοτηλεοπτικά και διαδικτυακά ΜΜΕ, στο Αθηναϊκό–Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, τη Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης & Επικοινωνίας και στα γραφεία Τύπου.

Συγκεκριμένα την Πέμπτη, ημέρα της απεργίας, θα κυκλοφορήσουν κανονικά όλες οι εφημερίδες. Την ίδια μέρα δεν θα μεταδοθούν δελτία ειδήσεων και ενημερωτικές εκπομπές στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα.

Από την απεργία εξαιρούνται οι δημοσιογράφοι που θα καλύψουν το ρεπορτάζ των κινητοποιήσεων, ενώ στα ραδιοτηλεοπτικά Μέσα και στο διαδίκτυο επιτρέπεται η μετάδοση δύο δεκάλεπτων απεργιακών δελτίων ειδήσεων, σε ώρες που θα καθορίζουν τα ίδια τα Μέσα.

Όλες οι εφημερίδες θα κυκλοφορήσουν κανονικά το Σάββατο, καλύπτοντας και την απεργία. 

Η ΕΣΗΕΜ-Θ καλεί τα μέλη της να πάρουν μέρος μαζικά στις κινητοποιήσεις του ΕΚΘ, καθώς τα προβλήματα του κλάδου, πλέον, είναι ασφυκτικά.

Η φωτογραφία είναι από το αρχείο