Το "λουκέτο" στην εφημερίδα "Αγγελιοφόρος" και "Αγγελιοφόρος της Κυριακής" απασχόλησε, σήμερα, το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης. Εργαζόμενοι στις εφημερίδες και στο site της επιχείρησης agelioforos.gr, ζήτησαν τη συμπαράσταση των δημοτικών συμβούλων.


Ο πρόεδρος της ΕΣΗΕΜ-Θ, Αν. Φωκιανίδης, ανέτρεξε στο χρονικό των γεγονότων που οδήγησαν στο κλείσιμο της εφημερίδας, επιρρίπτοντας ευθύνες στην εργοδοσία και υπογραμμίζοντας ότι οι εργαζόμενοι έκαναν ό,τι περνούσε από το χέρι τους, για να μείνει ανοικτή η επιχείρηση.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης κι ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, Παν. Αβραμόπουλος, πρότειναν την έκδοση ψηφίσματος συμπαράστασης προς τους εργαζόμενους που βρέθηκαν στο δρόμο.

Ο επικεφαλής της παράταξης Εντάξει, Στ. Καλαφάτης, πρότεινε να σταλεί «ένα μήνυμα στην κυβέρνηση, ώστε να υπάρξει μέριμνα και έντονο ενδιαφέρον και για τους εργαζόμενους του ιδιωτικού τομέα. Να χτυπήσουμε το καμπανάκι για να αντιληφθούν οι κυβερνώντες ότι υπάρχουν και εκατοντάδες χιλιάδες ανθρώπων από αυτόν τον τομέα, οι οποίοι, ή είναι άνεργοι, ή κινδυνεύουν να μείνουν άνεργοι. Να γίνει το δράμα των εργαζόμενων του Αγγελιοφόρου ο πολιορκητικός κριός που να μας οδηγήσει σε μια σειρά από δράσεις κατά της ανεργίας».

Ο επικεφαλής της παράταξης Λαϊκή Συμμαχία, Γ. Δελλής, υπογράμμισε ότι όσο το αγαθό της ενημέρωσης παραμένει στα χέρια επιχειρηματιών, αυτές οι καταστάσεις θα διαιωνίζονται.

Νωρίτερα συζητήθηκε και το θέμα της διατήρησης του δημόσιου χαρακτήρα της Δημοτικής Τηλεόρασης Θεσσαλονίκης, TV100. Η διοίκηση του δήμου ευχαρίστησε τους βουλευτές της Θεσσαλονίκης, για τις παρεμβάσεις τους -και ειδικά τους κυβερνητικούς βουλευτές Τριαντάφυλλο Μηταφίδη και Σ. Φάμελο.