Θέματα συντάξεων, αλλά και τα κέρδη της Τουρκίας από τη χθεσινή σύνοδο της Ε.Ε. σχετικά με τους πρόσφυγες, στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. Αναλυτικά:


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Βόμβα από τη Γερμανία για Σαμαρά-Παπασταύρου»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ο υπ. Οικονομικών της Βόρειας Ρηνανίας-Βεστφαλίας (που έδωσε το στικάκι με τους 10.500 λογαριασμούς Ελλήνων σε ελβετική τράπεζα) αποκάλυψε ότι από το 2014 προσπαθούσε να δώσει στοιχεία αλλά δεν έβρισκε ανταπόκριση».

ΕΘΝΟΣ: «Ψαλίδι 30% στο μέρισμα των δημοσίων υπαλλήλων»

Η εφημερίδα σημειώνει: «περικοπές 30% στα μερίσματα δημοσίων υπαλλήλων φέρνει η μείωση της σχετικής δαπάνης κατά 100 εκατ. ευρώ για το 2016. Στη ζώνη υψηλού κινδύνου για νέες μειώσεις οι κύριες συντάξεις σε Δημόσιο και πρώην ΤΕΒΕ».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οι Τούρκοι κλείνουν τα στενά και εκπληρώνουν τον Άγιο Παΐσιο

" Η Τουρκία ετοιμάζεται να ασκήσει το "δικαίωμα" της που απορρέει από την συνθήκη του Μοντρέ να απαγορέψει την διέλευση από τα Στενά του Βοσπόρου και του Ελλησπόντου των ρωσικών πολεμικών πλοίων. Η Μόσχα έχει διαμηνύσει εδώ και καιρό ότι μια τέτοια κίνηση της Τουρκίας παραβίασης των διεθνών συνθηκών για τα Στενά, θα σημάνει αυτομάτως την κήρυξη πολέμου. Ίσως έφτασε με την τουρκική απερισκεψία και αλαζονεία η μεγάλη τους ώρα", γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Πότε & πώς θα βγείτε σε σύνταξη με τα νέα όρια ηλικίας»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «τι ισχύει για όσους ασφαλίστηκαν πριν ή μετά το 1993. Τα μυστικά για θεμελίωση εξόδου και το σωσίβιο των πλασματικών ετών. Οι αποδοχές για πλήρη και μειωμένη σύνταξη σύμφωνα με το νέο σύστημα υπολογισμού».

ΕΣΤΙΑ: «Ο νέος ενεργειακός χάρτης»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ένας παλαιός κυβερνητικός, με βαθιά γνώση των ενεργειακών θεμάτων έλεγε πρόσφατα. «Η Ελλάς ευρίσκεται ακριβώς στην είσοδο μεταξύ των παραγωγών ενέργειας , στην Ανατολή, και των καταναλωτών ενέργειας, στην Δύση».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Το Βερολίνο χρυσώνει την Άγκυρα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «σε συμφωνία κατέληξε η έκτακτη σύνοδος κορυφής ΕΕ-Τουρκίας. Η Άγκυρα απέσπασε 3 δισ. ευρώ με αντάλλαγμα τη βοήθειά της προκειμένου να περιοριστεί η ροή των προσφύγων. Οι Ευρωπαίοι επίσης δεσμεύτηκαν ότι θα επιταχύνουν τη διαδικασία ένταξης της Τουρκίας».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Άναψαν το φιτίλι οι Σκοπιανοί στην Ειδομένη 

"Ηρεμία επικρατούσε χθες στα σύνορα στο ύψος της Ειδομένης μετά το ατυχές περιστατικό του Σαββάτου με σοβαρά τραυματισμένο έναν Μαροκινό, που ξεσήκωσε κύμα οργής μεταξύ των ομοεθνών του και εξελίχθηκε σε σοβαρά επεισόδια. Ο 24χρονος Μαροκινός, που ήταν εγκλωβισμένος επτά ημέρες, ανέβηκε σε ένα ακινητοποιημένο βαγόνι, προκειμένου να διαμαρτυρηθεί, και υπέστη ηλεκτροπληξία από τα καλώδια υπερυψηλής τάσης που περνούν πάνω από τη γραμμή", γράφει η εφημερίδα.

ΤΑ ΝΕΑ: «Όταν ο Τσίπρας άναψε τσιγάρο»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «τσιγάρο-δανεικό από τον Βασίλη Λεβέντη –άναψε ο Αλέξης Τσίπρας- προς το τέλος του Συμβουλίου των Πολιτικών Αρχηγών: μία κίνηση από έναν μη καπνιστή, ενδεικτική της βαριάς ατμόσφαιρας που κυριάρχησε στο Προεδρικό Μέγαρο, καθώς όλες οι πλευρές κράτησαν σκληρή στάση, η οποία δεν άφησε περιθώρια για συναίνεση».

ESPRESSO: Μέταλλο που νικά ασθένειες

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο διάσημος γλύπτης Takis δημιούργησε μαγνήτη με θεραπευτικές ιδιότητες, που νικάει ασθένειες. Ενθουσιασμένοι με τα αποτελέσματα δηλώνουν αυτοί που το έχουν δοκιμάσει. Σκαλίζοντας τα γλυπτά του -τα οποία κοσμούν τα σαλόνια της αφρόκρεμας του εφοπλιστικού και επιχειρηματικού κόσμου- έκανε μια σπουδαία ανακάλυψη, η οποία σύμφωνα με τις μαρτυρίες ήδη χρησιμοποιείται προκείμενου να ανακουφίζει ασθενείς από πολλές παθήσεις".

KONTRA NEWS: «Αμνηστία σε όσους φέρουν πίσω καταθέσεις»

Η εφημερίδα γράφει ότι «μετά την ταυτοποίηση των ΑΦΜ με τα φυσικά πρόσωπα στα οποία ανήκουν, αρχίζει από αύριο η παρέλαση των 10.588 φοροφυγάδων που εντοπίστηκαν με καταθέσεις μαμούθ σε μια μόνο ελβετική τράπεζα από οικονομικούς εισαγγελείς».

STAR PRESS: Δολοφονία δείχνουν τα νέα στοιχεία

"Τη στιγμή που η ογκωδέστατη δικογραφία της τραγικής υπόθεσης θανάτου του Βαγγέλη Γιακουμάκη βρίσκεται στο γραφείο της μίας και μοναδικής ανακρίτριας του δικαστικού Μεγάρου Ιωαννίνων, έρχονται στη δημοσιότητα νέα στοιχεία, που ανατρέπουν τα μέχρι σήμερα δεδομένα", υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Η νέα κλίμακα φορολόγησης»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σχέδιο για την εφαρμογή μιας ενιαίας φορολογικής κλίμακας, με δύο παραλλαγές, προωθεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών στο πλαίσιο της μεταρρύθμισης της φορολογίας εισοδήματος, που αποκαλύπτει σήμερα η 'Ν'».