Με ασφαλιστικά θέματα ασχολούνται, σήμερα, οι περισσότερες από τις εφημερίδες στις πρώτες τους σελίδες. Αναλυτικά:


ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: Προνομιακές φορολογικές ζώνες για ενίσχυση του Ασφαλιστικού

"Τη δημιουργία «κοιτίδων» με ειδικό φορολογικό καθεστώς, με σκοπό την ανάπτυξη της απασχόλησης και την αύξηση των εσόδων του Ασφαλιστικού εξετάζει η κυβέρνηση στο πλαίσιο της ανακεφαλαιοποίησης και της τόνωσης των εσόδων του συνταξιοδοτικού συστήματος. Μπροστά στον δύσκολο γρίφο της ασφαλιστικής μεταρρύθμισης, της «εξαέρωσης» των αποθεματικών και του εκτροχιασμού των ελλειμμάτων των Ταμείων, στο τραπέζι έχουν πέσει προτάσεις για πόρους που θα μπορούσαν να αιμοτοδοτήσουν το σύστημα χωρίς να επιβαρύνουν τον κρατικό προϋπολογισμό, σε συνδυασμό με την πρόσκαιρη αύξηση των εισφορών αλλά και της εισπραξιμότητάς τους", γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Το "προφητικό παιχνίδι" των Σιωνιστών

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι υπάρχουν "Ιλουμινάτι πίσω από τα γεγονότα της Συρίας" και προσθέτει ότι "προέβλεψαν μέχρι και το χτύπημα στο Παρίσι την Παρασκευή και 13".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: Το κόλπο Τσίπρα με τη συναίνεση

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝ.ΕΛ. δυσκολεύεται να σηκώσει μόνη της το βάρος της εφαρμογής του τρίτου Μνημονίου. Είναι το κεντρικό πολιτικό συμπέρασμα από την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να προκαλέσει σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών, με κύριο θέμα το ασφαλιστικό, ζητώντας εθνικό διάλογο με συμμετοχή εκπροσώπων όλων των κομμάτων της φιλοευρωπαϊκής αντιπολίτευσης προκειμένου να εκπονηθεί κοινό πόρισμα που θα τεθεί υπ’ όψιν των πιστωτών". 

Η ΑΥΓΗ της Κυριακής: Αλλαγές εκ βάθρων πριν να είναι αργά

Σύμφωνα με έρευνα που δημοσιεύει η εφημερίδα "στο ναδίρ η εμπιστοσύνη των πολιτών στο πολιτικό και οικονομικό σύστημα. Σε ελεύθερη πτώση τα ΜΜΕ, με την τηλεόραση να πιάνει πάτο. Σταθερή η εμπιστοσύνη στους συντηρητικούς "παραδοσιακούς" θεσμούς, όπως ο στρατός, η αστυνομία, η Εκκλησία, ενώ αυξάνεται η εμπιστοσύνη στα κοινωνικά κινήματα. Τεράστιες οι αντοχές της δημόσιας Παιδείας, παραμένει ζητούμενο το "μάθε παιδί μου γράμματα" ".

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: Συντάξεις: Ολες κάτω από τα 1.000 ευρώ

H εφημερίδα τονίζει ότι "συμπιέζονται οι αποδοχές 500-900 ευρώ" και μιλά για νέα μείωση των συντάξεων. "Μεταβατικό ασφαλιστικό σύστημα τριών ετών, μέχρι ιο 2018, με ρήτρα ανάπτυξα και απασχόλησης και. μείωση μισθών διό ins αύξησα των εισφορών, προτείνει στην τρόικα η κυβέρνηση", προσθέτει.

Η ΕΠΟΧΗ: Διάλογο με την κοινωνία

"Το κύμα αρνητικών δηλώσεων με το οποίο υποδέχτηκαν τα κόμματα της αντιπολίτευσης την πρόσκληση της κυβέρνησης σε σύσκεψη αρχηγών κομμάτων, είναι ενδεικτικό της αμηχανίας που τους προκάλεσε η πρωτοβουλία του Μαξίμου. Αν ο στόχος ήταν αυτός, θα μπορούσαμε να σημειώσουμε «1» στο επικοινωνιακό ματς κυβέρνησης - αντιπολίτευσης", γράφει η εφημερίδα.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Το ασφαλιστικό, λυδία λίθος για τις εξελίξεις

Όπως τονίζει η εφημερίδα "σε «γόρδιο δεσμό» για τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, και, δευτερευόντως, για τους αρχηγούς των κομμάτων εξελίσσεται το ασφαλιστικό. Κατά τη χθεσινή σύσκεψη στο Προεδρικό Μέγαρο, τα κόμματα της αντιπολίτευσης αρνήθηκαν την πρότασή του για τη συγκρότηση δύο διακομματικών επιτροπών με αντικείμενο το ασφαλιστικό και την αναθεώρηση του Συντάγματος".

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: 3 Δεκέμβρη απεργούμε όλοι!Καμιά συναίνεση στην επίθεση στην Ασφάλιση

"Με απεργία την Πέμπτη, 3 Δεκέμβρη, οι εργαζόμενοι απαντάνε στη νέα επίθεση στην Κοινωνική Ασφάλιση, αλλά και στη νέα αντιλαϊκή λίστα προαπαιτούμενων, καθώς και στις αλλαγές στα Εργασιακά που θα έρθουν σε επόμενες δόσεις. Συντονίζονται με αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, γυναίκες, νεολαία. Απορρίπτουμε την προσπάθεια της συγκυβέρνησης να διαμορφώσει κλίμα συναίνεσης και ανοχής", γράφει η εφημερίδα.

Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Στην γκιλοτίνα του Κατρούγκαλου

Όπως γράφει η εφημερίδα "η δημιουργία της εθνικής και της ανταποδοτικής σύνταξης, καθώς και ενός Ταμείου για την κύρια ασφάλιση, στο οποίο θα προκύψουν ενιαίοι κανόνες εισφορών και παροχών για όλους, είναι η βασική πρόταση Κατρούγκαλου για ένα «νέο και δίκαιο ασφαλιστικό σύστημα». Τα μεγάλα «αγκάθια», όμως, του προσδιορισμού ενός νέου ποσοστού αναπλήρωσης για κύριες και για επικουρικές συντάξει, καθώς και της αύξησης των εργοδοτικών ασφαλιστικών εισφορών αφήνουν «ορθάνοιχτο» το παράθυρο για νέες περικοπές στις συντάξεις". 

Κυριακάτικη Kontra news: Στήνει κόμμα ο Βασιλιάς

"Αναζωπυρώθηκαν οι ελπίδες της τέως βασιλικής οικογένειας για να παίξουν ρόλο στα πολιτικά και δημόσια πράγματα της χώρας, βλέποντας την πολυδιάσπαση των κομμάτων και του παλαιού πολιτικού συστήματος. Ονειρεύονται τη δημιουργία ενός κόμματος ή ενός πολιτικού σχήματος, το οποίο θα προσπαθήσει να αξιοποιήσει τον κερματισμό της δεξιάς, προσελκύοντας μέλη και ψηφοφόρους από τη δεξιά πτέρυγα της ΝΔ.", υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Δημοτικά ιατρεία και εθελοντές σώζουν το ΕΣΥ

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η απαξίωση των δημόσιων νοσοκομείων οδηγεί δεκάδες χιλιάδες πολίτες στα δημοτικά και κοινωνικά ιατρεία που έχουν αναπτυχθεί σε ολόκληρο το πολεοδομικό συγκρότημα. ■ Δωρεάν εξετάσεις παρέχουν και γιατροί στα ιδιωτικά ιατρεία τους σε συνεργασία με τους δήμους. ■ Ραντεβού κλείνονται σε χρόνο ρεκόρ, ενώ αυξάνονται διαρκώς οι διαθέσιμες ιατρικές ειδικότητες και οι παρεχόμενες υπηρεσίες φροντίδας".

Ο ΛΟΓΟΣ: Επανεκκίνηση 6 μεγάλων έργων υποδομών

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τα τμήματα Πάτρα - Πύργος και Ακαιο - Ιόνια Οδός καθώς και η αναβάθμιση του σιδηροδρομικού δικτύου περιλαμβάνονται στις πρώτες προσκλήσεις έργων στο νέο ΕΣΠΑ. Περιλαμβάνεται και η αναβάθμιση του ΒΟΑΚ, έργο στη Λέσβο και τα συστήματα διαχείρισης της εναέριας κυκλοφορίας".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Περάστε όλοι μαζί τα μέτρα να τελειώνουμε.Ηχηρή παρέμβαση Στουρνάρα

"Ο διοικητής της Τραπέζης της Ελλάδος στην ετήσια έκθεσή του που θα δημοσιευτεί την Παρασκευή κάνει δραματική έκκληση στα κόμματα για συναίνεση στα τελευταία μέτρα του τρίτου μνημονίου (Ασφαλιστικό, Αγροτικό κ.λπ.). Είμαστε και πάλι πολύ κοντά στην έξοδο από την κρίση, «προς Θεού μην το ξαναχαλάσετε όπως πέρσι λίγο πριν τις εκλογές», είναι το μήνυμά του" γράφει η εφημερίδα.

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Από τις ύβρεις στις ικεσίες

"Η φράση «όλα εδώ πληρώνονται» αρχίζει να βρίσκει την πανηγυρική επιβεβαίωση της στην περίπτωση του Αλέξη Τσίπρα και της... «δεύτερη φορά Αριστεράς». Αυτό διότι αφού πρώτα ο νυν πρωθυπουργός επί πέντε χρόνια προέβαινε σε κήρυγμα μίσους και διχασμού κατηγορώντας τις προηγούμενες «μνημονιακές» κυβερνήσεις με φρασεολογία που παραπέμπει σε εμφύλιο πόλεμο, τώρα όχι μόνο έχει υιοθετήσει πλήρως την πολιτική και τα επιχειρήματά τους, αλλά τις παρακαλάει να τού παράσχουν πολιτική συναίνεση, προκειμένου να καταφέρει να γαντζωθεί στην πρωθυπουργική καρέκλα", γράφει η εφημερίδα", γράφει η εφημερίδα.

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: Ξεκαθάρισμα στη Βουλή

H εφημερίδα αναφέρεται στη "μαραθώνια συνάντηση πολιτικών αρχηγών με διαφωνίες και ψήγματα συναίνεσης", για την οποία τονίζει ότι "απορρίφθηκε η πρόταση Τσίπρα για κοινές επιτροπές σε Ασφαλιστικό και αναθεώρηση Συντάγματος" και πως υπήρξε "συμφωνία σε Προσφυγικό με αστερίσκους", ενώ"ανοίγει συζήτηση για τον εκλογικό νόμο" και καταλήγει στο συμπέρασμα πως το ξεκαθάρισμα θα γίνει στο Κοινοβούλιο.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Πάμε μαζί αλλιώς προχωράω μόνος.Καθαρές κουβέντες του Τσίπρα στα κόμματα

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ενόψει κρίσιμων αποφάσεων για σημαντικά — ζητήματα που αφορούν το μέλλον της χώρας, ο πρωθυπουργός επιδιώκει να οργανώσει μια εθνική γραμμή άμυνας απέναντι στους δανειστές και τις εκβιαστικές απαιτήσει τους".

ΤΟ ΧΩΝΙ: Προυπολογισμός Τσίπρα VS Απολογισμός Σαμαρά

Σύμφωνα με τα λογικά άλματα της εφημερίδας "ο Σαµαράς θα έπαιρνε τα διπλάσια µέτρα από αυτά που παίρνει τώρα ο Τσίπρας. Στην πραγµατικότητα, αν έµενε στην εξουσία, θα έπαιρνε αναγκαστικά πολύ περισσότερα από τα διπλάσια! Αυτό προκύπτει από τις υπογραφές και τις δεσµεύσεις Ν∆ και ΠΑΣΟΚ, άσχετα µε τα όσα λένε τώρα στα κανάλια..."

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νέα γενιά προληπτικών εξετάσεων για γυναίκες

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "αλλάζει το μοντέλο προληπτικών εξετάσεων για τον καρκίνο τραχήλου της μήτρας. Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας προτείνει -αντί για τεστ Παπ- να γίνεται γονιδιακό τεστ (DNA), το οποίο θα δείχνει εάν η γυναίκα φέρει τον ιό των ανθρωπίνων θηλωμάτων (HPV)".

REALNEWS: Θα κατάσχεται ότι δεν δηλώνεται!

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της εφημερίδας: "Οι φορολογούμενοι θα είναι υποχρεωμένοι να δηλώνουν στις Αρχές όλα τα κινητά και ακίνητα περιουσιακά στοιχεία που κατέχουν στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, όπως σπίτια, οικόπεδα, οχήματα, αεροσκάφη, κότερα, μετοχές, έργα τέχνης, συλλογές σπάνιων αντικειμένων, κοσμήματα, τραπεζικούς λογαριασμούς, θυρίδες, άλογα ιππασίας κ.ά.". Η Realnews επισημαίνει ότι: "Οι φορολογικές Αρχές θα παρακολουθούν συνεχώς πώς εξελίσσονται οι αλλαγές στην περιουσία των πολιτών, για να εντοπίζουν αδικαιολόγητες αποκλίσεις".