Το ασφαλιστικό παίρνει, σήμερα, τη θέση του στα πρωτοσέλιδα των εφημερίδων. Τα μαντάτα, μαύρα... Αναλυτικά:


ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Εκβιάζει ο Τσίπρας για το ασφαλιστικό"

Η εφημερίδα γράφει ότι "η μεθόδευση - πολιτικός εκβιασμός για να περάσει το Ασφαλιστικό έδειξε ότι ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ παραβιάζει την πολιτική ορθότητα μπροστά στην πολιτική σκοπιμότητα που έχει να στριμώξει την αντιπολίτευση και κυρίως τη Νέα Δημοκρατία, μια και δεν έχει ακόμη εκλέξει αρχηγό".

ΕΘΝΟΣ: "Στα άκρα η σύγκρουση Τσάρου-Σουλτάνου". "Εθνική κόκκινη γραμμή για το Ασφαλιστικό"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "απελάσεις, οικονομικές κυρώσεις και ένταση των βομβαρδισμών από Ρωσία". "Συναίνεση για να αποτραπεί η μείωση συντάξεων επιδιώκει ο πρωθυπουργός. Με τέσσερις γραμμές η ΝΔ, βέτο από ΠΑΣΟΚ, αστερίσκοι από Θεοδωράκη, οικουμενική προτείνει ο Λεβέντης, δεν συμμετέχει το ΚΚΕ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Γέροντας: Οι 7 φάσεις του Τρίτου Παγκοσμίου Πολέμου

Η εφημερίδα επικαλείται τα λόγια σύγχρονου Γέροντα και γράφει: "Ο Τρίτος Παγκόσμιος Πόλεμος θα συντελεστεί σε 7 διαδοχικές φάσεις-συρράξεις και θα κορυφωθεί σταδιακά. Ο κάθε επί μέρους πόλεμος θα είναι σφοδρότερος του προηγουμένου και θα εμπλέκει όλο και περισσότερα έθνη, ενώ θα μεσολαβούν διαστήματα «ειρήνης». Οι άνθρωποι των οποίων οι χώρες θα βρίσκονται σε πόλεμο, θα τρέχουν και θα παρακαλούν τον Θεό, όμως δεν θα εισακούονται. Οι λαοί που θα ζουν σε μη εμπόλεμες χώρες, δεν θα παραδειγματίζονται και δεν θα συνετίζονται από τις συμφορές των γειτόνων τους, αλλά θα ζητούν τον πόλεμο και την καταστροφή για να εκδικηθούν τους εχθρούς τους". 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Ανευ ορίων τυχοδιωκτισμός". "Μείωση εισφορών στον ΟΑΕΕ"

Η εφημερίδα γράφει ότι "από τις υποσχέσεις για 13η σύνταξη ο πρωθυπουργός ψάχνει για "συνενόχους" στο νέο μαχαίρι των συντάξεων, ζητώντας άμεση σύγκλιση του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών". "Κατώτατο υποχρεωτικό ποσό ασφαλιστικής κάλυψης 150€ έως 200€ το μήνα και έξτρα εισφορά ανάλογα με το εισόδημα του ασφαλισμένου".

ΕΣΤΙΑ: "Χάθηκαν 114 δισ. σε μία εξαετία"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "τον Οκτώβριο του 2009, μετά τις εθνικές εκλογές και πριν το ξέσπασμα της κρίσεως, οι καταθέσεις των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων στις εγχώριες τράπεζες ήταν αθροιστικά, βάσει των στοιχείων της Τραπέζης της Ελλάδος, 235 δισεκατομμύρια ευρώ.Τον Οκτώβριο του 2015, βάσει των στοιχείων που δημοσιεύθηκαν χθες, το σύνολο των καταθέσεων έχει υποχωρήσει πλέον στα 121 δισ".

Η ΑΥΓΗ: "Σπάει ο πάγος"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο τραπέζι του διαλόγου για τα κρίσιμα ζητήματα εθνικής σημασίας, θα καθίσουν οι αρχηγοί όλων των δημοκρατικών κομμάτων, με εξαίρεση του ΚΚΕ, μετά την πρωτοβουλία του πρωθυπουργού να ζητήσει σύσκεψη υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας για το προσφυγικό και το ασφαλιστικό".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Βγάλ' τα πέρα μόνος σου!"

Η εφημερίδα γράφει ότι "απρόθυμη εμφανίζεται η αντιπολίτευση να δώσει την παραμικρή στήριξη στην κυβέρνηση. Οι πολιτικοί αρχηγοί θα μετάσχουν στο συμβούλιο που θα συγκληθεί στο προεδρικό μέγαρο και το οποίο ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας, ωστόσο αποκλείουν εξαρχής τη συναίνεση".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ο κ. Τσίπρας ανακάλυψε τη συναίνεση"

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "υπό το μεγάλο πολιτικός βάρος των επερχόμενων αλλαγών στο ασφαλιστικό, αλλά και υπό τον φόβο νέων απωλειών στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας ανακαλύπτει αίφνης τη συναίνεση".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Υπάλληλοι ταμείων διώκονται για την υπεξαίρεση 

"Βαριές διώξεις αντιμετωπίζουν δεκατρείς υπάλληλοι τριών ασφαλιστικών ταμείων, οι οποίοι είχαν την ευθύνη να εισπράττουν τις ασφαλιστικές εισφορές των εργαζομένων στο δήμο Θεσσαλονίκης, που τελικά έγιναν καπνός με το γνωστό σκάνδαλο της υπεξαίρεσης. Ο εισαγγελέας διαφθοράς παρήγγειλε χθες να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος τους μετά το πόρισμα της οικονομικής επιθεωρήτριας, σύμφωνα με το οποίο τα ταμεία δεν εισέπραξαν 7,2 εκατομμύρια ευρώ στο διάστημα από το 1999 έως το 2008. Ειδικότερα θα ασκηθεί δίωξη για το αδίκημα της απιστίας σε βάρος της υπηρεσίας με τις επιβαρυντικές διατάξεις του νόμου περί καταχραστών του δημοσίου, που προβλέπει μέχρι και ισόβια κάθειρξη", γράφει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Δεδομένη η ελληνική συμμετοχή στο ιμπεριαλιστικό μακελειό"

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "σκόνη γίνονται τα επιχειρήματα περί μη εμπλοκής της Ελλάδας στα ιμπεριαλιστικά σχέδια στην περιοχή της Μ. Ανατολής, που υποστηρίζει η συγκυβέρνηση".

ΤΑ ΝΕΑ: "Χαλασμένο τηλέφωνο"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "με τον πρωθυπουργό να αναλαμβάνει - έπειτα από επιθυμία της Προεδρίας της Δημοκρατίας - την πρόσκληση των πολιτικών αρχηγών συγκαλείται το συμβούλιο κορυφής με θέμα αιχμής το ασφαλιστικό σύστημα, καθώς η κυβέρνηση επιδιώκει να εκμεταλλευθεί το κενό εξουσίας στην αξιωματική αντιπολίτευση και να νομοθετήσει αμέσως".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νέα θεραπεία αλλάζει τις ζωές των διαβητικών

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, για τη νέα αυτή μέθοδο που αφορά τον διαβήτη τύπου 1, "οι επιστήμονες χρησιμοποιούν κύτταρα του ασθενή για να προστατεύσουν την παραγωγή ινσουλίνης". Υποστηρίζει πως η μέθοδος είναι ελπίδα για να μειωθούν οι καθημερινές ενέσεις ινσουλίνης.

ESPRESSO: Δέκα χρόνια έρωτας με τη Σμαράγδα

"Ο κόσμος το 'χε τούμπανο κι αυτοί κρυφό καμάρι εδώ και αρκετά χρόνια. Μόλις χθες, όμως, η εν λόγω λαϊκή παροιμία έπαψε να ισχύει για τη Σμαράγδα Καρύδη και τον Θοδωρή Αθερίδη", γράφει η εφημερίδα.

Kontranews: "Τους έπιασαν! 300 δισ. έβγαλαν έξω σε 15 χρόνια"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ένα εκατομμύριο κωδικοί έχουν ανοίξει από Ελληνες σε τράπεζες της Ζυρίχης του Λουξεμβούργου, του Λιχτενστάιν και σε άλλους φορολογικούς παραδείσους με τις προηγούμενες ελληνικές κυβερνήσεις στην ουσία να επιβραβεύουν τη φοροδιαφυγή και το ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αφού δεν έκαναν το παραμικρό προκειμένου να εντοπίσουν τους λογαριασμούς αυτούς".

STAR PRESS: Σατανική μητριά βίασε και σκότωσε την 2χρονη κόρη του συντρόφου της

Η εφημερίδα αναφέρεται σε έγκλημα που έγινε σε χώρα του εξωτερικού και έχει γνωστοποιηθεί από επιστολή που δημοσιεύτηκε στα social media από τη φυσική μητέρα του παιδιού.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Γόρδιος δεσμός το Ασφαλιστικό"

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "τη συναίνεση των πολιτικών κομμάτων επιχειρεί ο Αλ. Τσίπρας, καθώς οι μεταρρυθμίσεις στο Ασφαλιστικό θα είναι επώδυνες για χιλιάδες συνταξιούχους".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Δεύτερη δοκιμασία"

Η εφημερίδα τονίζει ότι "η δεύτερη λίστα των προαπαιτούμενων δράσεων, η υλοποίηση της οποίας θα επιτρέψει την αποδέσμευση της δεύτερης υποδόσης του 1. δισ. ευρώ, αλλά και θα επιβεβαιώσει την καλή συνεργασία κυβέρνησης και θεσμών, ενω όψει της συζήτησης για την απομείωση του δημόσιου χρέους, συζητήθηκε στο περιθώριο του χθεσινού Euro Working Group".