Πλουραλισμός θεμάτων στα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων, με τα της εκλογής προέδρου στη Νέα Δημοκρατία να... κερδίζουν με διαφορά ψήφου. Φυσικά, κανείς δεν περίμενε το φιάσκο - Παπαμιμίκου...


Αναλυτικά:

ΕΘΝΟΣ της Κυριακής: Καλώ σε εθνικό διάλογο

Στα μεγάλα ανοιχτά εθνικά θέματα αλλά και στα καθοριστικής σημασίας για τη διασφάλιση της κοινωνικής συνοχής ζητήματα θα δρομολογήσουμε εθνικό διάλογο», τονίζει με την εφ' όλης της ύλης συνέντευξή του στο «Εθνος της Κυριακής» ο Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος ανοίγει τα χαρτιά του για τις προσεχείς κινήσεις στο εσωτερικό πολιτικό σκηνικό.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Οι σιωνιστές ανέτρεψαν τον Παπαδόπουλο για το πετρέλαιο!

Η εφημερίδα ισχυρίζεται για το Πολυτεχνείο ότι "αυτοί που πρωταγωνίστησαν τότε, ήταν εντολοδόχοι ξένων σιωνιστικών κέντρων και βολεύτηκαν αμέσως μετά την Μεταπολίτευση και σταδιακά πήραν τις καλύτερες θέσεις και κατέστρεψαν τη χώρα μας και οικονομικά και πνευματικά"... Θου Κύριε...

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ της Κυριακής: Η εκλογή προέδρου και οι προκλήσεις της επόμενης μέρας

Η εφημερίδα τονίζει: "Εκτός του γυάλινου πύργου της εσωκομματικής διαδικασίας και αντιμέτωποι με τη σκληρή πραγματικότητα θα βρεθούν από τη Δευτέρα οι υποψήφιοι για την ηγεσία της Ν.Δ. και κυρίως όποιος εκλεγεί στη θέση του αρχηγού, αν αυτό τελικά γίνει από τον πρώτο γύρο. Η σημερινή μάχη είναι καθοριστική και για το μέλλον της ίδιας της κεντροδεξιάς παράταξης, ανάλογα και με το πρόσωπο που θα ηγηθεί την επόμενη μέρα".

Η ΑΥΓΗ της Κυριακής: Εθνικός διάλογος για ασφαλιστικό, προσφυγικό και Παιδεία

"Πρόγευση των ανακοινώσεων του Αλέξη Τσίπρα, ίσως και εντός της εβδομάδας, η προχθεσινή συνάντησή του με τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας Παγερά αδιάφορο το Μέγαρο Μαξίμου στα σενάρια περί οικουμενικής κυβέρνησης", γράφει η εφημερίδα.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ της Κυριακής: «Θυσιάζουν» τις μητέρες με ανήλικα τέκνα

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Τρία τζαμιά λειτουργούν νόμιμα σε Αθήνα-Πειραιά

"Με άδεια από το ελληνικό κράτος λειτουργούν πλέον τρία τζαμιά στην ευρύτερη περιοχή xns Αθήνας. Πρόκειται για χώρους που πριν λειτουργούσαν παράνομα, αλλά πλέον έχουν νομιμοποιηθεί", επισημαίνει η εφημερίδα.

Κυριακάτικη ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η ώρα της ΝΔ

Η εφημερίδα γράφει: "Η πληγωμένη Κεντροδεξιά αποφασίζει για το μέλλον της. Ποιος θα πάει με ποιον αν δεν υπάρξει νικητής (με 50% + 1) σήμερα και η θα γίνει στην περίπτωση που ο πρώτος έχει πολύ μεγάλη διαφορά από τον δεύτερο". 

Κυριακάτικη Kontra news: Ιδού οι συνωμότες για την πτώση Τσίπρα

"Με εκβιασμούς, με προσωπικές απειλές, με υποθέσεις όπως οι καταγγελίες Πανούση περι διασύνδεσης στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ με τους τρομοκράτες, με σενάρια περι ρουσφετολογίας στενών συνεργατών του κ. Τσίπρα και υπουργών, διαμορφώθηκε μια επιχείρηση που στόχο είχε να πέσει η κυβέρνηση. Έπρεπε φυσικά να φανεί ότι πέφτει λόγω διαφωνιών των βουλευτών, λόγω της αναξιοπιστίας του Τσίπρα και ΣΥΡΙΖΑ, λόγω σύγκρουσης συνειδήσεων. Το τελικό αποτέλεσμα δεν έριξε την κυβέρνηση, διαμόρφωσε όμως κλίμα ανησυχίας ενώ έριξε τις ψήφους εμπιστοσύνης στις 153 από τις 155 που ήταν αρχικά", γράφει η εφημερίδα.

Κυριακάτικος ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Απεμπλοκή τώρα από τους επικίνδυνους ιμπεριαλιστικολυς σχεδιασμούς

"Το ΚΚΕ καταδίκασε τις πολύνεκρες εγκληματικές επιθέσεις στο Παρίσι και εξέφρασε τα βαθιά του συλλυπητήρια στις οικογένειες των θυμάτων και την αλληλεγγύη του στο γαλλικό λαό. Σήμερα, λίγες μέρες μετά, βλέπουμε πως αυτές οι επιθέσεις, στο όνομα της καταπολέμησης της τρομοκρατίας, επιδιώκεται να γίνουν το άλλοθι για την παραπέρα ιμπεριαλιστική εμπλοκή στη Συρία και, ταυτόχρονα, για την ενίσχυση της αστυνομοκρατίας, της καταστολής, του ρατσισμού και της ξενοφοβίας στην Ευρώπη", γράφει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ της Κυριακής: Στήνουν παγίδα για τζιχαντιστές στον Έβρο

"Ο πρώτος μεγάλος σκόπελος στη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών στα ελληνοσκοπιανά σύνορα της Ειδομένης παρουσιάστηκε το πρωί της περασμένης Πέμπτης. Οι φόβοι των ελληνικών αρχών για τον εγκλωβισμό μεταναστών και προσφύγων στο πέρασμα για την υπόλοιπη Ευρώπη επιβεβαιώθηκαν και η αμηχανία στην αντιμετώπιση του ήταν φανερή", γράφει η εφημερίδα.

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: «Βόμβα» 3 εκατ. προσφύγων στην Ελλάδα

Η εφημερίδα επισημαίνει: "Συναγερμός στην Ευρώπη για τον έλεγχο των συνόρων μετά τις τρομοκρατικές επιθέσεις και την εκατόμβη νεκρών στο Παρίσι Σχεδιασμός για unv αντιμετώπιση της διέλευσης έως και 3 εκατομμυρίων μεταναστών από τα σύνορα μας και ασκήσεις για τον οικονομικό και κοινωνικό αντίκτυπο αυτής της νέας συνθήκης πραγματοποιεί η Ευρώπη, προωθώντας πλέον ανοιχτά, υπό αυτόν τον φόβο, καθεστώς συνδιοίκησης των συνόρων μας - ιδιαίτερα των θαλάσσιων".

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Κρέμεται από μία κλωστή η κυβέρνηση

ΤΟ ΒΗΜΑ της Κυριακής: Η κυβέρνηση όμηρος του Ασφαλιστικού

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η κυβέρνηση αναζητεί «σωσίβια» Η μείωση της κοινοβουλευτικής ισχύος προκαλεί τριγμούς στο Μαξίμου, το οποίο από τη μία ζητεί εθνική συνεννόηση και από την άλλη απορρίπτει τα ενδεχόμενα συνεργασιών Ο Πρωθυπουργός αναζητεί, σύμφωνα με πληροφορίες, τις υπάρχουσες δυνατότητες διαφύλαξης της σημερινής πλειοψηφίας ή ακόμη και της δημιουργίας μιας νέας, η οποία προφανώς προϋποθέτει τη συμμετοχή και άλλων κομμάτων".

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: ΠΑΝΕ ΣΤΗΝ ΚΥΠΡΟ οι νταβατζήδες

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "η παντοδυναμία που είχαν, με τις κυβερνήσει να περνούν πρώτα από το γραφείο rous για να υποβάλουν τα σέβη τους και να πάρουν... εντολές, ανήκει στο χθες. Ήδη για πρώτη φορά rous κτυπάει την πόρτα ο Εισαγγελέας και ο ανακριτής... Και πλέον, γνωρίζοντας τα έργα και τις ημέρες τους, το ότι τα θαλασσοδάνεια που έπαιρναν με ένα τηλεφώνημα έχουν γίνει φύλλο και φτερό, τις... εκκρεμότητες που έχουν, συν το νέο τηλεοπτικό πλαίσιο, όπου θα υπάρχουν κανόνες ψηφισμένοι από τη Βουλή και διαφανείς διαδικασίες που θα ισχύουν για όλους τους πολίτες που θέλουν να διεκδικήσουν μια τηλεοπτική άδεια, έχουν... χωνέψει ότι οι βαρονίες τελείωσαν"...

ΤΟ ΧΩΝΙ: Μιλάνε όλοι, μιλάνε και τα μηδενικά

"Δεν είναι μόνο ότι π ΝΔ προστάτευσε το... 0% των σπιτιών και ο ΣΥΡΙΖΑ το 60%. Είναι και ότι ο ένας υιοθέτησε την εμπορική αξία για να κερδίσουν οι τράπεζες, ο άλλος για να κερδίσουν οι πολίτες! Η ΝΔ συμφώνησε: Η τράπεζα να βγάζει το σπίτι σου στο σφυρί στα 2/3 της εμπορικής του αξίας. Δηλαδή; Και το σπίτι χαμένο και το δάνειο απλήρωτο! Ο ΣΥΡΙΖΑ συμφώνησε: Να πληρώνεις δόση ανάλογη με την εμπορική αξία, όχι με την -πολλαπλάσια- αντικειμενική. Δηλαδή; Κανονικότατο κούρεμα του δανείου", ισχυρίζεται η εφημερίδα. 

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Οι 9 τροφές που μας «σώζουν» από τα καρδιακά

"Μείνετε μακριά από τροφές με κορεσμένα λίπη, χημικά και τοξίνες" προτείνει η εφημερίδα και συμπληρώνει: "Η διατροφή ένας από τους πιο σημαντικούς παράγοντες για την υγεία μας. Η καρδιά μας, ιδιαίτερα, βασίζεται εξαιρετικά στη σωστή διατροφή. Για αυτό το λόγο λοιπόν η διατήρηση των αρτηριών σε καλή κατάσταση είναι ένας καλός τρόπος να προστατεύουμε την καρδιά μας. Πώς; Μα φυσικά τρώγοντας μερικές πολύ γευστικές τροφές".

REAL NEWS: Οι δανειστές πιέζουν για «διεύρυνση» της κυβέρνησης!

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα: "Φουντώνουν τα σενάρια μετά την απώλεια δυο βουλευτών από την κοινοβουλευτική πλειοψηφία" και υπογραμμίζει: ""Η πολιτική σταθερότητα αποτελεί προϋπόθεση για τη ρύθμιση του χρέους", διαμηνύουν στην Αθήνα οι Βρυξέλλες. Οι Ευρωπαίοι σοσιαλιστές πιέζουν ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι για συμμετοχή στην κυβέρνηση".