Η κατάργηση του νόμου Κατσέλη για την πρώτη κατοικία είναι το θέμα που επιλέγουν στην πλειοψηφία τους οι εφημερίδες, για βασικό στο σημερινό τους πρωτοσέλιδο. 


Αναλυτικά:

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Και τώρα δανειοδικεία»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «υπερεξουσίες αποκτούν οι τράπεζες και θα μπορούν πλέον μέσα από «δανειοδίκες» να αποφασίζουν ποιοι πολίτες θα συνεχίζουν να προστατεύονται γιατί είναι συνεργάσιμοι και ποιες πρώτες κατοικίες θα βγαίνουν σε πλειστηριασμό»

ΕΘΝΟΣ: «Τα ψιλά γράμματα για σπίτια & δόσεις»

Η εφημερίδα σημειώνει: «πλήρη προστασία της πρώτης κατοικίας από πλειστηριασμούς για τους οικονομικά αδύναμους προβλέπει το πολυνομοσχέδιο. Για τους υπόλοιπους το ύψος της δόσης του δανείου θα καθορίζεται ανάλογα με την εμπορική αξία του ακινήτου για τις δαπάνες διαβίωσης».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Θα γίνει ό,τι είπε ο Άγιος Παΐσιος για Ελλάδα και Γαλλία

"Ο Μητροπολίτης Φθιώτιδος κ. Νικόλαος σπάει τη σιωπή των αρχιερέων και δεν διστάζει από άμβωνος να ομολογήσει την αλήθεια στους Πιστούς μετά το τρομοκρατικό χτύπημα στη Γαλλία. Τα γεγονότα τρέχουν: Η Γαλλία αξίωσε χθες από την Ελλάδα να λάβει μέρος στις επιχειρήσεις κατά των τζιχαντιστών(;) στη Συρία, την ώρα που πληθαίνουν τα «μυστήρια» των Παρισίων, ενώ οι κοσμοκράτορες οικοδομούν την «αυτοκρατορία» του φόβου", γράφει η εφημερίδα. 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Συνέλαβαν τζιχαντιστές στην Κω!»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «στα κινητά τους τηλέφωνα βρέθηκαν φωτογραφία με όπλα, μαχαίρια και μαχητές του ISIS, ενώ ο ένας από τους υπόπτους απεικονίζεται μπροστά σε μία μαύρη σημαία του Ισλαμικού Κράτους».

ΕΣΤΙΑ: «Στην προμετωπίδα της Ευρώπης η Γαλλία»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η Ευρώπη βρίσκεται σε πόλεμο με το Ισλαμικό Χαλυφάτο μετά τα όσα συνέβησαν στο Παρίσι το βράδυ της Παρασκευής, γιατί η Γαλλία βρίσκεται σε πόλεμο με το ISIS».

Η ΑΥΓΗ: «Προστασία για μικρά και μεσαία εισοδήματα»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «πλήρη η ενισχυμένη κάλυψη το 60% των δανειοληπτών που αδυνατούν να εκπληρώσουν της υποχρεώσεις τους προς τις τράπεζες προσφέρει η συμφωνία κυβέρνησης-δανειστών για τα κόκκινα δάνεια, που περιλαμβάνεται στο νομοσχέδιο, το οποίο κατατέθηκε χθες στη Βουλή».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Χαμηλός δείκτης προστασίας»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ακάλυπτοι χιλιάδες δανειολήπτες μετά τις αλλαγές στον νόμο Κατσέλη και την απελευθέρωση των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας. Κερδισμένοι θα είναι οι ιδιοκτήτες με χαμηλό ή καθόλου εισόδημα και χαμένοι οι μεσαίοι που τα εισοδήματά τους δεν επαρκούν για την αποπληρωμή των δόσεων του δανείου».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Προστασία μόνο για έναν στους τέσσερις δανειολήπτες»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «την απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας μόνον του 25% των οικονομικά πιο αδύναμων δανειοληπτών, με εισόδημα 20.639 ευρώ για τετραμελή οικογένεια και αξία ακινήτου έως 200.000 ευρώ προβλέπει η συμφωνία στην οποία κατέληξαν η κυβέρνηση και οι πιστωτές».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Επιστρέφει το 5ευρω στα νοσοκομεία

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα "Το περίφημο χαράτσι είχε καταργηθεί από τον περασμένο Απρίλιο, αλλά παρά τις διαβεβαιώσεις του υπουργού Υγείας Ανδρέα Ξανθού ότι δεν πρόκειται να ισχύσει ξανά δεν αποκλείεται να επανέλθει έως το τέλος του χρόνου. Μάλιστα οι θεσμοί επισημαίνουν ότι, εάν η κυβέρνηση δεν θέλει την επαναφορά του 5ευρω, τότε πρέπει να βρει ισοδύναμα μέτρα, προκειμένου να καλύψει τα περίπου 20 εκατ. ευρώ που έφερνε ετησίως στα ταμεία του κράτους".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Χωρίς προστασία εκατοντάδες χιλιάδες λαϊκά νοικοκυριά»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «με την απαράδεκτη διαδικασία του «κατεπείγοντος», για άλλη μια φορά, φέρνει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και το νέο αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο, ακολουθώντας τη γνωστή πρακτική των κυβερνήσεων της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ».

ΤΑ ΝΕΑ: «Καλά κρασιά με τους πλειστηριασμούς»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ο Ειδικός Φόρος Κατανάλωσης 0,40 ευρώ ανά λίτρο στο κρασί, που θα οδηγήσει σε αύξηση 1,2 ευρώ ανά φιάλη σύμφωνα με τους οινοπαραγωγούς, είναι ακόμη ένα ισοδύναμο για την κατάργηση του ΦΠΑ 23% στην εκπαίδευση».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Το Χάρβαρντ εγκρίνει τρεις καφέδες την ημέρα

Η εφημερίδα κάνει λόγο για "τεράστια μελέτη 30 ετών η οποία αποκαλύπτει τα οφέλη του καφέ" από την οποία προκύπτει "προστασία της υγείας μας από πολλά νοσήματα.

ESPRESSO: Ξύπνησε το τέρας του Ιονίου

"Το «βασίλειο» του Εγκέλαδου στην Ευρώπη θα μπορούσε να χαρακτηριστεί η ευρύτερη περιοχή όπου εκδηλώθηκε ο σεισμός των 6 Ρίχτερ. Πρόκειται για το -τρίγωνο του διαβόλου- , δηλαδή το νοητό τρίγωνο που περικλείει τη Λευκάδα, την Κεφαλλονιά και τη Ζάκυνθο, και χαρακτηρίζεται ο χώρος με την υψηλότερη σεισμικότητα σε ολόκληρη τη γηραιά ήπειρο. Δεν είναι τυχαίο εξάλλου ότι πρόκειται για την περιοχή με τον αυστηρότερο αντισεισμικό κανονισμό στην Ελλάδα", γράφει η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: «Απόβαση μυστικών πρακτόρων στην Ελλάδα»

Η εφημερίδα γράφει ότι «απόβαση πρακτόρων στην Ελλάδα με κλιμάκια σε όλες τις ξένες μυστικές υπηρεσίες ακόμα και τις ρωσικές να συνωστίζονται στην Αθήνα αναζητώντας παράλληλα προσβάσεις στα νησιά του Αιγαίου που υποδέχονται τους πρόσφυγες».

STAR PRESS: Έκαψαν οικογενειακώς το γιο τους

"Ο 40χρονος γυμναστής βρήκε φρικτό θάνατο από τα χέρια του πατέρα του, ο οποίος, στη συνέχεια, με τη βοήθεια της γυναίκας του και των συγγενών του έβαλαν φωτιά για να τον κάψουν, ώστε να σβήσουν τυχόν στοιχεία. Το ειδεχθές αυτό έγκλημα αναβίωσε χθες στις δικαστικές αίθουσες, αφού ξεκίνησε η εκδίκαση της υπόθεσης με την εξέταση μαρτύρων", εξηγεί η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Τα δύο μυστικά για τα στεγαστικά δάνεια»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «η εμπορική αξία του ακινήτου, το ύψος του εισοδήματος του δανειολήπτη, αλλά και σε «εύλογες δαπάνες διαβίωσης» θα καθορίζουν τον τρόμο ρύθμισης των δανείων και τις μηνιαίες δόσεις».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Παγίδες και ευκαιρίες στα «κόκκινα» δάνεια»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «πλήρη προστασία της 1ης κατοικίας μόνο στους πράγματι οικονομικά αδύνατους, με εισοδήματα κάτω από τα όρια του φτώχειας, παρέχει η συμφωνία κυβέρνησης-θεσμών, ενώ για τις υπόλοιπες κατηγορίες δανειοληπτών το πλαίσιο που θα νομοθετηθεί μέχρι αύριο θα περιέχει παγίδες, αλλά και ευκαιρίες».