Τα γεγονότα του Παρισιού φιγουράρουν και σήμερα στις πρώτες σελίδες των εφημερίδων. Αναλυτικά:


ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Φόβοι για χτύπημα του ISIS στον Αλέξη Τσίπρα την ημέρα του αγώνα

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι έχει οργανωθεί χτύπημα κατά του πρωθυπουργού, που θα γίνει στο φιλικό παιχνίδι Ελλάδας - Τουρκίας και τον καλεί να μην πάει στο γήπεδο.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Οι πύλες της Κολάσεως για τον Γ’ Παγκόσμιο»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «και τώρα τι;» «Πρόκειται για το εφιαλτικό ερώτημα που πλανάται τις τελευταίες ώρες πάνω από την Ευρώπη, όπως και το φάντασμα της ισλαμικής τρομοκρατίας μετά τις αιματηρές επιθέσεις στην καρδιά του Παρισιού».

ΕΘΝΟΣ: «Πράκτορες της ΕΥΠ σε ετοιμότητα για συλλήψεις»

Η εφημερίδα σημειώνει: «σε πλήρη επιφυλακή έχουν τεθεί η Αντιτρομοκρατική Υπηρεσία και η Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών ύστερα από το πολύνεκρο, τρομοκρατικό χτύπημα στο Παρίσι».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ετοιμαστείτε για άμυνα και επιβίωση

Με αφορμή τα όσα έγιναν στο Παρίσι, η εφημερίδα υπογραμμίζει: "Δεν έχετε ιδέα τι κόλαση έρχεται για την Ελλάδα".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Ευρω-τρόμος»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «θλίψη, οργή και πανικός στη Γαλλία. Ανθρωποκυνηγητό για τους μακελάρηδες σε Γαλλία και Βέλγιο. Μπαράζ συλλήψεων δεκάδων υπόπτων. Συγκλονίζουν οι ιστορίες των θυμάτων και οι μαρτυρίες όσων επέζησαν από τις επιθέσεις».

ΕΣΤΙΑ: «Το ISIS πρέπει να κτυπηθεί»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «μπορεί η Ευρωπαϊκή Ενωσις να διεξαγάγει πόλεμο. Σκοπός των ιδρυτών της, στις αρχές της δεκαετίας του ’50, ήταν να δοθεί ένα οριστικό –ει δυνατόν- τέλος στις αιματηρές πολεμικές συρράξεις που είχαν σημαδέψει την ιστορία της Γηραιάς Ηπείρου».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ελευθερία-δημοκρατία η ασπίδα της Ευρώπης»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «σοκ αλλά και ιδιαίτερο προβληματισμό προκάλεσε στο ελληνικό πολιτικό σύστημα η πολύνεκρη τρομοκρατική επίθεση στο Παρίσι. Τα ζητήματα, άλλωστε, που ανοίγονται είναι πολλά και η διαχείρισή τους κρίσημη».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: Σαθρό το σύστημα διαγωνισμών στο δήμο 

"Την υπόθεση, που αμαυρώνει την εικόνα του δήμου Θεσσαλονίκης, εξετάζει πλέον και η δικαιοσύνη Σοβαρότατες ευθύνες στελεχών του δήμου Θεσσαλονίκης, καθώς και μελών της Οικονομικής Επιτροπής διαπίστωσε σύμφωνα με πληροφορίες το αυτοτελές τμήμα εσωτερικού ελέγχου, το οποίο ερεύνησε την υπόθεση του διαγωνισμού για την επισκευή κάδων απορριμμάτων. Ειδικότερα από τον έλεγχο προέκυψαν σημαντικές παρατυπίες σε όλα τα στάδια του διαγωνισμού, ενώ αναφέρονται ακόμη και περιστατικά αλλοίωσης εγγράφων", γράφει η εφημερίδα. 

ΤΑ ΝΕΑ: «Το Παρίσι κι εμείς»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «η ανασφάλεια χτύπησε την πόρτα του Μαξίμου μετά το αποτρόπαιο τρομοκρατικό χτύπημα το βράδυ της Παρασκευής στο Παρίσι. Ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας συγκάλεσε έκτακτες συσκέψεις στο γραφείο του».

ESPRESSO: Χαμός στο γάμο του Τόνι Σφήνου

"Σκηνές απείρου κάλλους εκτυλίχθηκαν χθες το μεσημέρι στον περίβολο χώρο του Αγίου Παντελεήμονα στο Γκολφ Γλυφάδας, όπου ο απίθανος Σφήνος και οι συνεργάτες του μαζεύτηκαν για να κάνουν τα γυρίσματα του κλιπ του καινούργιου τραγουδιού με τίτλο «Παντρεύεται, με τη συμμετοχή μάλιστα θαυμαστών του εκκεντρικού καλλιτέχνη, οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα μέσω facebook. Εκτός από τους fans, όμως, στον χώρο συγκεντρώθηκαν και άτομα που ανήκουν στη Μητρόπολη Γλυφάδας, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν", εξηγεί η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: «Επί ποδός πολέμου Ευρώπη και Αμερική»

Η εφημερίδα γράφει ότι « αυτοί που άνοιξαν την πόρτα του φρενοκομείου στο Ιράκ, την Συρία, την Λιβύη, το Σουδάν, την Υεμένη και σε πολλές άλλες χώρες της Μέσης Ανατολής και της Βορείου Αφρικής οφείλουν να βρουν τρόπους για να την κλείσουν, το γρηγορότερο δυνατόν».

STAR PRESS: Σοκάρει η προφητεία Παΐσιου για τη Γαλλία

Η εφημερίδα αναφέρεται σε όσα γράφονται στο βιβλίο "Μαρτυρίες Προσκυνητών. Σύμφωνα με το βιβλίο, ο Όσιος Παΐσιος είχε πει: «Όταν τα φώτα του Πύργου Άιφελ σβήσουν, τότε θα ξεκινήσει ο πόλεμος». Και προσθέτει: "Η προφητεία, πια, προκαλεί ανατριχίλα, διότι επιβεβαιώνεται λέξη λέξη μετά και τη συσκότιση του Πύργου του Άιφελ, συμβόλου του Παρισιού, ως ένδειξη πένθους για τους εκατοντάδες θύματα και τραυματίες μετά τα τρομοκρατικά χτυπήματα στη Γαλλία. Οι τρομοκράτες που έπνιξαν το Παρίσι στο αίμα, έκαναν το Γάλλο πρόεδρο να είναι ο πρώτος που παίρνει σκληρά μέτρα εναντίον τους, απειλώντας για τα μέγιστα αντίποινα και ο γέροντας Παΐσιος να βγαίνει και πάλι αληθινός".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Σκιά τρόμου στην Ευρώπη»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «το νήμα των ερευνών ξετυλίγεται στο Παρίσι για τον εντοπισμό των ομάδων τρομοκρατών που βρίσκονται πίσω από τα πολλαπλά χτυπήματα της γαλλικής πρωτεύουσας, ενώ στο G20 η προσοχή των ηγετών επικεντρώνεται στο πώς θα απομονώσουν οικονομικά τις τρομοκρατικές οργανώσεις».