Οι καταγγελίες Πανούση, για τις οποίες δυο εφημερίδες υπογραμμίζουν πως στηρίζονται σε προϊόντα κακουργήματος, αλλά και τα τεκταινόμενα στη Νέα Δημοκρατία, είναι τα θέματα που επιλέγουν περισσότερο οι εφημερίδες για τις πρώτες σελίδες τους.


Αναλυτικά:

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Εθνικά επικίνδυνος ... και ξενοδόχος ...και διοργανωτής Καλλιστείων

Η εφημερίδα γράφει για τον Γ. Πανούση: "Η άλλη πλευρά του εγκληματολόγου και συγγραφέα ο οποίος βρίσκεται αντιμέτωπος με Megala κακουργήματα και άμεση προφυλάκιση διότι βάζει σε κίνδυνο την Εθνική Ασφάλεια της χώρας διακινώντας σε ιδιώτες και επιχειρηματία των ΜΜΕ απόρρητα έγγραφα του ελληνικού κράτους. Πάρτι κάνουν στις ξένες πρεσβείες από το αναπάντεχο δώρο που τους έδωσε..."

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η ΝΔ στον... κόσμο της

"Η Νέα Δημοκρατία, στην κρισιμότερη ίσως στιγμή της ιστορίας της, φαίνεται ότι ζει στον δικό της (μικρό) κόσμο. Πώς αλλιώς να ερμηνευτεί ο ανοιχτός πόλεμος των υποψηφίων, με απαξιωτικές φράσεις που εκτοξεύει ο ένας για τον άλλον, με διαρροές που υποβαθμίζουν ακόμη και τον πολιτικό πολιτισμό που ευαγγελίζεται η παράταξη", υπογραμμίζει η εφημερίδα.

ΕΘΝΟΣ: Ομηροι & διασωθέντες από το νέο ασφαλιστικό στο Δημόσιο

"Αυξήσεις στα όρια ηλικίας συνταξιοδότησης από 6 μήνες έως και 17 χρόνια φέρνουν οι αλλαγές στο Aσφαλιστικό στο Δημόσιο. Ωστόσο δεν επηρεάζονται 8 κατηγορίες εργαζομένων", γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Θα γίνει μεγάλο τράνταγμα

"Λέτε να "βροντοφωνάξουν" τα λιθάρια της Ελληνικής γης; Μέσα από τις δυσκολίες η Ελλάδα δεν θα χαθεί αλλά ουσιαστικά θα ευεργετηθεί από την αγάπη του Θεού γιατί "η Ελληνική φιλοσοφία προώρισται ίνα καταστήση τους πάντας Έλληνας, εγεννήθη υπέρ του χριστιανισμού και συνεταυτίσθη μετ' αυτού, όπως εργασθή προς σωτηρίαν τής ανθρωπότητος. Έλλην και φιλοσοφία εισί δυο τινά αναπόσπαστα, μαρτυρεί δε και ο Απόστολος των εθνών Παύλος", γράφει η εφημερίδα

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πέντε βόμβες στα όρια ηλικίας των δημοσίων υπαλλήλων

H εφημερίδα επισημαίνει: "Πέντε βόμβες κρύβει η εφαρμοστική εγκύκλιος του υπουργείου Οικονομικών για τις αλλαγές στα όρια ηλικίας, και τον υπολογισμό των συντάξεων 650.000 δημοσίων υπαλλήλων. Οι αλλαγές αφορούν όσους δεν είχαν συμπληρώσει την ηλικία εξόδου και τον απαιτούμενο συνολικό χρόνο ασφάλισης μέχρι 18/8/2015, αλλά θεμελιώνουν συνταξιοδοτικό δικαίωμα από 19/8/2015 και μετά". 

ΕΣΤΙΑ: Ποιος ενδιαφέρεται για την ΝΔ

Η εφημερίδα τονίζει: "Το ότι η εθνική συνδιάσκεψις δεν θα γίνει γιατί οι υποψήφιοι δεν μπορούσαν να συμφωνήσουν στις ημερομηνίες διεξαγωγής της θα έπρεπε να έχει δημιουργήσει κυριολεκτικά πανικό. Γιατί και στην περίπτωση αυτή αναδεικνύεται το πρόβλημα ότι η εσωκομματική διαδικασία στην Νέα Δημοκρατία προσομοιάζει με «καλλιστεία» υποψηφίων αρχηγών, παρά με συγκροτημένη διαδικασία ανασυγκροτήσεως και ιδεολογικοπολιτικές ανατάξεις με τελική εξέλιξη την εκλογή νέου προέδρου".

H ΑΥΓΗ: Μεγα-δόση υπονόμευσης

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι "σχέδιο αποσταθεροποίησης από το διαπλεκόμενο πολιτικο-εκδοτικό κατεστημένο, ώστε να εκτροχιαστεί η προσπάθεια ανασυγκρότησης της χώρας και να παραταθεί η δική του βασιλεία επί των ερειπίων, καταγγέλλει η κυβέρνηση, με αφορμή τη λεγόμενη "Πανουσιάδα" ".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Σε κλοιό πιέσεων για τους πρόσφυγες

Η εφημερίδα τονίζει: "Σε κλοιό πιέσεων για το μεταναστευτικό-προσφυγικό πρόβλημα κινδυνεύει να εγκλωβιστεί η Αθήνα, ενώ ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επιδιώκει στη Σύνοδο της Ε.Ε. στη Μάλτα την υιοθέτηση κοινής ευρωπαϊκής δράσης και τη μετάθεση στην Τουρκία της διαδικασίας καταγραφής και ταυτοποίησης των προσφύγων που αναζητούν άσυλο στις ευρωπαϊκές χώρες. Σύμφωνα με πληροφορίες, ορισμένα κράτη-μέλη επιμένουν στην υλοποίηση κοινών ελληνοτουρκικών περιπολιών στο Αιγαίο".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Κλείνουν τα μισά αστυνομικά τμήματα 

Όπως τονίζει η εφημερίδα, "κλείνει ένα στα δύο τμήματα, καθώς το σχέδιο "Καλλικράτης" του υπουργείου Δημόσιας Τάξης προβλέπει τη μείωση των αστυνομικών τμημάτων σε 17 από 32 που λειτουργούν σήμερα στο νομό Θεσσαλονίκης. Ειδικότερα θα λειτουργεί ένα τμήμα τάξης και ασφαλείας σε κάθε καλλικρατικό δήμο του νομού, ενώ στα όρια του δήμου Θεσσαλονίκης θα υπάρχουν τρία αστυνομικά τμήματα και επιπλέον ένα τμήμα ασφαλείας στην περιοχή Ζαγκλιβερίου".

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Κανείς σήμερα στη δουλειά Ολοι στην απεργία!

Κάλεσμα είναι το πρώτο θέμα της εφημερίδας: Όλοι σήμερα, από νωρίς το πρωί, στη μάχη για την περιφρούρηση της απεργίας στους χώρους δουλειάς, για να αντιμετωπιστούν μέχρι την τελευταία στιγμή οι δισταγμοί, οι αναστολές, ο φόβος, οι προσπάθειες της εργοδοσίας, αλλά και της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ".

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: Πιάσαμε το... Τσακα-ΛΟΤΤΟ!

Η εφημερίδα γράφει: "«Πέσαμε θύματα της επιτυχίας μας» αναφώνησε ο υπουργός Οικονομικών Ευκλείδης Τσακαλώτος μετά τη λήξη της συνεδρίασης του Eurogroup τη Δευτέρα. Γιατί θύματα; Διότι «οι τράπεζες πρέπει να ανακεφαλαιοποιηθούν λίγο νωρίτερα, γΓ αυτό κάποια θέματα που θα μπορούσαμε να λύσουμε αργότερα πρέπει να τα επιλύσουμε νωρίτερα»".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Έρευνα 14 ετών «καμπανάκι» για π|ν καρδιά

"Προσοχή: Η μπυροκοιλιά είναι πιο επικίνδυνη από την παχυσαρκία! Ακόμη και άνθρωποι χωρίς περιττά κιλά πρέπει να προσέχουν αν έχουν μεγάλη περίμετρο μέσης", γράφει η εφημερίδα...

ESPRESSO: Το δράμα ενός gay σε χωριό

"Απειλές κατά της ζωής του, εξευτελισμό και δικαστικές περιπέτειες περιλαμβάνει η καθημερινότητα-κόλαση ενός γκέι σε χωριό της Αχαΐας. Ο 38χρονος Ακης Κωστόγλου, που ζει με τη μητέρα του στην κοινότητα Λάππα των περίπου 1500 κατοίκων, ξεσπά για το δράμα που βιώνει επειδή είναι ομοφυλόφιλος", γράφει η εφημερίδα.

KONTRANEWS: Κλεμμένες οι κασέτες και τα απόρρητα έγγραφα της ΕΥΠ

Την άλλη όψη του φεγγαριού δείχνει η εφημερίδα στις καταγγελίες Πανούση: "Τέλος στις παράνομες διαρροές απόρρητων εγγράφων από τον Γιάννη Πανούση στους νταβατζήδες της ενημέρωσης αποφάσισαν να βάλουν ο υπουργός Δικαιοσύνης, Νίκος Παρασκευόπουλος και ο αναπληρωτής υπουργός Προστασίας του Πολίτη. Οι δύο υπουργοί επισκέφθηκαν την εισαγγελέα του Αρείου Πάγου, Ευτέρπη Κουτζαμάνη, και κατέθεσαν μηνυτήρια αναφορά κατά παντός υπευθύνου ζητώντας την τιμωρία όσων παραβιάζουν το απόρρητο των υπηρεσιών και τα μυστικά της Πολιτείας". 

STAR PRESS: Νοικιάζουν τα παιδιά τους σε εταιρείες ζητιάνων

Σύμφωνα με την εφημερίδα, οι αρχές στην Πάτρα ερευνούν την περίπτωση γονιών που... νοικιάζουν τα δυο παιδιά τους σε κάποιους τρίτους, για να ζητιανεύουν στους δρόμους.