Δυο μέλη τριμελούς σπείρας διαρρηκτών συνελήφθησαν προχθές 25-10-2015 το πρωί, στο Δενδροπόταμο, έπειτα από αναζητήσεις αστυνομικών της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης.


Οι αστυνομικοί αναζητούσαν τους κλέφτες αυτοκινήτου και, όταν τους εντόπισαν να οδηγούν το Ι.Χ. που είχαν κλέψει, έκαναν σήμα για να σταματήσουν. Εκείνοι όμως πάτησαν γκάζι και προσπάθησαν να ξεφύγουν.

Λίγο αργότερα -και μετά από καταδίωξη- οι δύο από αυτούς (δυο Ρομά ηλικίας 22 και 17 ετών) συνελήφθησαν,  ενώ ο 29χρονος συνεργός τους διέφυγε και αναζητείται.

Όπως διαπιστώθηκε από την έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφαλείας Μενεμένης, οι ίδιοι δράστες, την προηγούμενη ημέρα, επιβαίνοντας σε αυτοκίνητο που είχαν κλέψει από την περιοχή των Διαβατών, πήγαν σε πρατήριο υγρών καυσίμων στην παλιά εθνική οδό Θεσσαλονίκης – Βέροιας, απ’ όπου έκλεψαν 100 ευρώ και άλλα αντικείμενα.

Επίσης, ο 22χρονος με τον 29χρονο προ μιας εβδομάδας περίπου, στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης – Εδέσσης, εισέβαλαν σε κατάστημα επίπλων, απ΄όπου έκλεψαν Ι.Χ. Φορτηγό, με το οποίο στη συνέχεια πήγαν σε κοντινή εταιρεία, από το εσωτερικό της οποίας άρπαξαν διάφορα εργαλεία και αντικείμενα.

Οι δράστες, με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος τους, θα οδηγηθούν στον εισαγγελέα.