Τα γκράφιτι και τα συνθήματα, από δημόσια κτίρια, αλλά και τις εγκαταστάσεις της Νέας Παραλίας Θεσσαλονίκης, καθαρίζουν συνεργεία του κεντρικού δήμου.

 

Επίσης, αποκαθιστούν φθορές, κυρίως στα πάρκα της Νέας Παραλίας.

Ο καθαρισμός από τα γκράφιτι γίνεται με αντιγραφιστική επάλειψη (anti graffiti), ώστε στην περίπτωση που κάποιοι… καλλιτέχνες του δρόμου (ή, αν προτιμάτε, βάνδαλοι) ξαναγράψουν ή ζωγραφίσουν εκ νέου, να σβήνονται με απλά μέσα.

Το… μαλλί για την υπόθεση πάει στα 30.000 ευρώ! Τόσο κοστίζει ο καθαρισμός που γίνεται από ιδιωτική εταιρία.

Οι εργασίες άρχισαν από το Δημαρχείο της πόλης και επεκτάθηκαν στο Κέντρο Αρχιτεκτονικής, στην Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη, στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας, στα αγάλματα των Αθ. Διάκου και Δ. Καρατάσσου, και σε μαρμάρινες επιφάνειες περιμετρικά του Λευκού Πύργου. Οι καθαρισμοί θα επεκταθούν στο σύνολο της Νέας Παραλίας, στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης και αλλού. Η διαδικασία υλοποιείται μέσω της χημικής επεξεργασίας με υλικά που έχουν ουδέτερο PH ή με μικροψιγματοβολή, ενώ ακολουθεί αντιγραφιστική επάλειψη.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Και σεκιουριτάδες στην παραλία

Για την φύλαξη της Νέας Παραλίας, ο δήμος Θεσσαλονίκης υπέγραψε σύμβαση ύψους 27.777 ευρώ, με ιδιωτική εταιρία σεκιούριτι. Η σύμβαση αφορά τη φύλαξη των χώρων της παραλίας τις βραδινές ώρες και μόνον για ένα εξάμηνο.

Ειδικά για τη συντήρηση της Νέας Παραλίας πρόκειται να υπογραφεί σύμβαση που αγγίζει το ένα εκατομμύριο ευρώ! Ο εργολήπτης θα αναλάβει τη συντήρηση και της πλατείας Αριστοτέλους, αλλά και του πεζοδρόμου της Δ. Γούναρη.