"Έκλεψε" το τρίποντο ο Ηρακλής, που ήταν η αποτελεσματική ομάδα του ντέρμπι. Ισοφάρισε στις καθυστερήσεις με 3-3, αλλά είχε καταφέρει να προηγηθεί δυο φορές! Ήταν αποτελεσματικός, ενώ ο ΠΑΟΚ επιπόλαιος.

Θα λέγαμε ότι το τελικό σκορ είναι δίκαιο. Μπορεί ο ΠΑΟΚ να είχε περισσότερες τελικές, να ήλεγχε το παιχνίδι για 90 λεπτά, αλλά τον είδαμε να έχει τεράστια κενά στην άμυνα και να το πληρώνει. Οι παίκτες του έπαιζαν χαλαρά, σε αντίθεση με αυτούς του Ηρακλή που έδειξαν περισσότερο πάθος και πίστη ότι, ως το τέλος, θα τα κατάφερναν.

Ακόμη και στη φάση του 3-3, όπου σαφώς γίνεται φάουλ πάνω στον τερματοφύλακα του ΠΑΟΚ, η άμυνά του λειτούργησε με παιδαριώδη τρόπο: Ο Τζαβέλας βάζει το κεφάλι να αποκρούσει και στέλνει τη μπάλα... πίσω. Αυτή παίρνει ύψος και εκεί η δουλειά γίνεται: Ο Μπαρτολίνι με κοντινή κεφαλιά κάνει το τελικό 3-3, την ώρα που δυο "κυανόλευκοι" φράζουν το... δρόμο στον Όλσεν για να μη βγει να μπλοκάρει.

Δεν έχει, όμως, δικαίωμα να διαμαρτύρεται ο ΠΑΟΚ, που δεν κατάφερε, από τα λάθη του , να κρατήσει το σκορ, ενώ είχε και την ευκαιρία να μεγαλώσει τη διαφορά: Στο 90' ο Μπερμπάτοφ εκτελεί πέναλτι με άσχημο τρόπο και αποκρούει ο Περνίς...

Ο Ηρακλής ήταν αποτελεσματικός. Δημιούργησε λίγες ευκαιρίες, αλλά ευστόχησε στις τρεις. Με καλή οργάνωση στην άμυνα, κράτησε εκτός καρέ τον ΠΑΟΚ και με γρήγορες επιθέσεις ήθελε να χτυπά με αντεπιθέσεις. Έτσι προηγήθηκε καθώς, ένα  κενό στο κέντρο της άμυνας εκμεταλλεύτηκε ο Μακρής για το 1-0.

Ο ΠΑΟΚ ισοφάρισε με τον Πέλκα, αλλά έμελλε ένα παιδαριώδες λάθος από τον Σάμπο να δώσει την ευκαιρία στον άριστο εκτελεστή Βέλλιο να κάνει το 2-1.

Τα λάθη για τους φιλοξενούμενους συνεχίστηκαν και στο β μέρος και ο Ηρακλής αποδείχτηκε πολύ καλός στο να διαβάζει το γήπεδο και να απαντά. Βρέθηκε πίσω στο σκορ, αλλά ήταν η σειρά του να τα καταφέρει στα χασομέρια και να πάρει τον έναν βαθμό...


H ταυτότητα του αγώνα

Διαιτητές: Μιχαήλ Κουκουλάκης, Λεωνίδας Φραγκιαδάκης, Νικόλαος Φαντόπουλος
4ος Διαιτητής: Ιωάννης Δελφάκης

Ηρακλής: Περνίς, Μπουκουβάλας, Σαραμαντάς (Ρομάνο 82′), Στάμου, Μπαρτολίνι, Ιντζόγλου (Περόνε 82′), Μακρής, Κυριακίδης, Πασάς, Μπουλούτ (Πουρτουλίδης 62′), Βέλλιος

Στον πάγκο Χουάντερσον, Ζιαμπάρτης, Ρομάνο, Πουρτουλίδης, Περόνε, Λουκίνας, Τσιλιανίδης

ΠΑΟΚ: Όλσεν, Λέοβατς, Τζιόλης, Μπερμπάτοφ, Μακ (Γκολάσα 83′), Βίτορ, Κόστα (Αθανασιάδης 62′), Ροντρίγκεζ, Τζαβέλλας, Σαμπό, Πέλκας (Κάτσε 73′). 


Στον πάγκο Γλύκος, Σκόνδρας, Γκολάσα, Ζαϊρο, Μαλεζάς, Κάτσε, Αθανασιάδης

Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό: