Επιστολή στον Γενικό Αστυνομικό Διευθυντή Θεσσαλονίκης υποστράτηγο Βασίλη Μωυσίδη, έστειλε ο Δήμαρχος Δέλτα Μίμης Φωτόπουλος, ζητώντας «να αυξηθεί η αστυνόμευση των μεγάλων και βαρέων οχημάτων στις εισόδους των Ν. Μαλγάρων και της Χαλάστρας».


Όπως υπογραμμίζει στην ανακοίνωσή του δήμαρχος, «παραβιάζεται το απαγορευτικό του ΚΟΚ, προκαλούνται δικαιολογημένα παράπονα από τους κατοίκους και, επιπροσθέτως, προκαλούνται απώλειες εσόδων για το κράτος». 

Το πρόβλημα προκαλείται επειδή φορτηγά και νταλίκες επιλέγουν να μπουν μέσα από τα Νέα Μάλγαρα και τους δρόμους της περιοχής, παρά το ότι απαγορεύεται η διέλευση μεγάλων οχημάτων, για να αποφύγουν τα διόδια της περιοχής!

«Δεδομένου όμως ότι δεν υπάρχει σχεδιασμένος και κατάλληλος παρακαμπτήριος της ΠΑΘΕ δρόμος, τα φορτηγά και οι νταλίκες εισέρχονται στους οικισμούς με αποτέλεσμα να επιβαρύνουν δυσανάλογα τους κατοίκους, τα κτίρια και τους δρόμους (οι οποίοι φυσικά δεν είναι κατάλληλοι για τέτοια βαριά φορτία) και μάλιστα να προκαλούν ζημιές τις οποίες καλείται να καταβάλλει ο Δήμος (στην περίπτωση των δρόμων)», υπογραμμίζει ο κ. Φωτόπουλος.