Με 78 θέματα στην ημερήσια διάταξη συνεδριάζει, τη Δευτέρα, το δημοτικό συμβούλιο Θεσσαλονίκης.


Μεταξύ των θεμάτων που θα συζητηθούν είναι:


  • Έγκριση διοργάνωσης δράσης από το Κέντρο Ευρωπαϊκής Πληροφόρησης Europe Direct Δήμου Θεσσαλονίκης για τους πολίτες της πόλης μας προκειμένου να αναδειχθεί ο Ευρωπαϊκός χαρακτήρας της. Η δράση θα περιλαμβάνει πρωτότυπες περιπατητικές διαδρομές για ενήλικες και διαδραστικές περιηγήσεις για μαθητές της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης οι οποίες θα πραγματοποιηθούν το τελευταίο δίμηνο του τρέχοντος έτους.
  • Έγκριση δράσης στο πλαίσιο του προγράμματος Ευρωπαϊκής Εδαφικής Συνεργασίας “Ελλάδα- Βουλγαρία 2007-2013” με τίτλο: “Εξισορρόπηση της προσφοράς και της ζήτησης δεξιοτήτων και αλληλεπίδραση με την εκπαιδευτική διαδικασία στην ευρύτερη διασυνοριακή περιοχή.
  • Έγκριση υλοποίησης δράσης προβολής και ενημέρωσης με τίτλο: “Η επιχειρηματικότητα της Θεσσαλονίκης στα σύννεφα” στο πλαίσιο του Ευρωπαϊκού προγράμματος “STORM- Ανάπτυξη Υπηρεσιών Έξυπνων Πόλεων μέσω Τεχνολογιών CLOUD”.
  • Έγκριση πραγματοποίησης φιλοξενούμενων εκδηλώσεων στο Κέντρο Ιστορίας Θεσσαλονίκης, τον Νοέμβριο 2015.
  • Έγκριση υποστήριξης από το Δήμο Θεσσαλονίκης σε υποβολή χρηματοδότησης Πρότασης με τίτλο “DE/BaTE: Αποδομώντας/ Κτίζοντας ένα Περιβάλλον Σκέψης” στο πρόγραμμα “Δημιουργική Ευρώπη 2014- 2020 (Creative Europe 2014- 2020)” και υποκατηγορία προγράμματος “Πολιτισμός, κατηγορία δράσης (1) “Μικρότερης Κλίμακας, συνεργατικά έργα” από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης .
  • Έγκριση α) διοργάνωσης πολιτιστικής εκδήλωσης με παράθεση Διεθνούς Επιστημονικού Συμποσίου με θέμα «Το θέατρο επιχειρήσεων της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο του Α΄ Παγκοσμίου Πολέμου» για τον εορτασμό των 100 χρόνων από τον Α΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, στις 22-24 Οκτωβρίου 2015, στη Θεσσαλονίκη β) δαπάνης ποσού 4.850,00 € για τη διοργάνωση της πολιτιστικής εκδήλωσης και γ) διάθεση ισόποσης πίστωσης.
  • Έγκριση διοργάνωσης Ημερίδας με τίτλο ''Aνοιχτή Πρόσβαση: H δημοκρατία της γνώσης'' σε συνεργασία με τη Βιβλιοθήκη και το Κέντρο Πληροφόρησης του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος, στις 30 Οκτωβρίου 2015, στις 09:00-16:00, στις εγκαταστάσεις του Δημαρχιακού Μεγάρου.
  • Έγκριση δαπάνης 33.700,00€ και διάθεση ισόποσης πίστωσης για την χορήγηση οικονομικών ενισχύσεων σε άπορους δημότες και πολύτεκνους.