Χρόνια είχαμε να δούμε τέτοιον ΠΑΟΚ, στην Τούμπα, σε ντέρμπι! Ο Δικέφαλος είχε απίστευτο πάθος για τη νίκη κι αυτό αποτυπώνεται στο σκορ: 3-0 στο ημίχρονο, 3-1 τελικό!

Κι αν ο ΠΑΟΚ δεν έπαιζε φερπλέι στο β μέρος, το σκορ θα μπορούσε να είναι ακόμη μεγαλύτερο! Ο Παναθηναϊκός ούτε φάνηκε στον αγωνιστικό χώρο και είναι άξιο απορίας πώς, ο Γιάννης Αναστασίου είπε ότι ως το πέναλτι η ομάδα του ήταν καλή στο γήπεδο! Δεν είχε κάνει το παραμικρό σε 45 λεπτά! Ένα γυριστό του Ατζαγκούν στο οποίο η μπάλα έφθασε ξεψυχισμένα στα χέρια του Γλύκου ήταν η επιθετική παρουσία της ομάδας του. Όσο για την αμυντική; Ο ΠΑΟΚ έμπαινε στα καρέ από τα δεξιά -κυρίως- όποτε ήθελε!

Ο Δικέφαλος έπαιξε από τα άκρα (κυρίως από τα δεξιά), όπου ο Ροντρίγκες και -κατά δεύτερο λόγο- ο Ζάιρο, έκαναν ό,τι ήθελαν, με τον δεύτερο να κάνει και μεγάλο ανασταλτικό παιχνίδι...

Ο Παναθηναϊκός ήρθε με αμυντικούς προσανατολισμούς και σε όλο το α μέρος δεν είχε βγει με αξιώσεις στην επίθεση. Αρχικά προσπάθησε με κάθετες μπαλιές, που ήταν αδύνατο να διασπάσουν την άμυνα του ΠΑΟΚ κι ακολούθησαν προσπάθειες από τα αριστερά, όμως ο ΠΑΟΚ, σήμερα, έδειξε πολύ σωστή αμυντική τακτική.

Στο β μέρος ο Δικέφαλος είχε... άλλες σκέψεις στο μυαλό του (έρχεται αγώνας για το Κύπελλο την Τετάρτη) κι απέμεινε ο Τούντορ να φωνάζει για φουλ επίθεση. Έτσι, ο Παναθηναϊκός βρήκε έδαφος, πάτησε και... μπροστά από το κέντρο, αλλά και πάλι δεν έκανε κάτι... Χρειάστηκε να στηθεί η μπάλα στη βούλα του πέναλτι για να βρει δίχτυα... Ακόμη και στο τέλος του αγώνα, με τον ΠΑΟΚ να παίζει καθαρά αμυντικά τα γεμίσματα πήγαιναν όλα σε αμυντικούς...

Το πάθος το είχε ο ΠΑΟΚ κι αυτό φαίνεται κι από τις κίτρινες κάρτες. Οι πράσινοι ήρθαν στην Τούμπα και, αν δεν έπαιρνε την κίτρινη ο Ταυλαρίδης στη φάση του πέναλτι, θα έφευγαν χωρίς κανέναν στο ποινολόγιο... Έτσι, δεν κερδίζεται ντέρμπι.


Η ταυτότητα του αγώνα
ΣΚΟΡΕΡ 28' Μπερμπάτοφ(πεν.), 31' Ροντρίγκες, 42' Βίτορ / 73' Μαρινάκης (πεν.)
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ Αλεξάνδρος Αρετόπουλος, Βοηθοί Ιωάννης Τουμπακάρης, Τρύφων Πετρόπουλος
4ος Διαιτητής: Γεώργιος Κομίνης
ΚΙΤΡΙΝΕΣ: 44' Βίτορ, 47' Τζαβέλας, 73'  Λέοβατς, 84' Μακ / 20' Ταυλαρίδης
ΚΟΚΚΙΝΕΣ
ΠΑΟΚ (Τούντορ): Γλύκος, Τζαβέλλας, Κόστα, Βίτορ, Ροντρίγκες, Σάμπο(71' Χαρίσης), Τζιόλης, Λέοβατς, Ζάιρο(83' Αθανασιάδης), Μακ, Μπερμπάτοφ(30' Πέλκας).
Στον πάγκο:  Όλσεν, Σκόνδρας, Γκολάσα, Μαλεζάς, Χαρίσης, Αθανασιάδης, Πέλκας.
Παναθηναϊκός (Αναστασίου) : Στιλ, Τελάντερ, Ταυλαρίδης, Νάνο, Μαρινάκης, Κουτρουμπής(61' Κλωναρίδης), Ζέκα, Αμπέντ(83' Πέτριτς), Ατζαγκούν, Καρέλης(83' Λαγός), Μπεργκ.
Στον πάγκο: Κοτσόλης, Τριανταφυλλόπουλος, Κλωναρίδης, Λαγός, Νίνης, Πράνιτς, Πέτριτς.

Ο αγώνας λεπτό προς λεπτό: