Σε νέα απεργία κατεβαίνουν οι εργαζόμενοι σε όλα τα ΜΜΕ της Εκδοτικής Βορείου Ελλάδος (την εφημερίδα Αγγελιοφόρος, τον Αγγελιοφόρο της Κυριακής, το περιοδικό Close Up και το site agelioforos.gr), καθώς δεν είδαν το χρώμα του χρήματος...


«Η εργοδοσία της εφημερίδας «Αγγελιοφόρος», έχοντας προ πολλού με τις επιλογές της κάνει το φύλλο σκιά του παλιού εαυτού του κι έχοντας εξοντώσει οικονομικά τους εργαζόμενους, δεν είναι σε θέση να διατυπώσει έστω ένα στοιχειωδώς αξιόπιστο χρονοδιάγραμμα για την αποκατάσταση θεμελιωδών όρων εργασίας. Το μόνο που εμπράκτως επαναλαμβάνει προς τους εργαζόμενους είναι ότι οφείλουν να κάνουν τη δουλειά τους, για την οποία ίσως κάποτε πληρωθούν», υπογραμμίζεται χαρακτηριστικά σε ανακοίνωση της Ένωσης Συντακτών Ημερήσιων Εφημερίδων Μακεδονίας - Θράκης.

Τονίζεται, ακόμη, ότι «η φιλοδοξία του εκδότη εξαντλείται στον αναξιοπρεπή στόχο να διατηρηθεί όσο γίνεται περισσότερο το καθεστώς ιδιότυπης εργασιακής ομηρίας που έχει επιβάλει στο δυναμικό της εφημερίδας, επενδύοντας στο αίσθημα ανασφάλειας και αβεβαιότητας το οποίο ο ίδιος προκαλεί με την τακτική του: Πληρώνει σποραδικά κάποια εξευτελιστικά ποσά λίγων δεκάδων ευρώ, υπόσχεται περισσότερα υπό τον όρο ότι δε θα υπάρξουν αντιδράσεις».

Μάλιστα, πρόσφατα λόγω των οικονομικών προβλημάτων υπήρξε πρόβλημα και στην έκδοση της εφημερίδας "Μακεδονία", η οποία τυπώνεται στην εκτυπωτική μονάδα που δημιουργήθηκε από τους ιδιοκτήτες των δύο φύλλων. Έτσι, η "Μακεδονία" εκτυπώθηκε στα δικά της πιεστήρια...

Μέσα σε αυτό το -θολό- τοπίο οι δημοσιογράφοι και το τεχνικό προσωπικό σε όλα τα Μέσα της ΕΒΕ ΑΕ απεργούν από αύριο Πέμπτη 15 Οκτωβρίου  (10 π.μ.) ως το Σάββατο 17 Οκτωβρίου (10 π.μ.), διεκδικώντας:

·         Να καταβάλει η εργοδοσία σε όλους τους εργαζόμενους τους μισθούς που τους χρωστάει.
·         Να τηρήσει εφεξής στο ακέραιο τις υποχρεώσεις της έναντι των εργαζομένων και του νόμου.