Οξύτατο επεισόδιο προκλήθηκε στην Ολομέλεια της Βουλής με τη Χρυσή Αυγή.

Η αρχή έγινε όταν ο βουλευτής της Χ.Α. Γιάννης Λαγός ανέβηκε στο βήμα αμέσως μετά τον βουλευτή του ΚΚΕ Θανάση Παφίλη, ο οποίος είχε αναφερθεί στη Χρυσή Αυγή.

Ο Γ. Λαγός είπε ότι το ΚΚΕ δεν μπορεί να μιλά αν δεν δεχθεί έλεγχο στα οικονομικά του και να πει σε ποια offshore πούλησε τον 902.

Οι βουλευτές του ΚΚΕ, που αποχωρούσαν μετά την ομιλία Παφίλη, επέστρεψαν και όρθιοι διαμαρτύρονταν με επικεφαλής τον Νίκο Καραθασόπουλο.

Ο προεδρεύων Γιώργος Βαρεμένος προσπάθησε να παρέμβει, όμως ο Γ. Λαγός συνέχισε σε πολύ υψηλούς τόνους, άρχισε να λέει «9,5% στη Β' Πειραιά, δεν πήγατε καλά εκεί σύντροφοι».

Οι βουλευτές του ΚΚΕ φώναζαν «φονιάδες» και «εσύ που μιλάς τώρα είσαι ο δολοφόνος».

Κάποια στιγμή ο Γ. Λαγός κινήθηκε από το βήμα και το εγκατέλειψε κάνοντας 4-5 βήματα προς το ΚΚΕ, αλλά παραμένοντας στον χώρο του.

Η ένταση συνεχίσθηκε παρά τις συνεχείς παρεμβάσεις του Γ. Βαρεμένου.

«Δεν θα μας φοβίσουν τα τσιράκια του συστήματος και οι κουκουλοφόροι ούτε εσείς που είστε εκεί πάνω», φώναζε σε έξαλλη κατάσταση ο Γ. Λαγός.

Ο Γ. Βαρεμένος διέκοψε τη συνεδρίαση για 5 λεπτά και φώναξε και τον φρούραρχο της Βουλής.

Ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης Πάνος Σκουρλέτης φώναζε στους χρυσαυγίτες «εσείς που πουλάτε προστασία στα νυχτερινά κέντρα», ενώ ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Μανιός πλησίασε τον χρυσαυγίτη βουλευτή.

Η συνεδρίαση επαναλήφθηκε και ο Γ. Λαγός συνέχισε χωρίς να προκαλέσει.