Έφθασε, χθες, στη Θεσσαλονίκη, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος ο Β. Τον υποδέχτηκαν, στο αεροδρόμιο, εκ μέρους της κυβέρνησης, ο  Υφυπουργός Εξωτερικών, κ. Ιωάννης Αμανατίδης και η υφυπουργός Μακεδονίας-Θράκης, Μαρία Κόλλια-Τσαρουχά.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών μετέφερε στον Οικουμενικό Πατριάρχη τους θερμούς χαιρετισμούς του Πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, ενώ από πλευράς του ο Παναγιώτατος ευχήθηκε ο Πρωθυπουργός, να φέρει καλά νέα από την επίσκεψή του στην Αμερική.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης συνεχάρη τον κ. Αμανατίδη αλλά και την Κυβέρνηση συνολικά για την επανεκλογή της και αναφέρθηκε εκτενώς στη Διεθνή Διάσκεψη για το θρησκευτικό και πολιτιστικό πλουραλισμό, που θα λάβει χώρα στην Αθήνα στις 18-20 Οκτωβρίου, χαρακτηρίζοντας πολύ θετική τη διοργάνωσή της.

Ο Υφυπουργός Εξωτερικών εξήρε τις διεθνείς προσπάθειες της Μητέρας Εκκλησίας της Κωνσταντινουπόλεως για τη στήριξη της πατρίδας μας και, απευθυνόμενος προς τον Οικουμενικό Πατριάρχη, υπογράμμισε, ότι η παρουσία του στη Διεθνή Διάσκεψη δεν θα αποτελέσει μόνον τιμή αλλά, επιπλέον, θα συμβάλλει στην αναβάθμιση του διεθνούς διάλογου για την εμπέδωση της ανάγκης σεβασμού του θρησκευτικού πλουραλισμού.

Στην Καλαμαριά



To ίδιο βράδυ, ο Οικουμενικός Πατριάρχης παραβρέθηκε στον Ιερό Ναό Αγίου Νικολάου Αρετσούς, της Ιεράς Μητροπόλεως Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς.

Τον Οικουμενικό Πατριάρχη υποδέχθηκε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κ. Ιουστίνος παρουσία εκατοντάδων πιστών.

Ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος τέλεσε Πατριαρχικό Τρισάγιο ενώπιον του τάφου του Μακαριστού Μητροπολίτου Νέας Κρήνης και Καλαμαριάς κυρού Προκοπίου, παρουσία και άλλων Σεβασμιωτάτων Μητροπολιτών.