Έλληνας αρχιαπατεώνας, που εξαπάτησε οκτώ Πολωνούς και τους πήρε 387.586 δολάρια και 90.800 ζλότι Πολωνίας, συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη.


Ο 55χρονος είχε... απλώσει τη δράση του στην Πολωνία: Το 2001 και 2002, εμφανίζονταν στα θύματά του, έλεγε ότι ήταν... οικονομικός διαμεσολαβητής τραπεζών και ασφαλιστικών εταιριών της Ελλάδας, οι οποίες, αναζητούσαν πελάτες στο εξωτερικό, για να παρέχουν χαμηλότοκα δάνεια. 

Καθώς, τότε, τα δάνεια στην Πολωνία είχαν πολύ υψηλό επιτόκιο σε σχέση με την Ελλάδα, πολλοί ήταν αυτοί που έπεσαν στα νύχια του. Έπαινε χρήματα για να... "λαδώσει", δήθεν, τους τραπεζικούς, ή τα ανώτατα στελέχη των ασφαλιστικών, καθώς και για "έξοδα φακέλου", ή για πρώτες δόσεις και, στην πραγματικότητα, τα έβαζε στην τσέπη του!

Οι Πολωνοί που έπεσαν θύματά του, κατέθεσαν μηνύσεις και οι αρχές της χώρας αυτής κατάφεραν να εκδώσουν διεθνές ένταλμα σύλληψης. Μετά από έρευνες που διήρκεσαν χρόνια, η συνεργασία με την Εισαγγελία Εφετών Θεσσαλονίκης και τις Αρχές της Πολωνίας και η οργανωμένη επιχείρηση αστυνομικών του Τμήματος Αναζητήσεων Προσώπων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης, επέφερε καρπούς κι ο 55χρονος συνελήφθη. 

Ο συλληφθείς οδηγήθηκε στον αρμόδιο Εισαγγελέα.