Λίγο έλειψε να πάρει το απόλυτο ο ΠΑΟΚ, κόντρα στη Ντόρτμουντ. Αν και οι Γερμανοί είχαν τον πλήρη έλεγχο, ο ΠΑΟΚ είχε το απόλυτο πάθος και τη δύναμη...Το τελικό 1-1, έτσι όπως έγινε, μπορεί να χαρακτηριστεί και άδικο για τον Δικέφαλο...


Οι Γερμανοί μπήκαν φουριόζοι, πήραν τον έλεγχο του αγώνα, είχαν την απόλυτη κατοχή, αλλά ήταν φλύαροι. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ, έπαιξε σωστά το παιχνίδι των αντεπιθέσεων.

Του χρειάστηκε... μία για να κάνει γκολ κι άλλη μία για να κάνει καλή ευκαιρία: Ήταν ο Μακ που δεν αστόχησε κι έστειλε τη μπάλα στον ουρανό των διχτύων του Γερμανού τερματοφύλακα και τους οπαδούς του ΠΑΟΚ στα... ουράνια...



Στο αμέσως επόμενο λεπτό ο Μπερμπάτοφ είχε την ευκαιρία, αλλά μέσα από την μεγάλη περιοχή σούταρε άουτ. Ο Βούλγαρος είχε και μια φοβερή έμπνευση, μετά το 1-1, να κρεμάσει από το κέντρο τον Γερμανό πορτιέρο, αλλά δεν "του βγήκε".

Οι 25.000 φίλοι του ΠΑΟΚ που βρέθηκαν στην Τούμπα έχουν μόνον καλά λόγια να πουν για την ομάδα τους. Βγήκε στον αγωνιστικό χώρο απέναντι σε μια καλύτερη ομάδα, αλλά δεν τη φοβήθηκε. Αντίθετα, έπαιξε έξυπνα, γρήγορα και λίγο έλειψε να πάρει τους τρεις βαθμούς.

Δυστυχώς, ένα λάθος στην άμυνα έφερε την ισοφάριση για τους Γερμανούς. Σε ένα γέμισμα του Ράμος, ο Χόφμαν προσποιήθηκε ότι θα πλασάρει μπροστά από τον Όλσεν, η μπάλα έσκασε στο χόρτο, ο τερματοφύλακας του ΠΑΟΚ "έφαγε" την προσποίηση και έγινε το 1-1...

Από τον αγώνα δεν έλειψαν τα παρατράγουδα, με δράστες, όμως, τους φιλοξενούμενους. Στην αρχή του β μέρους πέταξαν καπνογόνα στον αγωνιστικό χώρο, ενώ στο α μέρος φώναζαν εν χορώ "Άρης - Άρης". Τα πνεύματα οξύνθηκαν, αλλά οι φίλαθλοι του ΠΑΟΚ... κρατήθηκαν ως τη λήξη.

Η ταυτότητα του αγώνα
ΓΚΟΛ: 34' Μακ - 72' Κάστρο
ΔΟΚΑΡΙΑ: -
ΚΙΤΡΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: 34' Μακ, 79' Τζαβέλας - 33' Μκιταριάν, 36' Βάιγκλ
ΚΟΚΚΙΝΕΣ ΚΑΡΤΕΣ: -
ΔΙΑΙΤΗΤΗΣ: Τέιλορ (Αγγλία)
ΠΑΟΚ: Ολσεν, Βίτορ, Κόστα, Τζαβέλλας, Σάμπο, Τζιόλης, Κάτσε (85' Χαρίσης), Κωνσταντινίδης, Ροντρίγκες, Μακ (73' Ζάιρο), Μπερμπάτοφ (89' Πέλκας).
Ντόρτμουντ: Βαϊντενφέλερ, Πίστσεκ, Σούμποτιτς, Βάιγκλ (66' Σμέλτσερ), Μπέντερ, Χόφμαν, Γιανουζάι (84' Λάιτνερ), Κάστρο, Μκιταριάν (65' Ράμος), Ρόις.

Δείτε πιο κάτω το παιχνίδι λεπτό προς λεπτό: