Ο δήμος Πυλαίας-Χορτιάτη και η Αντιδημαρχία Πολιτισμού-Αθλητισμού και Νεολαίας με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα κατά του Καρκίνου του Μαστού που έχει οριστεί η 25η Οκτωβρίου  φώτισαν το δημαρχείο του δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη  με το ροζ κορδελάκι
το οποίο είναι το επίσημο σύμβολο της Εθνικής Ενημέρωσης κατά του Καρκίνου του Μαστού.

 


Η Αντιδημαρχία Πολιτισμού-Αθλητισμού και Νεολαίας θέλοντας να ευαισθητοποιήσει τις  γυναίκες  για τη σπουδαιότητα της πρόληψης ξεκίνησε εκστρατεία ενημέρωσης για τη μάχη κατά του Καρκίνου του Μαστού από τις  Δημοτικές Ενότητες της Πυλαίας και του Πανοράματος.

Την Πέμπτη 22 Οκτωβρίου η  Αντιδήμαρχος Πολιτισμού-Αθλητισμού και Νεολαίας κ.Ανατολή Κωνσταντινίδου σε συνεργασία με τις Εθελόντριες του Συλλόγου « Άλμα Ζωής» Θεσσαλονίκης και τις  Εθελόντριες  του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη μοίρασε έντυπο ενημερωτικό υλικό και ροζ κορδελάκια ώστε να περάσουν το μήνυμα στις δημότισσες ότι «η νίκη της μάχης κατά του Καρκίνου του Μαστού όπου τα τελευταία χρόνια τα περιστατικά  αυξάνονται ,μπορεί να επιτευχθεί μόνο μέσω της σωστής ενημέρωσης και της πρόληψης. Η πρόληψη σώζει ζωές και το οφείλουμε όλες στον εαυτό μας. Το προλαμβάνει μείζον εστί του θεραπεύειν».