Σε παράδοση και διανομή ανθρωπιστικής βοήθειας στους πρόσφυγες που βρίσκονται στα ελληνοσκοπιανά σύνορα προχώρησε η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης.


Με τη βοήθεια πολιτών, οργανώσεων και εταιρειών η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης συγκεντρώνει από τις αρχές του Σεπτέμβρη βοήθεια για τους πρόσφυγες και, συγκεκριμένα, χυμούς, ξηρά τροφή, γάλα μακράς διαρκείας, είδη ατομικής υγιεινής και υγειονομικό υλικό, μία ποσότητα από τα οποία παρέδωσε σε πάνω από 2.000 μετανάστες και πρόσφυγες τη Δευτέρα 28 Σεπτεμβρίου στον καταυλισμό που έχει στηθεί στην περιοχή της Ειδομένης.

Το κλιμάκιο της ΕΟΔ που μετέβη στην περιοχή αποτελούνταν από 20 εθελοντές, οι οποίοι ταυτόχρονα βοήθησαν και στη διανομή ειδών που είχαν συγκεντρωθεί από άλλους φορείς και ομάδες πολιτών. Αξίζει να σημειωθεί ότι στην περιοχή δραστηριοποιούνται και προσφέρουν βοήθεια και άλλες εθελοντικές οργανώσεις.

Η Ελληνική Ομάδα Διάσωσης θα συνεχίσει να συγκεντρώνει ανθρωπιστική βοήθεια στα γραφεία της που βρίσκονται στην οδό Εμμανουήλ Παππά 5 (περιοχή Βούλγαρη) μέχρι τις 14 Οκτωβρίου και θα μεταβεί σύντομα εκ νέου στην περιοχή προς παροχή βοήθειας στους συνανθρώπους μας.

Την καμπάνια συγκέντρωσης ανθρωπιστικής βοήθειας από την Ελληνική Ομάδα Διάσωσης υποστηρίζει το «Ράδιο Θεσσαλονίκη».

*Το φωτογραφικό υλικό είναι από την παράδοση της ανθρωπιστικής βοήθειας