Με τη λιτάνευση της εικόνας του Αγίου Δημητρίου, των λειψάνων του και της εικόνας της Παναγίας της Ελεούσας, παρουσία πλήθους κόσμου ξεκίνησαν οι εορτασμοί στη Θεσσαλονίκη για τη γιορτή του πολιούχου Αγίου Δημητρίου, την
απελευθέρωση της πόλης και την εθνική επέτειο του «ΟΧΙ».


Προηγήθηκε η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία που τέλεσε ο μητροπολίτης Θεσσαλονίκης Άνθιμος, ενώ το απόγευμα θα γίνει πανηγυρικός αρχιερατικός εσπερινός.

Αύριο θα βρίσκεται στην πόλη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Προκόπης Παυλόπουλος για τις εκδηλώσεις, ενώ κλειστά θα είναι τα εμπορικά καταστήματα σε όλο το πολεοδομικό συγκρότημα λόγω της γιορτής του πολιούχου. Για την Τρίτη έχει προγραμματιστεί η μαθητική παρέλαση και για την Τετάρτη, ημέρα της εθνικής επετείου, η στρατιωτική.

Στο μεταξύ, την ευκαιρία να επισκεφθούν τα πολεμικά πλοία που θα καταπλεύσουν στη Θεσσαλονίκη για τον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου θα έχουν κάτοικοι και επισκέπτες της πόλης. Όπως ανακοινώθηκε από το Γενικό Επιτελείο Ναυτικού, τα αρματαγωγά ΡΟΔΟΣ και ΣΑΜΟΣ, η πυραυλάκατος ΡΟΥΣΣΕΝ και το υποβρύχιο ΠΙΠΙΝΟΣ θα είναι επισκέψιμα τη Δευτέρα και την Τρίτη από τις 9 το πρωί μέχρι τις 6 το απόγευμα.