Φορολογικά θέματα επιλέγουν –και σήμερα- οι περισσότερες εφημερίδες, για τα πρωτοσέλιδά τους.

 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Νέο «ψαλίδι» στις συντάξεις...

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, “περικοπές στις ήδη «ψαλιδισμένες» συντάξεις πάνω από 1.000 ευρώ προανήγγειλε ο υπουργός Εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, σε δηλώσεις του, μετά τη συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό, Αλέξη Τσίπρα, στο Μέγαρο Μαξίμου. Οπως είπε, στόχος είναι «να μπορέσουμε όχι μόνο να εξασφαλίσουμε τη βιωσιμότητα του ασφαλιστικού συστήματος, αλλά και ένα σύστημα το οποίο θα δίνει συντάξεις που δε θα είναι συντάξεις-φιλοδωρήματα». Ο κ. Κατρούγκαλος παραδέχτηκε, πάντως, ότι θα υπάρξει ανάκληση ρυθμίσεων που έχουν ψηφιστεί, λέγοντας ότι «δεν καταφέραμε να το αποτρέψουμε»”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Μάχη με τη... βδέλλα της διαπλοκής".

Η εφημερίδα γράφει ότι "με... Λερναία Υδρα παρομοίασε τη διαφθορά ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, κατά τη διάρκεια της ανάγνωσης των προγραμματικών δηλώσεών του, χθες, στη Βουλή."Η διαφθορά είναι βδέλλα που μας απομυζά όλους και πρέπει να απαλλαγούμε από αυτήν".

ΕΘΝΟΣ: "Ο νέος φόρος για τα ακίνητα το 2016".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε ανατροπές στη φορολογία ακινήτων για το 2016, με αντικατάσταση τουΕΝΦΙΑ από ένα νέο φόρο, προχωρά το υπουργείο Οικονομικών. Σχεδιάζονται ελαφρύνσεις σε μικροϊδιοκτήτες και επιβαρύνσεις κυρίως σε εξοχικά και οικόπεδα-φιλέτα.".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ο Θεός χρησιμοποιεί τον Πούτιν σαν σκεύος οργής

“Αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει μια και καλή το τοπίο με τους Τζιχαντιστές, φέρεται ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαδιμήρ Πούτιν, όπως αναφέρουν χαρακτηριστικά τουρκικά δημοσιεύματα, τα οποία τονίζουν ότι δεν προβλέπεται να τελειώσει η ρώσικη επέμβαση αν δεν εξαλειφθεί οριστικά η ισιλαμιστική απειλή στην Συρία και όχι μόνο. Έτσι, σύμφωνα με δημοσίευμα της τούρκικης εφημερίδας Radikal, ο Ρώσος πρόεδρος έχει δώσει σαφή εντολή στις δυνάμεις του που έχουν εγκατασταθεί και επιχειρούν από τις ρώσικες βάσεις στην Συρία, να πιάσουν και να φέρουν αλυσοδεμένο ζωντανό τον αρχηγό των Τζιχαντιστών, Ebubekir Bagdat, καθώς και όλο το επιτελείο του στην Μόσχα, για να... τους περιποιηθεί αναλόγως”, γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "Η κυβέρνηση αυτοσχεδιάζει, ενώ το ΔΝΤ ζητά πρόσθετα μέτρα"." Χαράτσι-σοκ σε όσους "μπήκαν" στις 100 δόσεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "το ΔΝΤ βλέπει υστέρηση στους δημοσιονομικούς στόχους και απαιτεί τη λήψη νέων φορολογικών μέτρων. Αλλάζουν όλα από τον Νοέμβριο στις δόσεις για χρέη σε Ταμεία και Εφορία, καθώς για όλες ανεξαιρέτως τις ρυθμίσεις ισχύει επιτόκιο 5,05%, και εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες θα πληρώσουν διαφορετικά ποσά για το υπόλοιπο της ρύθμισης που έχουν επιλέξει".

ΕΣΤΙΑ: "Το τέλος της συναινέσεως".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "όταν ο κ. Τσίπρας το ξημέρωμα της 13ης Ιουλίου συμφωνούσε με το Ευρωπαϊκό Διευθυντήριο για τη νέα συμφωνία Μνημονιακού χαρακτήρος που αφορούσε στην Ελλάδα, είχε δύο δυνατότητες με την επιστροφή του. Η πρώτη, να κηρύξει "εθνική πανστρατειά" των εγχωρίων ευρωπαϊκών δυνάμεων, σε σχήμα εθνικής συγκρότησης προκειμένου όχι μόνο να ψηφισθεί αλλά και να εφαρμοσθεί εν συνεχεία το πλάνο της επόμενης τριετίας, που αυτός ως Ελληνας πρωθυπουργός μετέφερε στις αποσκευές του. Η δεύτερη, να προκηρύξει εκλογές στις αρχές του Φθινοπώρου".

Η ΑΥΓΗ: "Ψήφος εμπιστοσύνης από Βουλή και Ευρώπη".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "την ώρα που ο σοσιαλιστής πρόεδρος της Γαλλίας Φρ. Ολάντ καλούσε τους Ευρωπαίους να στηρίξει την Ελλάδα "μιλώντας τώρα και για το χρέος", σε κοινή εμφάνιση με την Αν. Μέρκελ στο Ευρωκοινοβούλιο, η κυβέρνηση έπαιρνε στη Βουλή ψήφο εμπιστοσύνης επί των προγραμματικών της δηλώσεων για το σχέδιο εξόδου από την κρίση και την ανασυγκρότηση της χώρας".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Γαλλική σφήνα για το χρέος μας".

Η εφημερίδα γράφει ότι "κρατώντας σαφείς αποστάσεις από τις θέσεις του Βερολίνου ο Γάλλος πρόεδρος δήλωσε για πρώτη φορά ευθέως στο Ευρωκοινοβούλιο, παρουσία της Γερμανίδας καγκελαρίου, ότι "τώρα θέλω να αρχίσει η συζήτηση για το ελληνικό χρέος, γιατί πρόκειται για μέρος της συνολικής συμφωνίας". Η Ανγκελα Μέρκελ, που αντιμετωπίζει ραγδαία πτώση της δημοτικότητάς της, αναφέρθηκε αποκλειστικά στο μεταναστευτικό ζήτημα".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Μόνος απέναντι στα μέτρα ο κ. Τσίπρας".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "η κυβέρνηση έλαβε ψήφο εμπιστοσύνης από τους 155 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, αλλά ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας θα αναλάβει μόνος το βάρος ψήφισης των επερχόμενων μέτρων της επιβολής νέων φόρων και μείωσης των συντάξεων που εμπεριέχονται στο τρίτο μνημόνιο".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Έξαρση των ιώσεων στη Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με την εφημερίδα, “αύξηση παρουσιάζουν τις τελευταίες ημέρες οι ιώσεις του ανώτερου αναπνευστικού στη Θεσσαλονίκη. Οι απότομες εναλλαγές του καιρού, με τις υψηλές θερμοκρασίες το μεσημέρι και τις χαμηλές νωρίς το πρωί και αργά το βράδυ, η υγρασία και ο συγχρωτισμός πολλών ατόμων σε κλειστούς χώρους είναι οι κύριες αιτίες που ρίχνουν στο κρεβάτι μεγάλους και μικρούς. Τα κύρια συμπτώματα των ασθενών είναι πυρετός, συνάχι, πονόλαιμος και βήχας, ενώ οι ειδικοί συνιστούν να αποφεύγεται η αντιβίωση, εκτός αν υπάρχει υπόδειξη του γιατρού”.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Το ΚΚΕ μπαίνει μπροστά και καλεί το λαό να οργανώσει την πάλη του".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "ο λαός δεν πρέπει να δείξει καμιά πλέον ανοχή στην κυβερνητική πολιτική. Οργανωμένος, θα πρέπει να διεκδικήσει το δίκιο του. Η κυβέρνηση δεν έχει δικαίωμα να ερμηνεύει το εκλογικό αποτέλεσμα ως έγκριση των αντιλαϊκών πολιτικών της, των σκληρών μέτρων που φέρνει".

ΤΑ ΝΕΑ: "Αντιστροφή ρόλων".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε ρόλους αντίστροφους σε σχέση με το πρόσφατο παρελθόν εμφανίσθηκαν χθες στη Βουλή οι Αλέξης Τσίπρας και Βαγγέλης Μεϊμαράκης: ο Πρωθυπουργός απαλλαγμένος από εσωκομματικά προβλήματα έδειξε πως έχει ως προτεραιότητα την αξιολόγηση, ενώ ο πρόεδρος της ΝΔ ότι στοχεύει πλέον αποκλειστικά στο νεοδημοκρατικό ακροατήριο".

ΤΟ ΠΟΝΤΙΚΙ: "Τρία παλούκια σ' ένα τρίμηνο".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "τρεις βασανιστικοί μήνες μας χωρίζουν από την προθεσμία για την έγκαιρη ανακεφαλαίωση των τραπεζών και την αποφυγή του κουρέματος καταθέσεων και αυτό το διάστημα θα στενάξουμε - η χώρα, η κυβέρνηση και η κοινωνία".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Νίκη κατά Αλτσχάιμερ μέσω… υπολογιστών

Σύμφωνα με την εφημερίδα, μια νέα θεραπεία για την ασθένεια χρησιμοποιεί “υπολογιστές που ελέγχουν τον εγκέφαλο για να νικήσουν τη νόσο”

ESPRESSO: Θαμμένα 300.000.000 € σε αεροδρόμιο

Σύμφωνα με την εφημερίδα “πρώτη φορά στα χρονικά κυνηγοί θησαυρού ετοιμάζονται να «εισβάλουν» σε χώρο των Ενόπλων Δυνάμεων! Εξι σύγχρονοι «Ιντιάνα Τζόουνς» -άνεργοι οι περισσότεροι- θα επιχειρήσουν να φέρουν στο φως χρυσές λίρες εκτιμώμενης αξίας 300.000.000 ευρώ,που πιστεύουν ότι είναι θαμμένες στο παλιό στρατιωτικό αεροδρόμιο, στον Αμυγδαλεώνα Καβάλας”!

Kontranews: "Ανελέητος πόλεμος με τους βαρόνους της διαπλοκής".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ανελέητο πόλεμο κατά της διαπλοκής και της διαφθοράς έχει κηρύξει ο αναπληρωτής υπουργός Δικαιοσύνης Δημήτρης Παπαγγελόπουλος, ο οποίος δεσμεύτηκε ενώπιον της Βουλής για περισσότερα αποφασιστικά χτυπήματα, με στόχο τα τρωκτικά που καταλήστεψαν το δημόσιο χρήμα και τους μεγαλόσχημους παράγοντες που θησαύρισαν με τις κρατικές προμήθειες, τις χαριστικές συμβάσεις και τα θαλασσοδάνεια που έγιναν καταθέσεις στις ελβετικές τράπεζες".

SPIRTO: Ηγούμενος παιδεραστής

“Ρασοφόροι κατηγορούνται για ασέλγεια σε 5χρονο μέσα στο μοναστήρι, γονείς που ανταλλάσουν μηνύσεις και κατηγορούν ο ένας τον άλλον στις δικαστικές αίθουσες και μια ανεξήγητη δικαστική κωλυσιεργία, με φερόμενες παρεμβάσεις εντός της μονής προς τους δικαστικούς λειτουργούς. Αυτή η συγκλονιστική ιστορία ήρθε στο φως της δημοσιότητας ως μια ακόμη μαύρη σελίδα στο ευαίσθητο θέμα της σεξουαλικής παρενόχλησης σε μια αθώα παιδική ψυχή. που αποφάσισε να μιλήσει και να αποκαλύψει πώς ένας ηγούμενος και ένας ακόμη άντρας μέσα από το μοναστήρι προέβησαν σε άσεμνες χειρονομίες, κλειδώνοντας το παιδί σε ένα δωμάτιο”, γράφει η εφημερίδα για Μοναστήρι στη Μακεδονία.

STAR PRESS: Την κακοποιούσε ο πατριός της

Η εφημερίδα αναφέρεται στο θάνατο της 19χρονης Μαρίας στο Παγκράτι, που βρέθηκε στο βάθος φωταγωγού στο σπίτι της και φιλοξενεί καταγγελία φίλης της, η οποία έγινε στην τηλεοπτική εκπομπή της Τατιάνας Στεφανίδου.

 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Νέος ΕΝΦΙΑ το 2016".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "νέο Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων θα κληθούν να πληρώσουν το 2016 περίπου 6,1 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων, με το υπουργείο Οικονομικών να προετοιμάζει τις ανατροπές στον φόρο και τον αναπληρωτή υπουργό Τρ. Αλεξιάδη να υπόσχεται ότι ο νέος ΕνΦΙΑ θα είναι πιο δίκαιος και αποτελεσματικός".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Ανατροπές στον φόρο ακινήτων".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "ανατροπές στη φορολογία ακινήτων δρομολογεί το υπουργείο Οικονομικών στο πλαίσιο της σχεδιαζόμενης φορολογικής μεταρρύθμισης, με άξονα την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ από άλλο φόρο, που θα περιλαμβάνει και τα ακίνητα Ελλήνων στο εξωτερικό, και βέβαια με ανακατανομές των φορολογικών βαρών ανάλογες της αξίας της περιουσίας".

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Σε εξέλιξη η προσπάθεια αντίδρασης στο ΧΑ με κίνηση στις 680 μονάδες

Η εφημερίδα αναφέρεται στην πορεία, στο Χρηματιστήριο, των τραπεζικών μετοχών και επισημαίνει: “Ο αντίκτυπος από την παραπάνω αποκλιμάκωση είναι πιο εμφανής στις τραπεζικές μετοχές οι οποίες δείχνουν να έχουν πρωταγωνιστικό ρόλο στην εν εξελίξει ανοδική αντίδραση της αγοράς επηρεαζόμενες παράλληλα και από τα υπερπουλημένα επίπεδα στα οποία διαπραγματεύονται αλλά και από κυοφορούμενες επιχειρηματικές εξελίξεις όπως είναι αυτή της πώλησης της Finansbank η οποία έχει καλλιεργήσει προσδοκίες για αύξηση εσόδων στην Εθνική και έχει οδηγήσει τον τίτλο ξανά στην περιοχή των 0,50 ευρώ”.