Οικονομικά θέματα αλλά και αυτό της διαδοχής στην προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, φιγουράρουν στα σημερινά πρωτοσέλιδα.

 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Πόλεμος» δασκάλων - δήμου

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα “οξύνεται η αντιπαράθεση με αφορμή την κατάσταση που επικρατεί σε δημοτικά σχολεία του δήμου Θεσσαλονίκης και τις ελλείψεις μετά το πρώτο «κουδούνι». Έξι εκπαιδευτικοί, μέλη της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης του κεντρικού δήμου, έθεσαν την παραίτησή τους στη διάθεση του Γ. Μπουτάρη μετά την πρόσφατη τοποθέτηση της προέδρου της επιτροπής, η οποία φέρεται να άφησε αιχμές για κακοδιαχείριση από διευθυντές σχολείων. «Εάν διαπιστώνει παρανομίες, να τις στέλνει στον εισαγγελέα και όχι να ρίχνει λάσπη σε 100 διευθυντές σχολείων, επειδή βρέθηκε κάτι ύποπτο σε έναν διευθυντή», δήλωσε στον «Α» ο διευθυντής της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης Ανατολικής Θεσσαλονίκης και μέλος της σχολικής επιτροπής του δήμου, Άγγελος Πολυζωϊδης”.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: Ο Άδωνις ηθοποιός και προβοκάτορας της Νεάς Δημοκρατίας

H εφημερίδα υποστηρίζει ότι “ένας από τους επιφανέστερους λαθρεπιβάτες του κόμματος, απολίθωμα της Σαμαρικής λαίλαπας που διέλυσε το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης έστησε μια ακόμα Αδωνιάδα, αυτή την φορά για να διαπομπεύσει την εκλογική διαδικασία για την ανάδειξη νέου αρχηγού”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Κούρεμα πάλι στο τραπέζι"

“Υπόγειες πιέσεις από ομάδα ευρωβουλευτών για «κούρεμα» καταθέσεων και ομολόγων (bail in) των ελληνικών τραπεζών, ακόμα και εντός του 2015, προτού καν προσδιοριστούν οι κεφαλαιακές ανάγκες των πιστωτικών ιδρυμάτων και αρχίσει η ανακεφαλαιοποίηση, δέχεται η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ)”, υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: ΗΠΑ και... ελάλησα

“Η αναθέρμανση των σχέσεων με τις ΗΠΑ, μόνο την ασφάλεια της χώρας δεν εγγυάται Οι απολογισμοί για την παρουσία της ελληνικής αντιπροσωπίας και του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα στις ΗΠΑ έχουν ξεκινήσει, όπως είναι φυσικό, πριν ακόμα το υπερατλαντικό ταξίδι ολοκληρωθεί”, γράφει η εφημερίδα.

ΕΘΝΟΣ: Οι 6 ανατροπές για όλους τους αγρότες

H εφημερίδα τονίζει: “Εκ βάθρων αλλαγές σε φορολογία και επιδοτήσεις προβλέπει το σχέδιο της κυβέρνησης για τους αγρότες. Έρχονται φοροελαφρύνσεις για τους κατά αποκλειστικό επάγγελμα -και νέους- αγρότες, αυστηροποιείται ο όρος «αγρότης» με σημαντική αύξηση του εισοδήματος που θα προέρχεται από γεωργικές δραστηριότητες, ανασυγκροτείται ο μηχανισμός καταβολής των επιδοτήσεων, εισάγεται «Κάρτα Αγρότη» για αναλήψεις έναντι και μέχρι του ποσού των επιδοτήσεων που δικαιούται”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Τι είπε στον ΟΗΕ ο “Αντίχριστος”

Η εφημερίδα παρουσιάζει την ομιλία του “Ψευτοθηρίου”, όπως το ονομάζει, στον ΟΗΕ, την οποία ανακάλυψε ο Δ. Λιακόπουλος…

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Τεκμήρια Νο 2 για 1 εκατ. φορολογούμενους

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα “αυστηρότερο καθεστώς τεκμηρίων διαβίωσης με το οποίο θα φορολογούνται εξοντωτικά πάνω από 1.000.000 φυσικά πρόσωπα με πολύ χαμηλά εισοδήματα προβλέπει το νέο «Μνημόνιο Τσιπρα», το οποίο σχεδιάζει να εφαρμόσει κατά γράμμα π ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών σε συνεργασία με τους δανειστές”.

ΕΣΤΙΑ: Σκακιέρα για τρεις η διαδοχή στην ΝΔ

“Σε μία περίοδο εξόχως κρίσιμη για τις τύχες της χώρας, όπου στο Κοινοβούλιο θα συζητηθούν και θα ψηφισθούν διαδοχικώς οι προγραμματικές δηλώσεις, τα προαπαιτούμενα και οι εφαρμοστοί νόμοι του Μνημονίου και τελικώς ό προϋπολογισμός για το 2016, η εθνική αξίωσις είναι το κόμμα της αξιωματικής Αντιπολιτεύσεως να παραμείνει απολύτως ενεργό”, επισημαίνει η εφημερίδα.

Η ΑΠΟΨΗ: «Καμπανάκια» made in USA για το Σκοπιανό

Σύμφωνα με την εφημερίδα “με μαστίγιο και καρότο αντιμετωπίζει η πολιτική ηγεσία των ΗΠΑ την ελληνική κυβέρνηση, με το Σκοπιανό να είναι ένα ζήτημα που «δηλητηριάζει» τις σχέσεις ανάμεσα στις δύο χώρες”.

Η ΑΥΓΗ: Παράθυρο στη φοροδιαφυγή διεκδικεί ο ΙΣΑ

H εφημερίδα υπογραμμίζει: “Προκλητική αντικοινωνική συμπεριφορά από τον Ιατρικό Σύλλογο Αθηνών στο όνομα της κοινωνικής ευαισθησίας! Με ανακοίνωση της διοίκησής του καλεί την κυβέρνηση να επανεξετάσει το σχέδιο για πληρωμή της ιατρικής επίσκεψης με πιστωτική κάρτα, ισχυριζόμενος ότι κατ' αυτόν τον τρόπο δεν μπορεί να ελεγχθεί η φοροδιαφυγή, "καθώς πρόκειται για παροχή υπηρεσιών και όχι για προϊόν"”!

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ Σαββατοκύριακο: Κάτι τρέχει με το βαπόρι της ηρωίνης

“Η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου Ευτέρπη Κουτζαμάνη διερευνά τους λόγους της παραίτησης της δικαστού που θα προήδρευε στην υπόθεση του «ναρκω-πλοίου». Σοβαρά ερωτήματα προκύπτουν και από την αντικατάσταση των λιμενικών που είχαν αναλάβει τη μεγάλη υπόθεση του ξεπλύματος βρόμικου χρήματος”, τονίζει η εφημερίδα.

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Κούρσα ηγεσίας για τρεις στη ΝΔ

“Μετά τον κ. Ευ. Μεϊμαράκη, ο οποίος κατέθεσε το απόγευμα τα Πέμπτα, χθες υπεβλήθησαν και τυπικά οι υποψηφιότητες των κ. Κυρ. Μητσοτάκη και Απ. Τζιτζικώστα”, γράφει η εφημερίδα που δεν πρόλαβε την υποψηφιότητα Γεωργιάδη.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Πήγαν για δωρεάν και βγήκαν... κουρεμένοι

Σύμφωνα με την εφημερίδα “διαύλους επικοινωνίας μεταξύ εργαστηρίων της σχολής και ιδιωτικών ιατρείων καθηγητών της αναζητεί ο εισαγγελέας διαφθοράς Θεσσαλονίκης Αχιλλέας Ζήσης, ο οποίος ζήτησε χθες να διενεργηθεί προκαταρκτική εξέταση μετά τις καταγγελίες των ασθενών. Οι εξυπηρετούμενοι στις πανεπιστημιακές οδοντιατρικές καρέκλες ισχυρίζονται στην καταγγελία τους πως επισκέφθηκαν τις κλινικές της Οδοντιατρικής, όπου μεν εξυπηρετήθηκαν δωρεάν, αλλά στη συνέχεια ωθήθηκαν ειδικά για τις επεμβάσεις υψηλού κόστους στα ιδιωτικά ιατρεία συγκεκριμένων καθηγητών”.

Ο ΛΟΓΟΣ: Αγώνας δρόμου για τις δόσεις

“Την απαλλαγή έως και 100% από τον ΕΝΦΙΑ χάνουν οι φορολογούμενοι που το 2014 εισέπραξαν πρόσθετα εισοδήματα, τα οποία είτε φορολογούνται με ειδικό τρόπο ή είναι αφορολόγητα (αποζημίωση, επίδομα ανεργίας, ειδικό βοηθήματα για τρίτεκνους και πολύτεκνους, προνοιακά επιδόματα αναπήρων κ.ά)”, γράφει η εφημερίδα.

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Λύση-γρίφος για "κόκκινα" δάνεια

“Διευθύνων σύμβουλος συστημικής τράπεζας, υπό τον όρο της ανωνυμίας, επισήμανε στο «Π» όχι μέσα στους επόμενους μήνες οι διοικήσεις του χρηματοπιστωτικού συστήματος θα κληθούν να δώσουν λύση στο πρόβλημα των επισφαλειών και «στο πλαίσιο αυτό, είναι δεδομένο ότι θα γίνουν διαγραφές χρεών, όταν ένα δάνειο είναι "νεκρό" εδώ και χρόνια και δεν υπάρχουν πιθανότητες ανάκτησης του». Πρόκειται για περιπτώσει όπου ο δανειολήπτης είναι αποδεδειγμένα σε οικονομικό αδιέξοδο και δεν έχει ρευστοποιήσιμα περιουσιακά στοιχεία, πέραν της κύριας κατοικίας του”, υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Ανταλλάγματα και συμμαχίες βγάζουν πρόεδρο

“Έπειτα από το έντονο παρασκήνιο στους κόλπους του «γαλάζιου» στελεχιακού δυναμικού που προηγήθηκε τις τελευταίες ημέρες, χθες το απόγευμα ολοκληρώθηκε το παζλ των υποψήφιων αρχηγών της Ν.Δ. Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας εισέρχονται στην τελική ευθεία, για μια μάχη που, εκτός των άλλων, θα αποτελέσει σημείο-σταθμό όχι μόνο για το μέλλον της Κεντροδεξιάς, αλλά και για τη διαμόρφωση των ισορροπιών συνολικά στο πολιτικό σύστημα τα επόμενα χρόνια”, υποστηρίζει η εφημερίδα που κι αυτή, λόγω χρόνου, “έχασε” την υποψηφιότητα Άδωνι.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μπροστά στις κρίσιμες μάχες οργανώνουμε τη λαϊκή αντίσταση και αντεπίθεση

“Από το βήμα της εκδήλωσης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΚΚΕ για τις πολιτικές εξελίξεις, που πραγματοποιήθηκε χτες στη Βουλή, ο Δ. Κουτσούμπας απηύθυνε κάλεσμα στο λαό και τους εργαζόμενους, ανεξάρτητα από την ψήφο τους στις εκλογές, να συμπορευτούν με το ΚΚΕ στις μάχες του επόμενου διαστήματος ενάντια στη νέα αντιλαϊκή επίθεση που εξαπολύει η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ με τη στήριξη των άλλων κομμάτων (ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, Ποτάμι κ.λπ.). Να συστρατευθούν στην πάλη για την αλλαγή της κατάστασης στο κίνημα, για την ανασύνταξη του εργατικού κινήματος, για την ενίσχυση της λαϊκής συμμαχίας, να ανοίξουν το δρόμο για την πραγματική διέξοδο υπέρ του λαού”, γράφει η εφημερίδα.

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ του Σαββατοκύριακου: Στο σκαμνί η διαπλοκή

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “Αποφασισμένος να ξεκαθαρίσει οριστικά τους λογαριασμούς του με το σύστημα της διαπλοκής και τους νταβατζήδες της ενημέρωσnς εμφανίζεται ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας. Στην κατεύθυνση αυτή αναμένεται να εκδηλωθούν άμεσες και συντονισμένες πρωτοβουλίες σε όλα τα επίπεδα προκειμένου να απαλλαγεί η χώρα από τη μαφία της διαπλοκής και το παλιό διεφθαρμένο και χρεοκοπημένο πολιτικό σύστημα.

ΤΑ ΝΕΑ Σαββατοκύριακο: Η μεγάλη σφαγή των σαραντάρηδων της ΝΔ

“Οι εσωκομματικές κάλπες εντείνουν τον πόλεμο των γενεών στο γαλάζιο στρατόπεδο και προκαλούν σύγχυση για το σκηνικό της επόμενης ημέρας Βαγγέλης Μεϊμαράκης, Κυριάκος Μητσοτάκης και Απόστολος Τζιτζικώστας υπέβαλαν από νωρίς την υποψηφιότητα τους για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης εμφανίστηκε με υπογραφές στο και πέντε από τη λήξη της προθεσμίας”, γράφει η εφημερίδα.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ξεκινήστε την πρόληψη για την εποχική γρίπη

Η εφημερίδα έχει αφιέρωμα στην πρόληψη και αντιμετώπιση της εποχικής γρίπης.

ESPRESSO Weekend: Λαμπερά ονόματα σε λίστα τρόμου

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα “οργανωμένο σχέδιο για απαγωγές 25 εφοπλιστών και επιχειρηματιών φαίνεται ότι είχε η «παρέα» του Διοτόμου, με επιχειρησιακό κέντρο την αποθήκηγιάφκα του Μαραθώνα και έχοντας υπό στενή παρακολούθηση τουλάχιστον έξι γόνους ισχυρών ονομάτων της οικονομικής ζωής του τόπου”!

KONTRA NEWS: Ο Τσίπρας δεν αστειεύεται. Έκλεισε μέσα τον Λιακουνάκο

Η εφημερίδα, που χρησιμοποιεί διάφορους χαρακτηρισμούς, υποστηρίζει ότι “η προφυλάκιση του αρχιβαρόνου της μίζας, Θωμά Λιακουνάκου, ο οποίος κατάφερε τα τελευταία χρόνια λαδώνοντας πολιτικούς, εκδότες και κρατικούς αξιωματούχους να εξασφαλίσει χαριστικές συμβάσεις έξι δισεκατομμυρίων ευρώ απ' το υπουργείο Εθνικής Αμύνης, σηματοδοτεί τη νέα εποχή για τη Δικαιοσύνη και τη χώρα”.

PRESS TIME: Άγριο φακέλωμα για όλους τους Έλληνες

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι έχει μπει “BIG BROTHER στη ζωή μας με το πλαστικό χρήμα, την εφορία και τα απίστευτα μέτρα του μνημονίου”.

SPIRTO: 30 παιδιά εφοπλιστών στόχοι απαγωγής

Η εφημερίδα μας λέει ότι “Τα παιδιά ενός πλούσιου μπαμπά πληρώνουν το τίμημα της θεάς τύχης, να γεννηθούν έχοντας αυτά που δεν έχουν άλλοι: Λεφτά”...

STAR PRESS: Από τη Συρία θα ξεκινήσει το κακό

“«Από τη Συρία θα ξεκινήσει ο Παγκόσμιος Πόλεμος». Είναι μια φράση που είχε ειπωθεί σε ανύποπτο χρόνο και πολλά χρόνια πριν, από τα χείλη του Γέροντος Παΐσιου, του οποίου οι προφητεία επιβεβαιώνονται η μία μετά την άλλη”, ισχυρίζεται η εφημερίδα.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΑΓΟΡΑ: Μείωση-σοκ έως και 30% στις συντάξεις

ΕΠΕΝΔΥΣΗ: Μνημόνιο Νο... 4,5 δισ.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: Νόμιμα τα καταπατημένα

Η ΑΞΙΑ: Ξεκίνησε η επιχείρηση "Άρτος και θεάματα"!

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: Τα 48 προαπαιτούμενα