Τα μαύρα μαντάτα στο φορολογικό, το συνταξιοδοτικό και το μεταναστευτικό επιλέγουν, για τις πρώτες τους σελίδες, οι σημερινές εφημερίδες.


Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: «Δε χωρούν εκπτώσεις κυριαρχίας»

Στο μήνυμα του Προέδρου της Δημοκρατίας από τη ΛΑΦΘ αναφέρεται η εφημερίδα και γράφει: "Μήνυμα προς πάσα κατεύθυνση, ότι στη φύλαξη των εθνικών και ευρωπαϊκών συνόρων «δε χωρούν εκπτώσεις κυριαρχίας», έστειλε χτες από τη Θεσσαλονίκη ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος. Στην ομιλία του κατά τη διάρκεια του γεύματος που παρέθεσε προς τιμήν του ο διοικητής του Γ΄ Σώματος Στρατού, αντιστράτηγος Η. Λεοντάρης, επί τη ευκαιρία του τριπλού εορτασμού, της απελευθέρωσης της πόλης, του πολιούχου της Αγίου Δημητρίου και της επετείου της 28ης Οκτωβρίου, ο ΠτΔ τόνισε: «Τα ελληνικά σύνορα, χερσαία και θαλάσσια, είναι τα σύνορα της Ευρωπαϊκής Ενωσης, μόνο που το ποια είναι τα σύνορα το καθορίζουμε εμείς, ο κυρίαρχος ελληνικός λαός και η κυρίαρχη ελληνική Πολιτεία και τα υπερασπίζονται οι Ενοπλες Δυνάμεις, όπως ακριβώς ταιριάζει στην ιστορία και την κυριαρχία μας. Εκπτώσεις σε αυτό δεν υπάρχουν»".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Όχι! Φαβέλα μεταναστών η Ελλάς;»

Η εφημερίδα γράφει ότι: ««είσαι ευτυχής Αλέξη;» Η ερώτηση της Ανγκελα Μέρκελ προς τον Αλέξη Τσίπρα, μετά την έγκριση της συμφωνίας των 17 σημείων που υιοθετήθηκε στη μίνι Σύνοδο Κορυφής για το Προσφυγικό, από μόνη της λέει τα πάντα για το θρίλερ που παίχθηκε προχθές».

ΕΘΝΟΣ: «Βάζει φωτιά η αύξηση των εισφορών»

Η εφημερίδα σημειώνει: «την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών προκειμένου να αποτραπούν μειώσεις στις συντάξεις εξετάζει η κυβέρνηση. Η σχετική πρόταση έχει ήδη πέσει στο τραπέζι της διαπραγμάτευσης με τους δανειστές, που εμφανίζονται κατ’ αρχάς θετικοί».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Έρχεται μεγάλο κακό!

Η εφημερίδα παρουσιάζει μια παλιά συνέντευξη του Γέροντας Γεώργιου Αλευρά, του Καυσοκαλυβίτη, που είναι πνευματικός της Ιεράς Σκήτης Αγίας Τριάδος Καυσοκαλυβίων Αγίου Όρους και υποτακτικός του Οσίου Πορφυρίου.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «ΦΠΑ 23% στην Παιδεία και «βόμβα» για πλειστηριασμούς»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «εκτός κοινοτικής νομοθεσίας η πρόταση Φίλη για μειωμένους συντελεστές σε σχολεία, φροντιστήρια που απερρίφθη από την τρόικα. Μονόδρομος πλέον η επιβολή ΦΠΑ 23%. «Αβυσσος» χωρίζει τις θέσεις κυβέρνησης-δανειστών για τα κριτήρια προστασίας από κατασχέσεις Α’ κατοικίας».

ΕΣΤΙΑ: «Εγκλωβίζεται στο προσφυγικό η Ελλάς»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η Ελλάς έχει το αμφίβολο προνόμιο να είναι η μόνη από τις 28 χώρες της ΕΕ που αναφέρεται ονομαστικώς στο ανακοινωθέν της προχθεσινής ατύπου Συνόδου Κορυφής. Διότι προφανώς η χώρα μας επωμίζεται ασύμμετρα μεγάλο βάρος ως προς τη διαχείριση του προσφυγικού-μεταναστευτικού».

Η ΑΥΓΗ: «Μάχη μέτρο- μέτρο για την ανακεφαλαιοποίηση»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «τις καλύτερες δυνατές λύσεις στα κρίσιμα κοινωνικά ζητήματα που πρέπει να ρυθμιστούν στο πλαίσιο των λεγόμενων προαπαιτούμενων και της πρώτης αξιολόγησης και αποτελούν προϋπόθεση για να ολοκληρωθεί και τυπικά η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών μέχρι το τέλος του έτους ώστε να φύγει οριστικά από τη μέση –έστω και θεωρητικός- κίνδυνος για κούρεμα των καταθέσεων αναζητεί η κυβέρνηση».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Μην ενοχλείτε τους εργοδότες»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «την αντίθεσή τους στην πρόταση της ελληνικής κυβέρνησης για αύξηση των εργοδοτικών εισφορών, ώστε να καλυφθεί μέρος της μαύρης τρύπας του ασφαλιστικού, εκφράζουν οι δανειστές μέσω του αντιπροέδρου της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις. Υποστηρίζει ότι θα δεχτεί πλήγμα η… ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Τσίπρας: Χαλάρωση μνημονίου λόγω προσφύγων»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «την ελάφρυνση των μέτρων του τρίτου μνημονίου που περιλαμβάνονται στην τρέχουσα αξιολόγηση, ως αντάλλαγμα για το βάρος το οποίο συμφωνήθηκε να σηκώσει η Ελλάδα στο προσφυγικό, ζητεί από τους εταίρους ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Κλείνει το γραφείο του ΥΜΑΘ για το Σκοπιανό 

Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα "λουκέτο στην Υπηρεσία Διεθνών Σχέσεων (πρώην Διεύθυνση Πολιτικών Υποθέσεων), που λειτουργεί στο υφυπουργείο Μακεδονίας-Θράκης και έχει υπό την ευθύνη της την παρακολούθηση των εξελίξεων στην υπόθεση της ονομασίας των Σκοπίων αλλά και την επαφή με τις προξενικές αρχές στη Θεσσαλονίκη, προωθεί το υπουργείο Εξωτερικών". 

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: « «Μαχαίρι» ακόμα και στις συντάξεις κάτω από 1.000 ευρώ!»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «ακόμα και οι συντάξεις κάτω των 1.000 ευρώ (άθροισμα συντάξεων) θα βρεθούν στην πρέσα των μειώσεων που ετοιμάζει η κυβέρνηση, ενώ την ίδια ώρα βρίσκεται σε συνεργασία με τους εκπροσώπους του «κουαρτέτου» για την ποσοτικοποίηση του νέου ασφαλιστικού «μοντέλου» ».

ΤΑ ΝΕΑ: «Παράθυρο για εξώσεις»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «για έντιμο συμβιβασμό στο θέμα των πλειστηριασμών της πρώτης κατοικίας ετοιμάζεται η κυβέρνηση, κατά τον Ευκλείδη Τσακαλώτο. Οι δανειστές πιέζουν ασφυκτικά για την απελευθέρωσή τους, εξαιρώντας μόνο μια μικρή μερίδα πολύ αδύναμων δανειοληπτών».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ενας μήνας αρκεί για να κερδίσετε τις αρρώστιες

Η εφημερίδα αναφέρεται στο "κόψιμο" του ποτού κι επισημαίνει: "Σε μελέτη που πραγματοποίησαν με ομάδα 102 υγιών 40άρηδων οι οποίοι συστηματικά έπιναν περισσότερο απ' ό,τι θα έπρεπε, διαπίστωσαν ότι έπειτα από τέσσερις εβδομάδες αποχής είχαν σημαντικές βελτιώσεις στη λειτουργία του ήπατος, την αρτηριακή πίεση και τη χοληστερόλη τους. Είχαν επίσης μειώσει σημαντικά τις πιθανότητές τους να παρουσιάσουν σακχαρώδη διαβήτη και ηπατική νόσο".

ESPRESSO: Τι ήταν σε «άλλες» ζωές

Η εφημερίδα επικαλείται Λιβανέζα αστρολόγο, η οποία υποστηρίζει πως γνωρίζει τι ήταν στις... προηγούμενες ζωές τους, οι πολιτικοί. Για τους Έλληνες πολιτικούς υποστηρίζει ότι ο Αλέξης Τσίπρας έζησε στον Λίβανο και ήταν έμπορος υλικών οικοδομών, ο Πάνος Κομμένος σε προηγουμένη ζωή του ζούσε στη Γαλλία και ήταν νομικός, ο Γιάνης Βαρουφάκης στην Καλιφόρνια των ΗΠΑ κι ήταν μαθηματικός, ενώ ο Ευκλείδης Τσακαλώτος ζούσε στη Σουηδία και ήταν... οικονομολόγος.

KONTRA NEWS: «Εξαπάτησαν εφοπλιστές και τους έφαγαν 500.000.000»

Η εφημερίδα γράφει ότι «το ιλιγγιώδες ποσό των πεντακοσίων εκατομμυρίων ευρώ κατάφεραν να αρπάξουν και στη συνέχεια να εξαφανίσουν δύο Έλληνες διαχειριστές κεφαλαίων οι οποίοι υπόσχονταν στα θύματά τους εγγυημένες αποδόσεις της τάξεως του 30%».

STAR PRESS: Παρουσιάστρια πρωταγωνίστρια σε πορνό

Σύμφωνα με την εφημερίδα, γνωστός Έλληνας παραγωγός πορνοταινιών, έκανε πρόταση σε παλιά παρουσιάστρια που αναγκάστηκε να γίνει πόρνη και, το καλοκαίρι, είχε νοσηλευτεί μετά από βίαιη συμπεριφορά πελατών της, να γυρίσουν σε ταινία την περιπέτειά της.


ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Κερδίζουν το στοίχημα»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «WSJ: στα 6 δισ. ευρώ τα κεφάλαια που θα πρέπει να επενδύσουν οι ιδιώτες-μέτοχοι. Οι διοικήσεις Πειραιώς, Εθνικής, Alpha και Eurobank προχωρούν σε κινήσεις με στόχο την τόνωση του δείκτη κεφαλαιακής επάρκειας Core Tier I ».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Νέοι φόροι η «λύση» και για τις συντάξεις»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «την επιβολή νέων φόρων στους «πλούσιους» που πρότεινε η Επιτροπή Σοφών, την αύξηση των εργοδοτικών εισφορών ή ακόμη και την αξιοποίηση πόρων από τις αποκρατικοποιήσεις εξετάζει η κυβέρνηση ως 'ισοδύναμα'».