Οικονομικά είναι, στην πλειοψηφία τους, τα πρωτοσέλιδα των σημερινών, Κυριακάτικων, εφημερίδων. 


Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: «Έκρηξη» πλειστηριασμών.

"Στα υψηλότερα επίπεδα της τελευταίας επταετίας αναμένεται να επιστρέψουν οι πλειστηριασμοί όπως εκτιμά ο σύλλογος δικαστικών επιμελητών Θεσσαλονίκης αλλά και μεσίτες, τόσο εξαιτίας της επικείμενης άρσης του άτυπου μορατόριουμ από την πλευρά των τραπεζών στις εκποιήσεις ακινήτων λόγω οφειλών σε καθυστέρηση όσο και της επιμονής της τρόικας για νέα κριτήρια προστασίας της πρώτης κατοικίας", τονίζει η εφημερίδα.

ΑΚΡΟΠΟΛΗ: 3 βίλες σε Αράχωβα, Πόρτο Ύδρα κι Ερμιόνη και αναληθές πόθεν έσχες

Η εφημερίδα αναφέρεται στον υποψήφιο πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλη Μεϊμαράκη, υποστηρίζοντας ότι αυτά τα περιουσιακά στοιχεία εμφανίστηκαν μετά την υπογραφή της σύμβασης για τα γερμανικά υποβρύχια.

ΕΘΝΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Το γαλλικό κλειδί για τα «κόκκινα» δάνεια

Η εφημερίδα επισημαίνει: "Πώς πείσθηκε ο Ολάντ να στηρίξει την ελληνική πρόταση και ποια είναι η τελική φόρμουλα. Η έκτακτη πρόσκληση στη Λούκα Κατσέλη και ο ρόλος του Μ. Σαπέν και των Γάλλων τεχνοκρατών".


ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Σκοτεινό... e-shop

Σύμφωνα με την εφημερίδα "στο Ίντερνετ μπορείς πολύ εύκολα να βρεις από χάπια μέχρι ό,τι ναρκωτικό θέλεις: «Μαγικά» μανιτάρια, χάπια έκσταση, κρακ, ηρωίνη κοκαΐνη κ.ά Ολόκληρο ηλεκτρονικό σούπερ μάρκετ όπλων παρουσιάστηκε μπροστά στην οθόνη μας. Και χακεράς ο οποίος αναλαμβάνει, με το αζημίωτο φυσικά, κάθε είδους δουλειά που θέλετε".

Η ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ξεφουσκώνουν οι αεριτζήδες

Η εφημερίδα ισχυρίζεται ότι στόχος της κυβέρνησης "είναι η οικοδόμηση μιας νέας επιχειρηματικότητας, που θα στηρίζεται σε νέα και υγιή κεφάλαια και θα στηρίζει την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας. Καθώς, μάλιστα, οι δύο προηγούμενες διασώσεις των τραπεζών δεν ευδοκίμησαν, είναι απαραίτητη μια έρευνα από ειδικούς για να εντοπιστούν τα αίτια της κρίσης και να αποφευχθούν τα μέχρι τώρα λάθη".

Η ΕΠΟΧΗ: Στο κόκκινο η μάχη για τα κόκκινα δάνεια 

"Κάθε μέρα ανοίγει κι ένα μέτωπο, που κανείς δεν ξέρει πώς θα κλείσει. Πρώτα ήταν η ρύθμιση του ασφαλιστικού, με το πόρισμα της επιτροπής που ξεσήκωσε θύελλα αντιδράσεων. Χωρίς ανάσα ήρθε το δεύτερο: η προστασία της πρώτης κατοικίας από τις ανάλγητες προθέσεις του κουαρτέτου να λύσει με το μαχαίρι το δεσμό των «κόκκινων δανείων» των υπερχρεωμένων νοικοκυριών", τονίζει η εφημερίδα.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Μειώνονται όλες οι πρόωρες συντάξεις

"Περικοπή στις συντάξεις άνω των 1.000 ευρώ και όλων των πρόωρων κατά 10% προβλέπει η αντιπρόταση της κυβέρνησης προς τους δανειστές για τη «μεσοπρόθεσμη βιωσιμότητα του συστήματος». Η τρόικα ζητεί περικοπές κατά 700 εκατ. ευρώ για το 2016 και επιπλέον 2 δισ. για κάθε ένα από τα επόμενα χρόνια ώστε η συνολική δαπάνη για συντάξεις να περιοριστεί στα 15,5% του ΑΕΠ μεσοπρόθεσμα, από 16,5% to 2015", γράφει η εφημερίδα. 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Αυξάνουν τους φόρους για να μην κόψουν κράτος

Η εφημερίδα τονίζει: "Από το 2013 σταμάτησε ουσιαστικά κάθε προσπάθεια μείωσης των δημοσίων δαπανών. Το αποτέλεσμα; Κάθε μαύρη τρύπα που προκύπτει στους στόχους καλύπτεται με τον γνωστό, «κλασικό» τρόπο: τους φόρους. Τα στοιχεία είναι αποκαλυπτικά και το συμπέρασμα βγαίνει από μια απλή ανάγνωση των κρατικών προϋπολογισμών που συντάχθηκαν από την περίοδο που εισήλθαμε στην εποχή των μνημονίων μέχρι σήμερα. Τι προκύπτει; Ότι οι πρωτογενείς δαπάνες το 2015 θα είναι τελικώς περισσότερες από εκείνες του 2014".

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Η φρίκη της Βέρμαχτ

"Η ομολογία (σε επίσημα έγγραφα) για το ολοκαύτωμα των Καλαβρύτων 2.500 δούλευαν στην Κρήτη (με το πιστόλι στον κρόταφο) για τουβ ναζί! Η αμοιβή τους; 1.600 έως 2.000 δραχμές, όταν ένα καρβέλι ψωμί κόστιζε τότε 3.000", γράφει η εφημερίδα.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ KONTRANEWS: Στήνουν κίνημα της κατσαρόλας

Η εφημερίδα, που προφανώς πιστεύει ότι οι Έλληνες στην πλειοψηφία τους δεν έχουν οικονομικό πρόβλημα και καλοπερνούν, γράφει: "Διαδηλωθείς κατσαρόλας προσπαθεί να οργανώσει η αντιπολίτευση και ιδιαίτερα το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι, με ένα τουλάχιστον κομμάτι της ΝΔ να εμπλέκεται στην προσπάθεια. Το σύνθημα και πάλι είναι «αυτή η κυβέρνηση πρέπει να πέσει», σε μια επανάληψη του έργου που είδαμε τον περασμένο Φεβρουάριο, με το που κέρδισε τις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ". Μάλιστα το θέμα καταλήγει με τη λογική του "κινδυνεύει το καθεστώς" παλαιότερων ετών, αφού επισημαίνει: "Μπαίνουμε και πάλι σε σκοτεινά μονοπάτια στην πολιτική σκηνή της χώρας".

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Ολοι στη μάχη για την οργάνωση της απεργίας

"Η απεργία στις 12 του Νοέμβρη αναδεικνύεται σε σημαντική αναμέτρηση ανάμεσα στους εργαζόμενους, από τη μία, και την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ και το κεφάλαιο, από την άλλη. Δεν πρέπει να χαθεί ούτε λεπτό", προτρέπει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Καταφθάνουν 200.000 κλήσεις

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα "η διοίκηση Μπουτάρη, μετά και τη σχετική εντολή που έλαβε από το ελεγκτικό συνέδριο, αρχίζει κυνήγι για την είσπραξη των προστίμων, τα οποία υπολογίζεται ότι αγγίζουν το συνολικό ποσό των 10 εκατομμυρίων ευρώ. Σύμφωνα με την αρμόδια αντιδήμαρχο Γιούλη Ρανέλλα πρόκειται για 200.000 κλήσεις που βεβαιώθηκαν από το 1993 για παραβάσεις του ΚΟΚ και βρίσκονταν ξεχασμένες στα συρτάρια του δήμου από την εποχή του Παπαγεωργόπουλου και προγενέστερα".

Ο ΛΟΓΟΣ: Τέλη κυκλοφορίας απαλλαγές τέλος

"Πάνω από 920.000 αυτοκίνητα κυκλοφορούν στους ελληνικούς δρόμους χωρίς οι ιδιοκτήτες τους να έχουν καταβάλει τα τέλη κυκλοφορίας από ένα έως και 5 χρόνια σύμφωνα με αποκλειστικές πληροφορίες του enikonomia και πλέον έχουν εισέλθει στο στόχαστρο του υπουργείου Οικονομικών ώστε να αντληθούν άμεσα έσοδα και να μην επιβαρυνθούν οι ιδιοκτήτες IX που είναι συνεπείς και καταβάλλουν τα τέλη κάθε χρόνο", γράφει η εφημερίδα.

ΠΡΙΝ: Θα γίνει του Γιαννίτση πάλι για το Ασφαλιστικό

Σύμφωνα με την εφημερίδα "κυβέρνηση, τοκογλύφοι - δανειστές και κεφάλαιο έχουν απασφαλίσει για το ασφαλιστικό, προετοιμάζουν μια σαρωτική επίθεση, και γι' αυτό κατέβασαν αυτή την εβδομάδα τους τόνους. Γνωρίζουν πως το ασφαλιστικό έχει προκαλέσει διαχρονικά μεγάλους αγώνες, από τον εργατικό σεισμό ενάντια στο σφαγείο Γιαννίτση μέχρι τις εκρηκτικές κινητοποιήσεις ενάντια στους νόμους Πετραλιά και Ρέππα. Φοβούνται μια ανάλογη αντίδραση, πολύ περισσότερο που σήμερα η σύνταξη είναι το μοναδικό αποκούμπι για πλήθος οικογενειών που πνίγονται μέσα στον βάλτο της ανεργίας και της φτώχειας".

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ:  Ρεφάρουμε το ελληνικό χρέος με εταιρείες και ακίνητα 

Η εφημερίδα υποστηρίζει: "Θα διαγραφούν οι διακρατικές οφειλές της Ελλάδας προς τη Γαλλία που υπολογίζονται πάνω από 10 δισ. ευρώ - Σε αντιστάθμισμα θα πάρουν εταιρείες του Δημοσίου και ακίνητα που βρίσκονται προς πώληση μέσω ΤΑΙΠΕΔ". 

ΤΟ ΑΡΘΡΟ: Ισοδύναμα για όλα!

Σύμφωνα με την εφημερίδα "νέα ανησυχητικά βήματα προς τα πίσω σε σχέση με την προώθηση των μεταρρυθμίσεων και την διάλυση των οργανωμένων συμφερόντων και συντεχνιών που κερδίζουν σε βάρος της κοινωνίας καταγράφει η κυβέρνηση, καθώς πλέον έχει βρει μία νέα «ασπιρίνη» για να αφήσει κατά μέρος ή να αντικαταστήσει ορισμένες δύσκολες και επώδυνες δεσμεύσεις της: το εφεύρημα των... ισοδύναμων μέτρων. που παρά τα όσα παρουσιάζονται από ΜΜΕ και κυβερνητικά στελέχη, δεν είναι τίποτα άλλο παρά μεταβίβαση των βαρών από την μία κοινωνική ομάδα στην άλλη".

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: To τέλος των συντάξεων

"Αναπόφευκτο παραμένει το «κούρεμα» των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ, ενώ δεύτερες σκέψεις επικρατούν στην κυβέρνηση νια τη διατήρηση των επικουρικών συντάξεων, όπως και νια την αυτόνομη λειτουργία του ΟΓΑ, εκτός του υπερταμείου ΙΚΑ", υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Παραμονεύουν τα τσακάλια να αρπάξουν τα σπίτια μας

"Μία και μοναδική είναι η λύση: Να καλέσουν οι τράπεζες αυτούς που έχουν πάρει δάνεια, να τα πληρώσουν στο ποσό που πάνε να τα πουλήσουν στα τσακάλια, για να μη γίνει «αρένα κατασχέσεων η χώρα», όπως προειδοποιεί τους δανειστές ο πρωθυπουργός", γράφει η εφημερίδα. 

ΤΟ ΧΩΝΙ: Τηλενταβατζιλίκι τέλος

Στο νομοσχέδιο για τα τηλεοπτικά αναφέρεται η εφημερίδα. Όπως υποστηρίζει "τη σταθερά ισχυρή προσπάθεια της κυβφνησης να ανοικοδομήσει την χώρα, στους πυλώνες της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ουσιαστικής ισονομίας και της απόλυτης διαφάνειας, σηματοδοτεί η κατάθεση και ψήφιση του νομοσχεδίου για την αδειοδότηση των ραδιοτηλεοπτικών συχνοτήτων από την Βουλή, το περασμένο Σάββατο".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Ρίχνει βόμβα ο ΠΟΥ: Καρκινογόνο το μπέικον

"Το επεξεργασμένο κρέας, όπως το μπέικον και τα λουκάνικα, είναι στη μαύρη λίστα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας εδώ και καιρό. Τώρα όμως τραβούν την κόντρα στα άκρα: Το μπέικον είναι τόσο καρκινογόνο όσο και το κάπνισμα, θα εισηγηθεί ο οργανισμός σύμφωνα με τη βρετανική εφημερίδα Daily Mail", υπογραμμίζει η εφημερίδα. 

FREDDO: Η αυταρχική αμαζόνα της ΕΛΑΣ

Η εφημερίδα αναφέρεται στην αστυνομικό Ευριδίκη Σουλιώτη, για την οποία ακούστηκε ότι θα ήταν η σωματοφύλακας του Ολάντ, αλλά επισημαίνει πως "η κυρία Σουλιώτη δεν τυγχάνει, σύμφωνα με τα όσα διαρρέουν, της καλύτερης αποδοχής στο Σώμα. Κι αυτό γιατί, ως πρώην υπεύθυνη ασφαλείας για τη μέχρι πρότινος πρόεδρο της Βουλής κυρία Ζωή Κωνσταντοπούλου, φέρεται να ήταν αυτή που απαγόρεψε στους συναδέλφους της να χρησιμοποιούν τις τουαλέτες της Βουλής, γεγονός που σχολιάστηκε δυσμενέστατα και, όπως έλεγαν συνάδελφοι της μεταξύ τους, δεν την τιμά". 

REALNEWS: «Δεν παραδίδω τα κλειδιά της χώρας»

Η εφημερίδα κάνει λόγο για "οργή Τσίπρα για τις απαιτήσεις των δανειστών". Σύμφωνα με την εφημερίδα "ο Έλληνας Πρωθυπουργός ζήτησε την παρέμβαση του Φρανσουά Ολάντ για τους πλειστηριασμούς πρώτης κατοικίας και για το ασφαλιστικό".