Η επίσκεψη Ολάντ επιλέγεται από αρκετές εφημερίδες για να γίνει πρωτοσέλιδο. Δυο συμφωνούν (από άλλη σκοπιά) στο τι έγινε: Η Kontranews μιλά για γαλλικές επενδύσεις, η Ακρόπολις για ξεπούλημα ΔΕΚΟ στους Γάλλους. Διαλλέχτε και πάρετε...


Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: -

Η εφημερίδα δεν κυκλοφόρησε και τα νέα για τη συνέχιση έκδοσής της δεν είναι ευχάριστα.

ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Αλ Τσαντίρι η Ελλάς - Μας πήρε ο Ολαντ όλα τα ασημικά

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι κατά την επίσκεψη Ολάντ συμφωνήθηκε η αγορά της ΤΡΑΙΝΟΣΕ, της ΕΥΑΘ, της ΕΥΔΑΠ και της ΑΔΜΗΕ από τους Γάλλους, οι οποίοι θα μας υποχρεώσουν να αγοράσουμε από αυτούς μια σειρά από ασθενοφόρα, περιπολικά, σκάφη του λιμενικού και άλλα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Τέλη IX και για όσους δεν πλήρωναν

"Ανατροπές-σοκ έρχονται με τα τέλη κυκλοφορίας του 2016, που θα πληρωθούν φέτος από εκατομμύρια κατόχους αυτοκινήιων. Όπως αποκάλυψε χθες ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης, το υπουργείο Οικονομικών προτίθεται να καταργήσει από φέτος τις απαλλαγές από τα τέλη κυκλοφορίας που ισχύουν για τα ηλεκτροκίνητα και τα υβριδικά αυτοκίνητα, καθώς επίσης και για χα πετρελαιοκίνητα Ι.Χ. αυτοκίνητα που εκπέμπουν πολύ χαμηλούς ρύπους.
Επιπλέον, προτίθεται να αυξήσει τα τέλη για τα αυτοκίνητα που είναι ακριβά, όπως, για παράδειγμα, τα καινούργια αυτοκίνητα μεγάλου κυβισμού ή τα πολυτελή μεταχειρισμένα". 

ΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ: Γαλλικό shopping therapy σε μια χώρα... outlet

"Στην περίπτωσή μας δεν έχουμε επανάληψη μιας τραγωδίας ως φάρσα, έχουμε την εκδοχή της φαρσοτραγωδίας, μιας κυβέρνησης που σε όλους λέει «ναι» (εκτός των Ρώσων) και νομίζει ότι ασκεί «εθνική», «συμμαχική», «ευρωπαϊκή», «πολυδιάστατη» πολιτική, ενώ η χώρα μετατρέπεται με ραγδαίους ρυθμούς σε «χώρο» διασταύρωσης γεωπολιτικών επιδιώξεων και διάλυσης της κοινωνίας", γράφει, μεταξύ άλλων, στο βασικό της θέμα (που φέρει την υπογραφή του Ρ. Ρινάλντι) η εφημερίδα.

ΕΘΝΟΣ: Στήριξη Ολαντ για πλειστηριασμούς - χρέος

Η εφημερίδα υπογραμμίζει: "Τη σθεναρή στήριξη της Γαλλίας στην Ελλάδα, παίρνοντας θέση σε κρίσιμα ζητήματα της συγκυρίας, αλλά και την ανάγκη ελάφρυνσης του χρέους εξέφρασε ο Φρ. Ολάντ κατά τη διήμερη επίσκεψή του στην Αθήνα. Ο Γάλλος πρόεδρος έστειλε μήνυμα αλληλεγγύης για την προσπάθεια εξόδου από την κρίση, ενώ αίσθηση προκάλεσε η ηχηρή παρέμβασή του για την προστασία της πρώτης κατοικίας".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Φανερώθηκε ο Άγιος Παϊσιος σε πνευματικό του παιδί ασκητή σε ακριτικό νησί

Όπως ισχυρίζεται η εφημερίδα δημοσιεύει κείμενο "το οποίο συνέγραψε (κατόπιν φανερώσεως σε αυτόν του ιδίου του Αγίου Παϊσίου!) γέροντας-ασκητής σε ακριτικό νησί του Αιγαίου που ήταν πνευματικοπαίδι του Αγ. Πάίσίου. Σύμφωνα με τον ίδιο τον γέροντα-ασκητή, ο Άγιος του φανερώθηκε και του έδωσε δύο νουθεσίες".

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Άνω κάτω οι αντικειμενικές αξίες και ο ΕΝΦΙΑ του 2016

Όπως υπογραμμίζει η εφημερίδα "οι αντικειμενικές αξίες θα πρέπει να μειωθούν έως 45% σε ακριβά προάστια και να αυξηθούν έως 30% στις φθηνές περιοχές. Για να επιτευχθεί ο στόχος των 2,65 δισ. € στα έσοδα του ΕΝΦΙΑ θα γίνει δραματική αλλαγή των συντελεστών ανά περιοχή. Η εξίσωση με τις εμπορικές τιμές θα επιβαρύνει και λαϊκές περιοχές".

ΕΣΤΙΑ: Γιατί ή Ναυτιλία μεταναστεύει

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ανησυχητικές διαστάσεις προσλαμβάνει η συρρίκνωσις του εκ της Ελλάδος διαχειριζόμενου στόλου, συνεπεία διεθνών και εγχωρίων συγκυριών. Αν και ο ελληνόκτητος στόλος παραμένει πρώτος διεθνώς, τόσο σε επίπεδο αριθμού πλοίων όσο και σε όρους συνολικής μεταφορικής χωρητικότητος, ο αριθμός των εν Ελλάδι διαχειριστριών ναυτιλιακών επιχειρήσεων συρρικνώνεται τάχιστα".

Η ΑΠΟΨΗ: «Δήμιος» Αλέξης

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα "Ο πρωθυπουργός ψάχνει την... Ιφιγένεια που θα εξευμενίσει την οργή των πολιτών για τα σκληρά μέτρα". Και προσθέτει: "Πρώτοι «επιλαχόντες» οι Θ. Δριτσας, Γ. Κατρούγκαλος και Τρ. Αλεξιάδης".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: Στο ίδιο Grexit θεατές

"Να τορπιλίσουν τις συνομιλίες απειλούν -εκ νέου- οι υπερσυντηρητικοί νεοφιλελεύθεροι κύκλοι που επαναφέρουν τα σενάρια περί Grexit. Αφόρητες πιέσεις για λύσεις-σοκ σε «κόκκινα» δάνεια, πλειστηριασμούς και ασφαλιστικό. Πολιορκητικός κριός, η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών και η εκταμίευση των δόσεων", υποστηρίζει η εφημερίδα. 

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Ο Ολάντ σε ρόλο γεφυροποιού

"Ως «γέφυρα» μεταξύ Αθήνας και τρόικας, ώστε να επιλυθούν οι υφιστάμενες εκκρεμότητες και να εκταμιευθεί η δόση προς την Ελλάδα, δεσμεύθηκε πως θα λειτουργήσει ο πρόεδρος της Γαλλίας, Φρανσουά Ολάντ, κατά τη συνάντηση που είχε χθες με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα. Ειδικότερα, ο κ. Ολάντ τόνισε πως «βεβαίως η Ελλάδα πρέπει να τηρήσει τις δεσμεύσεις της», άλλα έσπευσε να προσθέσει ότι «αυτό που ζητεί η Ελλάδα -και το κατανοώ- είναι να υπάρξει μια μέθοδος, ένα χρονοδιάγραμμα και μια ευελιξία»", γράφει η εφημερίδα.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Απεργία διαρκείας συζητούν οι φαρμακοποιοί

Η εφημερίδα αναφέρεται στις κινητοποιήσεις που ετοιμάζουν οι φαρμακοποιοί καθώς προχωρά η διάθεση φαρμάκων και εκτός φαρμακείων.

Ο ΛΟΓΟΣ: Ούτε βήμα πίσω

"Η ελληνική κοινωνία δεν θα μετατραπεί σε αρένα κατασχέσων πρώτης κατοικίας, τόνισε ο Ελληνας πρωθυπουργός στη διάρκεια της κοινής συνέντευξης Τύπου που παραχώρησε με τον Γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ, μετά τη συνάντηση που είχαν στο Μέγαρο Μαξίμου", γράφει η εφημερίδα.

ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ: Pεβανς Καραμανλή μέσω του... Τσιπρα

Στο νόμο για τις τηλεοπτικές άδειες αναφέρεται η εφημερίδα και γράφει: "Με τις ευλογίες και την ορατή σφραγίδα του Κώστα Καραμανλή, αλλά και έπειτα από έντονο παρασκήνιο και ουκ ολίγες παράλληλες διαδρομές Ηρώδου Αττικού και Παναγή Κυριακού, κατατέθηκε στη Βουλή το περιβόητο νομοσχέδιο για τις τηλεοπτικές άδειες και το πλαίσιο λειτουργίας των Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης".

ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ: Ποιοι χάνουν σπίτι-σύνταξη

"Όλα, πλέον, δυσκολεύουν με τα δάνεια... Κατ' αρχάς, έρχονται επιστολές στους δανειολήπτες από τμήματα τραπεζών, που θα τους ζητούν να προσέλθουν για ρύθμιση. Το δεύτερο βήμα θα είναι η προσέλευση του δανειολήπτη στην τράπεζα", γράφει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Μεγάλες οι ευθύνες της κυβέρνησης για τις καταστροφές

"Κάθε χρόνο πλημμυρίζουν πόλεις, δρόμοι, λαϊκές κατοικίες και χώροι δουλειάς, μπαίνουν σε κίνδυνο η περιουσία, αλλά ακόμα και η ζωή των λαϊκών οικογενειών. Το ΚΚΕ καλεί τα λαϊκά στρώματα να οργανώσουν την πάλη τους, να ανασυντάξουν τις δυνάμεις τους, απαιτώντας να ληφθούν τώρα μέτρα αντιπλημμυρικής προστασίας, μέτρα ανακούφισης των πληγέντων και αποκατάστασης των ζημιών, έκτακτη ενίσχυση για τις άμεσες ανάγκες τους. Να συγκεντρώσουν δυνάμεις για τη λαϊκή αντεπίθεση και τον άλλο δρόμο ανάπτυξης, που θα ικανοποιήσει το σύνολο των λαϊκών αναγκών", επισημαίνει η εφημερίδα.

ΣΤΟ ΚΑΡΦΙ ΤΟΥ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟΥ: Ποιους πνίγουν τα θαλασσοδάνεια

"Σε ειδική σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο Μαξίμου, προκειμένου να χαράξουν στρατηγική απέναντι στην καταιγιστική επίθεση που δέχεται η κυβέρνηση αλλά και κορυφαία κυβερνητικά στελέχη από το σύνολο των τηλεοπτικών σταθμών, αποφασίστηκε μια σειρά από πρωτοβουλίες, οι οποίες θα αρχίσουν να υλοποιούνται τις επόμενες μέρες. Στην κατεύθυνση αυτή αποφασίστηκε: Να αξιοποιηθεί το πόρισμα των ελεγκτικών μηχανισμών της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας για τα δάνεια των καναλιών και των μεγάλων εκδοτικών επιχειρήσεων", υποστηρίζει η εφημερίδα.

ΤΑ ΝΕΑ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ: Ο Ολάντ έφυγε, τα δύσκολα έρχονται

"Μετά τα χαμόγελα που προκάλεσε η στήριξη του Φρανσουά Ολάντ στην ελληνική κυβέρνηση, ο προβληματισμός επιστρέφει στο Μαξίμου. Τα προβλήματα παραμένουν και η τρόικα εξακολουθεί να προβάλλει υπερβολικές αξιώσεις. Δεν είναι τυχαίο ότι το ζήτημα με τα κόκκινα δάνεια τέθηκε από τον Αλέξη Τσίπρα μετ' επιτάσεως στη συνάντησή του με τον Γάλλο πρόεδρο. «Δεν είναι δυνατόν να μιλάμε για κατασχέσεις σπιτιών», σχολίασε ο Ολάντ συμμεριζόμενος την ανησυχία του Πρωθυπουργού για τις νέες ιδέες των δανειστών", γράφει η εφημερίδα.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 5 χρόνια νεότητας με μεσογειακή διατροφή 

Η εφημερίδα γράφει: "Ρίξτε το στα ψάρια και στα λαχανικά για να κρατήσετε τον εγκέφαλο σας νέο και... σφριγηλό, λένε οι επιστήμονές. Οι άνθρωποι που ακολουθούν μια τέτοια δίαιτα, η οποία περιλαμβάνει επίσης μικρότερη κατανάλωση κρέατος και γαλακτοκομικών προϊόντων, επιβραδύνουν τη διαδικασία γήρανσης, σύμφωνα με τη μελέτη των ΗΠΑ".

ESPRESSO: Καβάλα με νέο άνδρα η Μαρία Ηλιάκη

Η εφημερίδα γράφει: "Σε μια φάρμα, λίγο πριν από τα Τρίκαλα Κορινθίας, «συνέλαβε» ο φωτογραφικός φακός της «Espresso» τη Μαρία Ηλιακή να κάνει -ύστερα από παρότρυνση και επιμονή του συνοδού της- την πρώτη βόλτα της με άλογο".

KARFITSA: Νέος ύμνος του ΠΑΟΚ

"Σύμφωνα με πληροφορίες ο κ. Σαββίδης κρατά τις τελευταίες ώρες στα χέρια του το CD στο οποίο μεταξύ άλλων θα περιλαμβάνεται και ο νέος ύμνος του ΠΑΟΚ στα... Ποντιακά! είναι στην αρχαία ελληνική διάλεκτο και υπάρχει ένα δίστιχο στην Νέα Ελληνική", γράφει η εφημερίδα.

KONTRANEWS: Έσπασε το εμπάργκο ο Γάλλος πρόεδρος

"Η Ελλάδα βγήκε από την απομόνωση και την καραντίνα που είχαν επιβάλλει οι Γερμανοί και οι δορυφόροι της στην Ευρωπαϊκή Ένωση, δημιούργησε ένα ισχυρό μέτωπο με την Γαλλία και δρομολογεί λύσεις στο υψίστης σημασίας ζήτημα της απομείωσης του δημόσιου χρέους ενώ για πρώτη φορά παρελαύνουν στην Αθήνα εκατοντάδες ξένοι επενδυτές που εκπροσωπούν τα μεγαλύτερα πολυεθνικά μεγαθήρια της γαλλικής οικονομίας", ισχυρίζεται η εφημερίδα. 

PRESS TIME: Πολιτικοί της δεκάρας και της πενταροδεκάρας

"Δίκαια ο απλός κόσμος τους αποκαλεί, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, «πολιτικούς της πεντάρας και της πενταροδεκάρας». Δεν είναι ότι τους εκτιμά απλά ως ανίκανους να αντιμετωπίσουν τα προβλήματα που οι ίδιοι συσσώρευσαν, με την ανικανότητα δεκαετιών «εμπλουτισμένης» και με αρκετές δόσεις διαφθοράς και προκλητικού πλουτισμού", γράφει η εφημερίδα.

SPIRTO: Στα σαλόνια ο εγκέφαλος των απαγωγών

Η εφημερίδα αναφέρεται στις απαγωγές της ομάδας Πετράκου και υποστηρίζει: "Έμπειρα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. και της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας έχουν καταλήξει στο συμπέρασμα ότι υπάρχει ένα άλλο «μεγάλο όνομα», που είχε το μυαλό αλλά και τις διασυνδέσεις για να στήσει απαγωγές με δέλεαρ πολλά εκατομμύρια ευρώ". 

STAR PRESS: Προφητείες που βγαίνουν αληθινές

Όπως υποστηρίζει η εφημερίδα "για την ελληνική κρίση και την υπάρχουσα κατάσταση, οι προφητείες του Νοστράδαμου συγκλίνουν με αυτές των Πατέρων της Εκκλησίας μας, του Κοσμά Αιτωλού, του Αγίου Παΐσιου και άλλων".