Οικονομικά είναι, στη συντριπτική τους πλειοψηφία, τα σημερινά πρωτοσέλιδα των εφημερίδων.


Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Σε αδιέξοδο τα νοσοκομεία

Όπως επισημαίνει η εφημερίδα, "κινητοποιήσεις ξεκινούν από σήμερα οι εργαζόμενοι στα δημόσια νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, αφού εξαιτίας των ελλείψεων υπάρχουν σοβαρά λειτουργικά προβλήματα που εγκυμονούν κινδύνους για τους ασθενείς. Η δημόσια δαπάνη υγείας στην Ελλάδα είναι 5,5% του ΑΕΠ, τη στιγμή που η πρόβλεψη του δεύτερου μνημονίου ήταν 6%, ενώ η υποχρηματοδότηση και οι ελλείψεις προσωπικού καθιστούν προβληματική τη λειτουργία των δημόσιων νοσοκομείων".

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Σκάει το ιδιωτικό χρέος»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «βραδυφλεγής βόμβα στα θεμέλια της οικονομίας αποτελεί το χρέος ύψους 100 δις. ευρώ που αναγκάστηκαν να αφήσουν οι πολίτες στην Εφορία και στα ασφαλιστικά ταμεία, καθώς δεν μπορούν να ανταπεξέλθουν στους απανωτούς φόρους και στα μηνιαία χαράτσια με τα ψαλιδισμένα εισοδήματά τους!».

ΕΘΝΟΣ: «Πόϊντ σύστεμ για τα «κόκκινα» δάνεια»

Η εφημερίδα σημειώνει: «σε αξιολόγηση των δανειοληπτών με «κόκκινα» δάνεια προχωρούν οι τράπεζες με 8 αντικειμενικά κριτήρια, προκειμένου να ξεχωρίσουν αυτούς που πραγματικά αδυνατούν να εξυπηρετήσουν τις οφειλές τους από τους κακοπληρωτές».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Μασονική "προφητεία" για παγκόσμιο πόλεμο Εβραίων - Μουσουλμάνων

Η εφημερίδα γράφει για Αμερικανό μασόνο που έζησε πριν δυο αιώνες: "Ο Άλμπερτ Πάικ, λοιπόν, το 1871, προέβλεψε (αν και δεν ήταν «προφητικά» τελικώς αυτά που είπε, αλλά ήταν και είναι όλα αυτά στα βρώμικα σχέδιά τους...) με ακρίβεια τους δύο πρώτους παγκοσμίους πολέμους! Συγκεκριμένα, είχε γράψει πως «ο Γ Παγκόσμιος Πόλεμος θα ξεκινήσει στη Μέση Ανατολή ανάμεσα στους μουσουλμάνους και τους Εβραίους και θα φέρει τον βιβλικό Αρμαγεδδώνα»". 

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: « «Τσεκούρι» σε συντάξεις φέρνει η ενοποίηση κύριας-επικουρικής»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «το «ψαλίδι» που προκαλεί η συγχώνευση των συντάξεων και το κόλπο του επανυπολογισμού που θα οδηγήσει σε μεγαλύτερες περικοπές. Τα δύο σενάρια που προβλέπει το σχέδιο Κατρούγκαλου και οι μειώσεις αποδοχών για τους συνταξιούχους».

ΕΣΤΙΑ: «Σώυμπλε: «Η Ελλάς δεν είναι κράτος»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «ελάχιστα 24ωρα πριν την άφιξη του Προέδρου της Γαλλίας κ. Φρανσουά Ολλάντ, στην Αθήνα ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών κ. Β. Σώυμπλε, θέλησε να επηρεάσει την όλη ατμόσφαιρα. Πολιτικά και επικοινωνιακά».

Η ΑΥΓΗ: « «Κόκκινο» στους δανειστές για την πρώτη κατοικία»

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «αποφασισμένη να μην αγγίξει την πρώτη κατοικία χαμηλών και μεσαίων στρωμάτων προσέρχεται στις συνομιλίες με τους δανειστές βγάζοντας «κόκκινη κάρτα» στις απαιτήσεις τους για σχεδόν πλήρη απελευθέρωση των πλειστηριασμών».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Μετεξεταστέοι οι 12 «σοφοί» »

Η εφημερίδα γράφει ότι: «αποστάσεις ασφαλείας από το πόρισμα της επιτροπής «σοφών» για το ασφαλιστικό κράτησε χθες ο πρωθυπουργός, λαμβάνοντας υπόψη τις κοινωνικές και πολιτικές αντιδράσεις. Η κυβέρνηση θα καταθέσει τη δική της ολοκληρωμένη πρόταση, υποστηρίζουν από το Μέγαρο Μαξίμου».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Ίλιγγος από τα ανοιχτά μέτωπα»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «σε νευρική κρίση τείνει να περιέλθει η κυβέρνηση λόγω των πολλαπλών, και με μεγάλο πολιτικό κόστος, ανοικτών μετώπων που σχετίζονται με την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης από τους θεσμούς».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ:  Σούπερ γιαγιά τον έπιασε στα πράσα 

"Η παρατηρητικότητα μιας 80χρονης από τις Συκιές και η γνώση της από τα μέσα ενημέρωσης για τη δράση απατεώνων οδήγησε στη σύλληψη ενός 59χρονου Έλληνα και στην εξιχνίαση 13 περιπτώσεων απάτης σε βάρος ηλικιωμένων και άλλων 39 προσπαθειών", γράφει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Νέα επεισόδια στις ανατροπές στο Ασφαλιστικό: Επικουρικές τέλος!»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «πορεία κατάργησης των επικουρικών συντάξεων και του ΕΚΑΣ. «Εθνική σύνταξη» στα 390 ευρώ. Είναι μερικά απ’ όσα εξήγγειλε ο ίδιος ο υπουργός Εργασίας, Γ. Κατρούγκαλος, σε συνέντευξή του σε τηλεοπτικό σταθμό».

ΤΑ ΝΕΑ: «Από φέσι σε φέσι…»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «το μήνυμα «δεν πληρώνω, δεν πληρώνω» εκπέμπουν πλέον οι φορολογούμενοι: τον Σεπτέμβριο έπρεπε να πληρώσουν –μόνο- τη δεύτερη δόση του φόρου εισοδήματος, αλλά άφησαν απλήρωτους φόρους κοντά στο 1,5 δις. ευρώ, σημειώνοντας ρεκόρ αύξησης».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: «Φονιάς του καρκίνου» ουσία σε βότανο

Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, "το βότανο ραβέντι περιέχει ένα συστατικό που «σκοτώνει» τον καρκίνο".

ESPRESSO: Υπάρχει σατανάς, πιστέψτε με!

"Σάστισαν οι δικαστές και οι ένορκοι με τον ψυχρό κυνισμό του 23χρονου σατανιστή της Γλυφάδας, που πολτοποίησε με μια πέτρα το κεφάλι μιας 40χρονης άστεγης το Πάσχα του 2014. Ο Αλέξανδρος Παπαγεωργίου ισχυρίστηκε ότι δεν είναι τρελός, αλλά... προφήτης του άρχοντα του σκότους, ο οποίος τον καθοδηγούσε, με αποτέλεσμα η καταδίκη του σε ισόβια κάθειρξη να είναι ομόφωνη", γράφει η εφημερίδα.

KONTRA NEWS: «Χάνουν κανάλια προμήθειες και εργολαβίες»

Η εφημερίδα γράφει ότι «τα χάνουν όλα οι νταβατζήδες της ενημέρωσης. Μαζί με τα κανάλια που για 25 ολόκληρα χρόνια παρανομούσαν, αυθαιρετούσαν και εκβίαζαν το πολιτικό σύστημα, χάνουν τώρα τις χαριστικές προμήθειες, τα μεγάλα δημόσια έργα, τα θαλασσοδάνεια και το κυριότερο, την ιδιότυπη ασυλία».

SPIRTO: Στα άκρα η Νατάσα Λιακουνάκου

"Η πάροδος του χρόνου και η φθορά μπορεί να φέρουν το ζευγάρι στα όρια. Τότε όλες οι καλές στιγμές αλλοιώνονται και κυριαρχεί το παρόν με ό.τι αυτό συνεπάγεται. Σε αυτήν την κατηγορία φαίνεται ότι μπαίνουν η προσωπική σχέση και ο γάμος του Θωμά με τη Νατάσα Λιακουνάκου μετά τη δραστική αλλαγή στη ζωή τους. Η προφυλάκιση του Θωμά Λιακουνάκου φαίνεται πως άνοιξε για τα καλά τον ασκό του Αιόλου στη σχέση με τη σύζυγο του. η οποία καλείται να χειριστεί πρωτόγνωρες καταστάσεις, ιδιαίτερα έπειτα από μια 20ετία γεμάτη σπατάλες, κοσμικά πάρτι και ζωή που μόνο οι Κροίσοι μπορούν να ζήσουν", επισημαίνει η εφημερίδα.

STAR PRESS: Αγωγή στη Νικολούλη για την υπόθεση του Μάριου

Όπως γράφει η εφημερίδα "οι γιοι του Πέτρου Μιχαλεάκου, που καταδικάστηκε σε ισόβια για τον θάνατο του Μάριου, εν ενεργεία αστυνομικοί, κατέθεσαν αγωγή κατά της δημοσιογράφου και παρουσιάστριας της εκπομπής «Φως στο Τούνελ», που με τις αποκαλύψεις της οδήγησε τους εμπλεκόμενους στη φυλακή. Τα παιδιά του αξιώνουν 600.000 ευρώ από την Αγγελική Νικολούλη, τη ρεπόρτερ Ρένα Κουβελιώτη και τον Alpha, για συκοφαντική δυσφήμηση, ενώ ο Μιχαλεάκος είχε ζητήσει από τη μητέρα του Μάριου 620.000 ευρώ"! 

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Στάση πληρωμών»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «σοβαρός κίνδυνος για «μαύρη τρύπα» άνω των 5 δις. ευρώ στα δημόσια Ταμεία. Φόβοι για έκρηξη των ληξιπρόθεσμων τους επόμενους μήνες, λόγω των νέων φόρων. Καθυστερήσεις στους έλεγχο μεγάλων επιχειρήσεων».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Τα μέτρα στράγγιξαν νοικοκυριά και αγορά»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: « «Δαμόκλειος σπάθη» τα ληξιπρόθεσμα χρέη, καθώς στο εννεάμηνο ξεπερνούν τα 84 δις. ευρώ και απειλούν το πρόγραμμα δημοσιονομικής προσαρμογής, φέρνοντας ακόμη πιο κοντά νέα φοροεισπρακτικά μέτρα εντός του τρέχοντος έτους».