Κυρίως φορολογικά τα σημερινά πρωτοσέλιδα. Ίδιο θέμα και -παραλίγο- ίδιος τίτλος για δύο από τις τρεις τοπικές εφημερίδες (με βάση μια ανακοίνωση της Πρυτανείας του ΑΠΘ).


Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: -ΑΠΘ: εκπέμπει σήμα κινδύνου

"«Συναγερμός» έχει σημάνει στη διοίκηση του Αριστοτελείου, μετά τη νέα περικοπή του τακτικού προϋπολογισμού του ιδρύματος για το 2016 κατά 20% σε σχέση με το 2015, καθώς οι ανελαστικές δαπάνες και οι συμβασιοποιημένες υποχρεώσεις υπολογίζονται στα 18,5 εκατ. ευρώ, την ώρα που η χρηματοδότηση δεν υπερβαίνει τα 11,9 εκατ. ευρώ. Η συνολική μείωση του προϋπολογισμού του ΑΠΘ, από το 2009 μέχρι και το 2016, υπολογίζεται ότι αγγίζει το 73,5%", γράφει η εφημερίδα. 

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «ΕΣΠΑ για άνεργους πτυχιούχους»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «νέο πρόγραμμα του ΕΣΠΑ ανοίγει μέσα στον Νοέμβριο και θα παρέχει επιδότηση σε ανέργους του ΟΑΕΔ έως και 100% για να εργαστούν ως αυτοαπασχολούμενοι. 17.500.000 ευρώ τα χρήματα του πρώτου κύκλου».

ΕΘΝΟΣ: «Χρυσώνουν το χάπι στους αγρότες»

Η εφημερίδα σημειώνει: «αντισταθμιστικά μέτρα για τον περιορισμό της επιβάρυνσης στους κατά κύριο επάγγελμα αγρότες σχεδιάζει η κυβέρνηση υπό τον φόβο των τρακτέρ. Προωθούνται αφορολόγητο όριο για επιδότηση και διεύρυνση των δαπανών που εκπίπτουν από το φορολογητέο εισόδημα».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Έτσι θ' αρχίσει ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος

"To NATO πραγματοποιεί μια από τις μεγαλύτερες ασκήσεις του εδώ και χρόνια στην ανατολική Μεσόγειο, την ίδια στιγμή που το αμερικανικό περιοδικό popularmechanics.com δημοσιεύει άρθρο για το πώς θα ξεκινήσει ο Γ Π.Π. και πώς θα μοιάζει! Σε μια ενέργεια που μπορεί να προκαλέσει ανεπιθύμητες επιπτώσεις στην πλανητική ασφάλεια και να οδηγήσει ακόμα και σε πυρηνικό όλεθρο προχωράει το NATO εν μέσω των ρωσικών βομβαρδισμών στη Συρία, ξεκινώντας χθες την μεγαλύτερη στρατιωτική άσκηση εδώ και μια δεκαετία, την Trident Juncture 2015, προσπαθώντας να κερδίσει τις εντυπώσεις μετά την ηχηρή κάθοδο της Ρωσίας στην Μεσόγειο θάλασσα", γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: ««Φουσκώνουν» οι 100 δόσεις και οι αντιδράσεις για το ΦΠΑ 23% στην Παιδεία»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «επιβαρύνουν όσους μπήκαν στις 100 δόσεις, αλλά δεν μειώνουν τα βάρη σε όσους είχαν υπαχθεί στις 12 ή 48 δόσεις. Η κυβέρνηση δεν έχει βρει ισοδύναμα και τα εκπαιδευτήρια οφείλουν πλέον να χρεώνουν ΦΠΑ 23% στα δίδακτρα».

ΕΣΤΙΑ: «Κίνδυνοι στο νέο τηλεοπτικό τοπίο»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: με καθυστέρηση περίπου 25 ετών έρχεται στην ελληνική νομοθεσία σχέδιο νόμου για τη ρύθμιση του τηλεοπτικού τοπίου. Έντονες συζητήσεις μετά την κατάθεση του νομοσχεδίου».

Η ΑΥΓΗ: «Όλα στο φως για να βγουν στον «αέρα» »

Σύμφωνα με την εφημερίδα : «κανόνες ισονομίας, διαφάνειας και εύρυθμης λειτουργίας στον ραδιοτηλεοπτικό χώρο καθιερώνει για πρώτη φορά έπειτα από 25 χρόνια το νομοσχέδιο για τα ΜΜΕ που κατατέθηκε χθες και από σήμερα συζητείται στη Βουλή».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Ρίχνουν… άδειες να πιάσουν γεμάτα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «το Σάββατο με την ψήφιση του νέου νομοσχεδίου για την αδειοδότηση των τηλεοπτικών σταθμών η κυβέρνηση επιχειρεί να διαμορφώσει νέο τοπίο στην ψηφιακή εποχή. Κρατά κλειστά τα χαρτιά της για τον αριθμό των αδειών, αλλά και για το ποσό εκκίνησης των επικείμενης δημοπρασίας».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Τουρκική πίεση με 30.000 πρόσφυγες»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «πρωτοφανής ήταν τα τελευταία εικοσιτετράωρα ο αριθμός των μεταναστών που προσέγγισαν τα νησιά του Ανατολικού Αιγαίου από τα τουρκικά παράλια. Η ΕΛ.ΑΣ εκτιμά ότι η Άγκυρα ασκεί πίεση «στέλνοντάς» μας 30.000 πρόσφυγες και μετανάστες, ώστε να διασφαλίσει όσο περισσότερα ανταλλάγματα μπορεί από την ΕΕ».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Σήμα κινδύνου εκπέμπει το ΑΠΘ

"Κάθε πέρσι και καλύτερα, λένε στο ΑΠΘ μετά την ενημέρωση που είχαν από το υπουργείο Παιδείας για τον σχεδιασμό περικοπής του τακτικού προϋπολογισμού για το 2016 κατά 20% σε σχέση με φέτος. Σε χθεσινή ανακοίνωσή της η πρυτανεία τονίζει ότι "με την εγκεκριμένη μέχρι σήμερα χρηματοδότηση από το υπουργείο, βρίσκεται σε κίνδυνο ακόμη και η στοιχειώδης λειτουργία του ΑΠΘ" ", γράφει η εφημερίδα και... κάτι μας θυμίζει

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «Μετά το αντιλαϊκό πολυνομοσχέδιο έρχεται η φοροληστεία!»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «μέχρι το τέλος Οκτώβρη θα έχει κλειδώσει η δεύτερη δέσμη των αντιλαϊκών προαπαιτούμενων μέτρων, ενώ παράλληλα η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ θα προχωρά στην έκδοση σειράς υπουργικών αποφάσεων που αφορούν στην ολοκλήρωση και την εφαρμογή των «προαπαιτούμενων», που ψηφίστηκαν στο πρόσφατο πολυνομοσχέδιο».

ΤΑ ΝΕΑ: «ΦΠΑ τριών ταχυτήτων στην ιδιωτική εκπαίδευση»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «στο βαρύ σενάριο της επιβολής ΦΠΑ τριών ταχυτήτων στην ιδιωτική εκπαίδευση προσανατολίζεται η κυβέρνηση λόγω αδυναμίας εξεύρεσης ισοδυνάμων. Παρ’ όλα αυτά η οδηγία του Αλέξη Τσίπρα προς το υπουργείο Οικονομικών είναι η εξάντληση κάθε δυνατότητας, ώστε η μέση οικογένεια να απαλλαγεί από την επιβολή ΦΠΑ ύψους 23% στην ιδιωτική εκπαιδευτική δραστηριότητα».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ:  Βαρύ χτύπημα σε σκληρή ασθένεια 

Η εφημερίδα γράφει: "Φάρμακο εγκεκριμένο για την αντιμετώπιση της λευχαιμίας, βελτίωσε δραματικά συμπτώματα ασθενών στο τελικό στάδιο της νόσου του Πάρκινσον. Το φάρμακο λέγεται νιλοτινίμπη (nilotinib) και οι 10 από τους 11 ασθενείς που το πήραν παρουσίασαν βελτίωση σε πολλές λειτουργίες τους, από την ικανότητα ομιλίας και τη σκέψη έιος την κινητικότητα".

ESPESSO: Βουντού σε γνωστό τραγουδιστή

"Δεκάδες ευκολόπιστα θύματα έπεσαν στα δίχτυα μιας «μάγισσας» από την Γκάνα και των συνεργών της, που τα «μαδούσαν» με την υπόσχεση ότι θα έκαναν... βουντού στον χαμένο έρωτα της ζωής τους για να επιστρέψει" γράφει η εφημερίδα που προσθέτει πως μεταξύ των θυμάτων ήταν και γνωστός τραγουδιστής.

KONTRA NEWS: «Την έκδοση Λιακουνάκου ζητούν οι ΗΠΑ-Πόλεμος και για τις μίζες»

Η εφημερίδα γράφει ότι «την έκδοση του Θωμά Λιακουνάκου πρόκειται να ζητήσουν επίσημα από την ελληνική Δικαιοσύνη οι αμερικανικές αρχές, προκειμένου να τον ανακρίνουν για τις μίζες που έχουν δοθεί για τα εξοπλιστικά προγράμματα στην Ελλάδα».

SPIRTO: Το σύμφωνο συμβίωσης Ρέμου - Υβόννης

Η εφημερίδα αναφέρεται στη συμβίωση του Αντώνη Ρέμου με την Υβόννη Βόσνιακ και γράφει: "Η διαδικασία του γάμου δεν ενδιέφερε κανέναν από τους δύο. παρά μόνο η διασφάλιση του μονάκριβου παιδιού τους. αλλά και των περιουσιακών τους στοιχείων. Μάλιστα, ο Αντώνης ήταν εκείνος που επειδή έχει περάσει μεγάλες οικονομικές φουρτούνες λόγω του Ηρακλή -τις οποίες ναι μεν έχει τακτοποιήσει, αλλά ακόμη δεν έχει απαλλαγεί από αυτές τελείως- ήθελε να αποκλείσει το ενδεχόμενο εμπλοκής της Υβόννης σε οποιαδήποτε περιπέτεια. Αυτός ήταν και ο Βασικός λόγος που δεν επιθυμούσε τον γάμο. ο οποίος όπως μαθαίνουμε τελικά δεν θα γίνει. Τουλάχιστον όχι σύντομα και σίγουρα πάντως όχι ταυτόχρονα με τη Βάφτιση όπως έχει κατά κόρον γραφτεί".

STAR PRESS: Υιοθετήστε το παιδί μου - Δεν έχω να το ταΐσω

Η εφημερίδα κάνει λόγο για "φωνή απόγνωσης από άνεργη μάνα στην Πάτρα".

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Η ώρα της εφορίας»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «μέχρι την Πέμπτη θα αναρτηθούν στο Taxis τα εκκαθαριστικά του ΕΝΦΙΑ. Σε τρεις δόσεις ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης. Με αυξημένο επιτόκιο 5,05% οι δόσεις για όσους ρύθμισαν τις οφειλές τους».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Τετραήμερο-φωτιά»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «σε αξιολόγηση του πρώτου πακέτου των προαπαιτούμενων μέτρων προχωρούν από σήμερα και μέχρι το τέλος της εβδομάδας στην Αθήνα οι εκπρόσωποι των τεσσάρων θεσμών (Κομισιόν, ΕΚΤ, ΕΜΣ, ΔΝΤ)».