Κυρίως οικονομικά είναι τα θέματα που φιγουράρουν στα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. Υπάρχουν και κάποιοι που ασχολούνται με τα της ΝΔ…

 

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: -

Η εφημερίδα δεν κυκλοφόρησε και σήμερα, λόγω απεργίας των εργαζόμενων.

ΕΘΝΟΣ: Οι ανατροπές στο μισθολόγιο των δημοσίων υπαλλήλων

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι “στην τελική ευθεία βρίσκεται η διαμόρφωση του νέου μισθολογίου, το οποίο θα αποσυνδεθεί από το βαθμολόγιο επιφέροντας σαρωτικές αλλαγές στις μισθολογικές απολαβές των δημοσίων υπαλλήλων”.

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Η μυστική συμφωνία που συντρίβει την Ελλάδα!

“Η Διατλαντική Εταιρική Σχέση Εμπορίου και Επενδύσεων, ή αλλιώς TTIP (Transatlantic Trade and Investment Partnership), είναι μία συμφωνία ελεύθερου εμπορίου και ελεύθερων επενδύσεων που αυτήν τη στιγμή βρίσκεται στο στάδιο των –μυστικών- διαπραγματεύσεων ευρωπαϊκής Ένωσης και ΗΠΑ”, επισημαίνει η εφημερίδα και προσθέτει: “Στα χέρια των Γερμανών οι τράπεζές μας”.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: Πάρτι φοροδιαφυγής με "μαγικό" λογισμικό

Σύμφωνα με την εφημερίδα “μεγάλη φάμπρικα από δύο εταιρίες λογισμικού έκδοσης αποδείξεων, λογιστές και ιδιοκτήτες επιχειρήσεων εστίασης, διασκέδασης και ξενοδοχείων ζημίωσε εκατοντάδες εκατομμύρια το Δημόσιο Οι εταιρίες εξέδιδαν κανονικά αποδείξεις στους πελάτες, αλλά με ηλεκτρονική παρέμβαση από απόσταση παρουσίαζαν χαμηλότερα έσοδα στο τελικό «Ζ» της ταμειακής μηχανής”.

H ΑΥΓΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Από το Grexit σε τροχιά exit

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “μηνύματα αισιοδοξίας για ευόδωση των προσπαθειών και των θυσιών του ελληνικού λαού για έξοδο της χώρας από την κρίση, τη μεταφορά από το φάσμα του Grexit σε τροχιά exit αποτυπώνονται σε τρία κρίσιμα μέτωπα. α) Εγχώριοι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες, καθώς και διεθνείς οίκοι εκτιμούν τώρα ότι η ύφεση στο τέλος του έτους θα κυμανθεί αρκετά χαμηλότερα από το προβλεπόμενο στο προσχέδιο προϋπολογισμού 2,3%, προς το 1,5% ακόμη και προς το μηδέν. β) Οι πληροφορίες από τη Φρανκφούρτη (ΕΚΤ) για το αναγκαίο ύψος ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών είναι αρκετά μετριοπαθέστερες των αρχικών σεναρίων και, (…) γ) Η συζήτηση για την απομείωση του χρέους, παρ' ότι τύποις θα αρχίσει μετά την πρώτη αξιολόγηση, βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σε όλα τα επίπεδα και οι αντιστάσεις κάμπτονται”.

Η ΒΡΑΔΥΝΗ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Μεγαλύτερο ψαλίδι στους νεώτερους συνταξιούχους

Σύμφωνα με την εφημερίδα “μπαίνουν ηλικιακά κριτήρια στις περικοπές”. Προσθέτει ότι “δε γλιτώνουν οι μητέρες με ανήλικα” και επισημαίνει: “Μαχαίρι βαθύ σε όλες τις πρόωρες”.

ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: Επανέρχεται ο ΦΑΠ αντί του ΕΝΦΙΑ από το 2016

Την αντικατάσταση του ΕΝΦΙΑ με Φόρο Ακίνητης Περιουσίας το 2016 προαναγγέλλει μέσω της «Κ» ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης. «Δεν έχουμε καμία υποχρέωση για ΕΝΦΙΑ το 2016», αναφέρει ο κ. Αλεξιάδης, τονίζοντας ότι ο νέος φόρος πρέπει να έχει προοδευτική κλίμακα και να επιβάλλεται στο σύνολο της περιουσίας, με αφορολόγητο όριο τις 50.000 ευρώ εμπορικής αξίας.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: Αιχμάλωτος της Ζωής

Στον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα αναφέρεται η εφημερίδα και γράφει: “Εκατοντάδες χιλιάδες φωτοτυπίες (με όλες τις αραχνιασμένες υποθέσεις της Βουλής) πήρε μαζί της φεύγοντας η κυρία Κωνσταντοπούλου. Κορυφή του παγόβουνου το 1.000.000 του Σταθάκη! Αναμένονται αποκαλύψεις για πολιτικούς απ όλους τους χώρους”.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΗ KONTRANEWS: Θα φωνάξω την αστυνομία

Η εφημερίδα αναφέρεται στα όσα έγιναν την περασμένη Τρίτη στη συνεδρίαση της ΚΕΦΕ της ΝΔ και επισημαίνει: “Τραγική κατάσταση στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης καθώς… διαλύονται ησύχως, με τον Καραμανλή να τηρεί απαθή στάση”.

ΚΥΡΙΑΚΑΤΙΚΟΣ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: Συνεχίζουμε με συλλαλητήρια και απεργία στις 12/11

Η εφημερίδα γράφει: “Οι συνδικαλιστικές οργανώσεις να κλιμακώσουν την πάλη ενάντια στον αντιασφαλιστικό οδοστρωτήρα. Μέσα από συλλογικές διαδικασίες, με οργάνωση της συζήτησης στους χώρους δουλειάς και τις γειτονιές, να πάρουν αποφάσεις συμμετοχής στα συλλαλητήρια που οργανώνονται στις 22 Οκτώβρη σε κάθε πόλη, από εκατοντάδες σωματεία και φορείς, ύστερα από την πρόταση - κάλεσμα του ΠΑΜΕ. Να προετοιμάσουν την απάντησή τους με απεργιακό ξεσηκωμό στις 12 Νοέμβρη”.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Αποζητούν τη νίκη, ξορκίζουν τη διάσπαση

Με την εκλογή προέδρου στη ΝΔ ασχολείται η εφημερίδα…

ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ: Από 80.000€ αξία στο "σφυρί" τα κόκκινα στεγαστικά

“Τορπίλη στην προστασία της πρώτης κατοικίας των φτωχών και μεσαίων νοικοκυριών βάζει η τρόικα και απορρίπτει τις προτάσεις της κυβέρνησης για ήπιες παρεμβάσεις προκειμένου να προστατεύονται από κατασχέσεις και τα σπίτια της μεσαίας τάξης”, τονίζει η εφημερίδα.

ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ: Ο Γάλλος κηδεμόνας

Στην επίσκεψη Ολάντ στην Αθήνα αναφέρεται η εφημερίδα και επισημαίνει: “Η ελληνική κυβέρνηση επενδύει πολλά στη στήριξη του Φρανσουά Ολάντ αλλά και η γαλλική πλευρά προσδίδει μεγάλη σημασία στη σχέση της με την Αθήνα και στον διαμεσολαβητικό ρόλο που έχει αναλάβει ανάμεσα στην Ελλάδα και στους εταίρους της Ο κ. Ολάντ θα μιλήσει την Παρασκευή στη Βουλή και όσα θα πει αναμένονται με μεγάλο ενδιαφέρον, ιδίως για την αναδιάρθρωση του χρέους και την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης”.

ΤΟ ΠΑΡΟΝ: Κλειδί ζωής η ρύθμιση του χρέους

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “κυβερνητικά στελέχη, αλλά και κοινοβουλευτικοί παράγοντες που ζουν από μέσα τη σκληρή πραγματικότητα, σε κατ' ιδίαν συζητήσει, δεν κρύβουν την αγωνία τους. Αν δεν υπάρξει άμεσα ρύθμιση του χρέους, που θα δώσει ανάσα στην οικονομία και θα ξεσφίξει τη θηλιά, ώστε να υπάρξει ρευστότητα και να αρχίσει να κινείται η Αγορά, δεν υπάρχει ελπίδα και η μόνη διέξοδος είναι η αποχώρηση”...

ΤΟ ΧΩΝΙ: Αύριο ο νέος χάρτης των media

“Με πολυνομοσχέδιο, που έρχεται στη Βουλή, τη Δευτέρα για να ψηφιστεί μέχρι την Παρασκευή, ρυθμίζει η κυβέρνηση το άναρχο τοπίο στα Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης. Τέλος στα Μέσα Μαζικής Εκµετάλλευσης! Ένας κλάδος που καμία από τις προκατόχους της δεν θέλησε να αγγίξει, ώστε να συντηρούνται εις το διηνεκές, οι σχέσεις διαπλοκής και διαφθοράς, ρυθμίζεται με κανόνες που υπηρετούν το συμφέρον του ελληνικού λαού”, ισχυρίζεται η εφημερίδα.

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Μυστήριο νέφος τρόμαξε τη NASA

Η εφημερίδα υποστηρίζει ότι “το διαστημικό τηλεσκόπιο Κέπλερ εντόπισε ένα άστρο λίγο πιο έξω από το Γαλαξία μας που διαθέτει τεχνολογικό εξοπλισμό”. Και προσθέτει: “Η αλήθεια είναι ότι, προς το παρόν, κανένας επιστήμονας δεν έχει την παραμικρή ιδέα τι είναι αυτό που φαίνεται στο διάστημα”.

REALNEWS: "Μαγειρεύουν" νέα εισφορά-σοκ!"

Σύμφωνα με την εφημερίδα "το ασφαλιστικό φέρνει "ψαλίδι" στους μισθούς". Γράφει ότι "εξετάζουν και την επιβολή φόρου στη μεγάλη περιουσία". Σύμφωνα με το ρεπορτάζ υπάρχει "σχέδιο για κλιμακωτή εισφορά σε μισθούς πάνω από 1.200 ευρώ μηνιαίως. Μεγαλύτερες προβλέπονται οι επιβαρύνσεις για όσους έχουν αποδοχές που ξεπερνούν τα 2.000 ευρώ".