Τα πρωτοσέλιδα των σημερινών (Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015) εφημερίδων

Σύμπνοια στα σημερινά πρωτοσέλιδα: Η καταιγίδα που έρχεται στο συνταξιοδοτικό ένωσε τις εφημερίδες. Δύο επιλέγουν την επίθεση κατά Σαββαΐδου.

Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: - 

H εφημερίδα δεν κυκλοφόρησε λόγω απεργίας των εργαζομένων.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: "Ζητούν την παράδοση του Αιγαίου".

Η εφημερίδα γράφει ότι "η Γερμανία έμεινε για μήνες θεατής επειδή το πρόβλημα δεν είχε χτυπήσει την πόρτα της και έκλεινε τα μάτια και τα αυτιά σε όσα έκαναν οι Τούρκοι λαθρέμποροι στο Αιγαίο. Τώρα όμως αποφάσισαν να παρέμβουν βάζοντας την Τουρκία στο κόλπο. Στόχος τους, να παραδώσουν το Αιγαίο και τα ευρωπαϊκά σύνορα σε μια χώρα που δεν είναι μέλος της Ε.Ε.".

ΕΘΝΟΣ: "Από το μηδέν πάλι όλες οι συντάξεις".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "σε επανυπολογισμό ακόμη και ήδη καταβαλλόμενων συντάξεων προχωρεί το υπουργείο Εργασίας με στόχο να περικόψει κατά 700 εκατομμύρια ευρώ τη συνταξιοδοτική δαπάνη του 2016. Στην πρώτη γραμμή του πυρός εκτιμάται πως θα βρεθούν 880.000 συνταξιούχοι που εισπράττουν πάνω από 1.000 ευρώ".

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Εκπληρώνονται οι προφητείες που φοβούνται οι Τούρκοι

"Οι προφητείες γύρω από τα ερείπια της Ιεράς Μονής έχουν αναστατώσει τους Τούρκους, αφού αυτές συνδέονται με το μέλλον της Κωνσταντινούπολης, που θα βρεθεί και πάλι σε "χέρια ελληνικά", όπως έχουν προβλέψει πολλοί προφήτες αλλά και Αγιοι, όπως ο Παΐσιος", γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: "7 αλλαγές-σοκ για παλαιούς & νέους ασφαλισμένους".

Η εφημερίδα γράφει ότι "στο 55% η αναπλήρωση συντάξεων, ενοποιούνται κύριες - επικουρικές και συνδέονται με περιουσιακά κριτήρια. Τέλος οι εισφορές επί του μισθού, ενιαίες οι κρατήσεις μέσω φορολογίας. Ενοποιήσεις όλων των Ταμείων στο ΙΚΑ"..

ΕΣΤΙΑ: "Ελληνικό "όχι" σε Βερολίνο - Αγκυρα".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "οι ιδιαίτερες σχέσεις Γερμανίας - Τουρκίας δεν προέκυψαν ξαφνικά εξ αιτίας του φλέγοντος ζητήματος των προσφύγων. Είναι σχέσεις διπλωματικές, οικονομικές, εμπορικές, στρατηγικές διαχρονικού χαρακτήρα και γεωπολιτικού βάθους".

Η ΑΥΓΗ: "Δικαστικός κλοιός για τη Σαββαΐδου".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "ποινικά και πειθαρχικά ελεγκτέα για πράξεις και παραλείψεις που ευνοούν μεγαλοκαναλάρχες και εμπλεκόμενους σε υποθέσεις τοκογλυφίας βρίσκεται η γενική γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κ. Σαββαΐδου".

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: "Αποχαιρέτα τη σύνταξη που χάνεις".

Η εφημερίδα γράφει ότι "γενικόλογο, αλλά δηλωτικό για τον τρόπο με τον οποίο θα επιτευχθεί η μείωση συντάξεων και ασφαλιστικών παροχών, είναι το πόρισμα της "επιτροπής σοφών" που δόθηκε χθες στη δημοσιότητα. Με βάση την πρόταση, οι συρρικνωμένες συντάξεις θα δίνονται από ένα Ταμείο που θα διέπεται από ενιαίους κανόνες για όλους και το οποίο θα δίνει μια μικρή εθνική και μια ανταποδοτική σύνταξη".

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: "Ευρωτουρκικό παζάρι για τους πρόσφυγες".

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι "σημαντικές παραχωρήσεις προς την Τουρκία περιλαμβάνει το σχέδιο συμπερασμάτων της συνόδου κορυφής της Ε.Ε., που συνεχιζόταν έως τις πρώτες πρωινές ώρες, σχετικά με την αντιμετώπιση της προσφυγικής κρίσης".

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Στη φυλακή για ένα παρκάρισμα

"Μέχρι και με ποινές φυλάκισης απειλούνται οι οδηγοί αυτοκινήτων που κατά... συνήθεια σταθμεύουν παράνομα και ουσιαστικά εγκαταλείπουν τα IX τους σε κεντρικές οδικές αρτηρίες της Θεσσαλονίκης. Ο εισαγγελέας έδωσε εντολή στη δημοτική αστυνομία, εκτός από τα πρόστιμα, να σχηματίζει για τέτοιες περιπτώσεις δικογραφίες, κάτι που συμβαίνει για πρώτη φορά στη συγκεκριμένη υπηρεσία", τονίζει η εφημερίδα.

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: "Ολοι στον αγώνα! Ολοι στα σημερινά συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ".

Η εφημερίδα αναφέρει ότι "δεκάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις έδωσαν χτες το "παρών" στη συμβολική κατάληψη κατάληψη και στη συγκέντρωση που οργανώθηκε με πρωτοβουλία του ΠΑΜΕ στο υπουργείο Εργασίας, στέλνοντας το μήνυμα ότι το πόρισμα-λαιμητόμος για το Ασφαλιστικό επιστρέφεται ως απαράδεκτο!".

ΤΑ ΝΕΑ: "Αλεξικέραυνο ο Σταθάκης στη γαλάζια καταιγίδα".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "η υπόθεση με το πόθεν έσχες του υπουργού Σταθάκη ένωσε τους υποψήφιους αρχηγούς της ΝΔ, οι οποίοι θεώρησαν ότι ανακάλυψαν ένα θέμα που σκέπαζε τον εσωκομματικό εμφύλιο που έχει ξεσπάσει στο κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης. ".

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: 7 στους 10 Έλληνες είναι παχύσαρκοι ή υπέρβαροι

Σύμφωνα με την εφημερίδα "αυξάνεται ο κίνδυνος για καρδιακά προβλήματα και διαβήτη. Προσοχή λουτόν στη διατροφή και ρίχτε το στη γυμναστική! Υψηλότερο ποσοστό στην Κρήτη Υπέρβαροι ή παχύσαρκοι είναι επτά στους δέκα ενήλικες κατοίκους της Ελλάδας, σύμφωνα με τα αποτελέσματα του προγράμματος ΥΔΡΙΑ, που υλοποιήθηκε από το Ελληνικό Ιδρυμα Υγείας σε συνεργασία με το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕΕΛΠΝΟ) και τα αποτελέσματά του παρουσιάστηκαν στα τέλη Σεπτεμβρίου".

ESPRESSO: Έρωτας για τον Mr Ζαγόρι

"Την πιο ευτυχισμένη περίοδο της ζωής της, στο πλευρό του επιχειρηματία Βασίλη Χήτου, γνωστού και ως "Mr Ζαγόρι", διανύει η σχεδιάστρια μόδας Καρολίνα Ντε Σόουζο. Το ζευγάρι ύστερα από τρία χρόνια σχέσης περιμένει το πρώτο παιδί του, με τη Βραζιλιανά designer να πετάει από τη χαρά της, αφού η εγκυμοσύνη της προέκυψε την ίδια στιγμή με τη δημιουργία της νέας κολεξιόν της", γράφει η εφημερίδα.

Kontranews: "Διώξτε αμέσως την Σαββαΐδου".

Σύμφωνα με την εφημερίδα "η παραίτηση της Αικατερίνης Σαββαΐδου από τη νευραλγική θέση της Γενικής Γραμματέως Δημοσίων Εσόδων είναι επιβεβλημένη πλέον μετά τη δίωξη που ασκήθηκε εις βάρος της για τη διευκόλυνση των νταβατζήδων της τηλεόρασης, στους οποίους μετέθετε τις πληρωμές του φόρου 20% από τις διαφημίσεις, προκειμένου να πάνε τα χρέη τους προς το δημόσιο στις καλένδες, αφού οι σχέσεις διαπλοκής τους με το πολιτικό σύστημά τους εξασφάλιζαν όπως φαίνεται διαχρονική ιδιότυπη ασυλία, η οποία τέλειωνε μετά τις εκλογές που έφεραν στην εξουσία τον Αλέξη Τσίπρα".

SPIRTO: Τα φέιγ βολάν της ντροπής

Η εφημερίδα αποκαλύπτει σήμερα, σε ένα αποκλειστικό ρεπορτάζ, το παρασκήνιο της συνάντησης του Δημήτρη Μελισσανίδη με τη Ρένα Λούρου στο γραφείο της. στον 7 όροφο του κτιρίου. Το θέμα της συνάντησης ήταν το γηπεδικό που «καίει» τον κόσμο της ΑΕΚ. Το παρασκήνιο αφορά φέιγ βολάν που είχαν πεταχθεί πριν χρόνια, με εμετικά συνθήματα κατά της Δούρου.

STAR PRESS: Ντυνόταν γυναίκα και εκδίδονταν για 200 ευρώ

Η εφημερίδα αναφέρεται σε περίπτωση Κύπριου που υπηρετεί στην Αίγυπτο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: "Το Χ.Α. "βλέπει" λύση στις τράπεζες".

Η εφημερίδα σημειώνει ότι "το ταμπλό "μίλησε" σε ό,τι αφορά την πορεία της ανακεφαλαιοποίησης των ελληνικών τραπεζών, με τη χθεσινή ευρεία άνοδο των μετοχών του κλάδου. Την ίδια στιγμή, οι κινήσεις ανακεφαλαιοποίησης ξεκίνησαν, χθες, από την κίνηση της Τράπεζας Πειραιώς για δημόσια προσφορά σε ομολογιακές εκδόσεις της, ενώ θα ακολουθήσουν και οι άλλες τράπεζες".

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: "Τεκτονικές αλλαγές στο συνταξιοδοτικό".

Η εφημερίδα τονίζει ότι "υπολογισμό όλων των συντάξεων, ακόμη και αυτών που καταβάλλονται ήδη σε περίπου 2,8 εκατ. συνταξιούχους, από μηδενική βάση, αλλά και συγχώνευση όλων των ασφαλιστικών ταμείων σε ένα προτείνει η επιτροπή για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού".

Σχόλια