Με οικονομικά θέματα, αλλά και με το σκηνικό στη Νέα Δημοκρατία που "μυρίζει" έντονα... διάσπαση, ασχολούνται στα πρωτοσέλιδά τους σήμερα, οι εφημερίδες.


Αναλυτικά:

ΑΓΓΕΛΙΟΦΟΡΟΣ: Χαμός στη ΝΔ

«Μαλλια κουβάρια... έγιναν χτες στη Νέα Δημοκρατία, στη διάρκεια της συνεδρίασης της εκλογικής επιτροπής. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης κυριολεκτικά εισέβαλε στη συνεδρίαση εξαπολύοντας βαριές ύβρεις εναντίον μελών της επιτροπής, απέσυρε τον εκπρόσωπό του και χαρακτήρισε γελοιότητες όσα γίνονται, ενώ απέκλεισε και το ενδεχόμενο να συμμετάσχει σε ντιμπέιτ. Για τη συμπεριφορά του ο κ. Μεϊμαράκης δέχτηκε τις επικρίσεις όλων των υπόλοιπων συνυποψηφίων του», γράφει η εφημερίδα.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Πνίγει τον Γιάννο το μαύρο χρήμα»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «την ενοχή του ζεύγους Παπαντωνίου ζητά ο εισαγγελέας για το 1.311.000 ευρώ που «ξέχασαν» το «πόθεν έσχες» 2009. Οι δύο κατηγορούμενοι απέβλεπαν στο να μην αποκαλυφθεί το ότι η επίμαχη κατάθεση στο υποκατάστημα της τράπεζας HSBC στη Γενεύη της Ελβετίας ανήκε σε αυτούς».

ΕΘΝΟΣ: «Πόρισμα –σοκ για συντάξεις & εισφορές»

Η εφημερίδα σημειώνει: «σαρωτικές αλλαγές προβλέπουν οι τελικές εισηγήσεις της Επιτροπής Σοφών. Το πόρισμα που αποκαλύπτει σήμερα το «Έθνος» ενσωματώνει προτάσεις για ενιαίο τρόπο υπολογισμού σύνταξης παλαιών και νέων ασφαλισμένων, ανακαθορισμό των συντάξεων που έχουν ήδη εκδοθεί και συγχώνευση Ταμείων σε έναν ή το πολύ τρεις φορείς».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Υπερμνημόνιο με κατάργηση θρησκευτικών και εθνικών εορτών

Η εφημερίδα παρουσιάζει 12 άρθρα που, όπως υποστηρίζει, είναι του Μνημονίου, με τα οποία καταργείται η διδασκαλία των θρησκευτικών, καταργούνται οι θρησκευτικές και εθνικές σχολικές εορτές, καταργείται ο υποχρεωτικός εκκλησιασμός και καθιερώνεται η υποχρεωτική επίσκεψη σε τέμενος και συναγωγή για τους μαθητές.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Στο… μισό τα μερίσματα 230.000 συνταξιούχων του Δημοσίου»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «Το Μετοχικό Ταμείο Δημοσίων Υπαλλήλων προειδοποιεί για δυνατότητα καταβολής του 50% του μερίσματος τον Νοέμβριο. Ζητάει 16-18 εκατ. ευρώ από το υπ. Εργασίας χωρίς να έχει λάβει απάντηση. Το νέο Μνημόνιο απαγορεύει τα δανεικά από το ΕΚΑΓΕ».

ΕΣΤΙΑ: «Εικόνα διαλύσεως στην Νέα Δημοκρατία»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «τα τελευταία σαράντα χρόνια η Νέα Δημοκρατία παραμένει ένα αξιόπιστο κόμμα εξουσίας, είτε βρίσκεται στην διακυβέρνηση της χώρας είτε εκπληρώνει τη θεσμική αποστολή της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως».

Η ΑΥΓΗ: «Ραντεβού στα δικαστήρια»

Σύμφωνα με την εφημερίδα: «στον αέρα βρίσκεται η εκλογή νέου προέδρου της ΝΔ μετά τη χθεσινή «έκρηξη» Μεϊμαράκη κατά της Εφορευτικής Επιτροπής (ΚΕΦΕ), τις βαρύτατες κατηγορίες του γενικού διευθυντή Κ. Τσιμάρα και την ευθεία αμφισβήτηση των διαδικασιών εκλογής».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: « Παιχνίδια παραγραφής»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «ο κίνδυνος να σταματήσει στο τέλος του έτους ο έλεγχος εκκρεμών φορολογικών σκανδάλων που προκύπτουν από την περιβόητη λίστα Λαγκάρντ ήρθε στην επικαιρότητα ξαφνικά, μετά τις δηλώσεις του αρμόδιου υπουργού στη Βουλή».

Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ: «Άνωθεν παρεμβάσεις σταματούν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων»

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι: «στελέχη της κυβέρνησης, σε μια νέα επίδειξη λαϊκισμού, επιχειρούν να αναστείλουν κατεδαφίσεις αυθαιρέτων. Προ ημερών, ο υπουργός Εσωτερικών Πάνος Κουρουμπλής ζήτησε από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση Αττικής να αναβάλει επ’ αόριστον την κατεδάφιση παράνομων κτισμάτων στα Περιβολάκια Ραφήνας».

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ: Εκ των υστέρων ερευνούν το κουκούλωμα 

Στο βιασμό του ανήλικου μέσα στο Παπάφειο Ορφανοτροφείο, αναφέρεται η εφημερίδα και γράφει: «Χθες η διοίκηση του ιδρύματος διά του προέδρου της, μητροπολίτη Θεσσαλονίκης Άνθιμου, εξέδωσε ανακοίνωση επιβεβαιώνοντας όσα συνέβησαν και ενημερώνοντας ότι ξεκίνησε έρευνα, ενώ την ίδια ώρα η δικογραφία διαβιβάστηκε σε εισαγγελέα πρωτοδικών, για να ασκηθούν ποινικές διώξεις σε βάρος των υπευθύνων του ιδρύματος. Το κουκούλωμα της πρωτοφανούς κακοποίησης τροφίμου του Παπάφειου, ηλικίας μόλις 7,5 χρόνων τον Μάρτιο του 2012, αποκαλύφθηκε μετά την παραγγελία της αντεισαγγελέα εφετών Θεσσαλονίκης Ειρήνης Χρυσογιάννη».

ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΗΣ: «ΠΑΜΕ: Άμεση μαχητική απάντηση με συλλαλητήρια την Παρασκευή»

Η εφημερίδα αναφέρει ότι: «στην ανακοίνωση –κάλεσμα του ΠΑΜΕ μεταξύ άλλων σημειώνει: «Διαλύουν την Κοινωνική Ασφάλιση, φέρνουν νέα φοροεπιδρομή και αφαίμαξη στο λαϊκό εισόδημα, τσακίζουν τη ζωή μας!».

ΤΑ ΝΕΑ: «Όλα τα λεφτά, όλα τα κιλά»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ραντεβού στη σημερινή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας της ΝΔ δίνουν οι υποψήφιοι αρχηγοί – με την ατμόσφαιρα να έχει βαρύνει μετά την έφοδο Μεϊμαράκη στη συνεδρίαση της Εφορευτικής Επιτροπής».

ΤΥΠΟΣ ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗΣ: Η παιδική παχυσαρκία «νικιέται» στο σχολείο

Η εφημερίδα παρουσιάζει ελληνική έρευνα για τα οφέλη του σχολικού περιβάλλοντος και αναφέρει ότι  "η μεγάλη σχολική αυλή κάνει τα παιδιά μας πιο δραστήρια".

ESPRESSO: Ο Σισέ έμπλεξε με ροζ βίντεο

Στις περιπέτειες του πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού αναφέρεται η εφημερίδα και υπογραμμίζει τη σύλληψή του στη Γαλλία, για υπόθεση εκβίασης.

KONTRA NEWS: «Βρέθηκε μαύρο χρήμα σε λογαριασμό του Γιάννου»

Η εφημερίδα γράφει ότι «αντιμέτωπος με νέα δίωξη αυτή τη φορά σε βαθμό κακουργήματος για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, αναμένεται να βρεθεί ο Γιάννος Παπαντωνίου, όταν ολοκληρωθεί η δίκη για το ανακριβές πόθεν έσχες».

SPIRTO: Εξαφανίστηκε ο διερμηνέας

Η εφημερίδα φέρνει στο φως με «έγγραφο-ντοκουμέντο την εξαφάνιση ενός Πακιστανού ο οποίος, σύμφωνα με πληροφορίες, ήταν ο διερμηνέας στην πολύκροτη υπόθεση του πλοίου «Noor-Ι», που μετέφερε 2,2 τόννους ηρωίνης.  Όπως προκύπτει από τη σημαντική αναφορά συμβάντος, η οποία όπως αναφέρεται χαρακτηριστικό τέθηκε σε «υψηλή προτεραιότητα», ο κύριος μεταφραστής Πειραιά Mahmood Arshed, έχει να δώσει σημεία ζωής από τις 10 το πρωί της 12ης Φεβρουαρίου του 2015». 

STAR PRESS: Στη φυλακή για ροζ βίντεο ο Τζιμπρίλ Σισέ

Στην υπόθεση του πρώην ποδοσφαιριστή του Παναθηναϊκού αναφέρεται και αυτή η εφημερίδα. Πάντως, σήμερα, οι δυο εφημερίδες που έχουν το ίδιο θέμα, κατάφεραν να μην έχουν ακριβώς τον ίδιο τίτλο...

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

ΗΜΕΡΗΣΙΑ: «Αντίστροφη μέτρηση»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ξεκινά από σήμερα μαραθώνιος επαφών του πρωθυπουργού με Ευρωπαίους ηγέτες και εκπροσώπους των δανειστών. Στην ατζέντα των διαπραγματεύσεων η επιτυχής ολοκλήρωση της αξιολόγησης και η ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών».

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Στο κόκκινο τα Ταμεία»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «την ώρα που το υπουργείο Εργασίας ετοιμάζεται να δώσει αύριο στη δημοσιότητα το πόρισμα της Επιτροπής για τη μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος, τα στοιχεία του ΥΠΟΙΚ αποτυπώνουν διευρυνόμενη «τρύπα» στον προϋπολογισμό των οργανισμών κοινωνικής ασφάλισης».

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ: Προπομπός εξελίξεων στις αυξήσεις κεφαλαίου η Τράπεζα Πειραιώς

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Η Τράπεζα Πειραιώς θα είναι η πρώτη τράπεζα που θα ανοίξει τον χορό των αυξήσεων μετοχικού κεφαλαίου, που υποχρεωτικά όλες οι τράπεζες θα υλοποιήσουν».