Δεύτερο «γεφύρι της Άρτας», καθώς πρόκειται για ένα έργο που ξεκίνησε πριν από 12 χρόνια, χαρακτηρίζει, με ερώτησή της προς το δήμαρχο Θερμαϊκού, Γιάννη Μαυρομάτη, η δημοτική παράταξη  «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» την  ανέγερση Πολιτιστικού Κέντρου στην Περαία. 


Ο επικεφαλής της παράταξης, Σπ. Κουζινόπουλος, ζητά πληροφορίες «αν η διοίκηση του δήμου προτίθεται να προβεί σε συγκεκριμένες ενέργειες, προκειμένου να πάψει να λιμνάζει ένα τόσο σημαντικό έργο για ολόκληρο το δήμο Θερμαϊκού και ιδιαίτερα για την πρωτεύουσά του, την Περαία».

Όπως υπενθυμίζει ο επικεφαλής της «Συμπολιτείας», Σπύρος Κουζινόπουλος, το δημοτικό συμβούλιο Θερμαϊκού με ομόφωνη απόφασή του, στις 4 Φεβρουαρίου φέτος είχε κηρύξει έκπτωτο τον εργολάβο του έργου, ο οποίος για ανεξήγητο λόγο δεν απάντησε στα εξώδικα του Δήμου. Όμως αν και πέρασαν 8,5 μήνες από τότε, είναι άγνωστο εάν έγιναν κάποιες ενέργειες από πλευράς της δημοτικής αρχής, προκειμένου να πάψει να λιμνάζει το θέμα.

Η «Συμπολιτεία Θερμαϊκού» επισημαίνει την ανάγκη να αναληφθούν συντονισμένες προσπάθειες από τη διοίκηση του Δήμου ώστε να ολοκληρωθεί το δυνατό συντομότερα το έργο. Δεδομένου ότι αφορά μία περιοχή που στερείται χώρων πολιτιστικής έκφρασης και δημιουργίας, με τους πολιτιστικούς συλλόγους του δήμου  να ασφυκτιούν από την έλλειψη αιθουσών για την παρουσίαση των όποιων προσπαθειών τους.