Για την… επίθεση της εφορίας μιλούν τα περισσότερα πρωτοσέλιδα των σημερινών εφημερίδων. Αναλυτικά:

 

ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ: Να τσιμεντώσει το Αττικό Άλσος θέλει ο πρόεδρος Βαγγέλας

Σύμφωνα με την εφημερίδα “έγγραφα ντοκουμέντα αποκαλύπτουν την προσφυγή του Μεϊμαράκη κατά του Ελληνικού Κράτους, επειδή η περιοχή του παλιού λατομείου Λεβεντάκη στα Τουρκοβούνια έχει χαρακτηριστεί δασική έκταση από το 1915 και δεν του επιτρέπεται η οικοπεδοποίηση”.

ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ: «Παράνοια! Προαπαιτούμενα χωρίς έλεος»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «κόλπα για να βγουν χιλιάδες οφειλέτες από τη ρύθμιση των 100 δόσεων. «Αργός θάνατος» για τα εγχώρια φθηνά φάρμακα. Αυξάνονται (μία πενταετία) τα όρια συνταξιοδότησης εκτός Εν. Δυνάμεων».

ΕΘΝΟΣ: «Νέα βάρη σε ΕΝΦΙΑ και ενοίκια»

Η εφημερίδα σημειώνει: «νέες επιβαρύνσεις για τους εκμισθωτές ακινήτων, με αύξηση τη φόρου στα ενοίκια, ακόμα και στα ανείσπρακτα, αναδρομικά από την 1-1-2015, φέρνει το πολυνομοσχέδιο. Καταργούνται και απαλλαγές στον ΕΝΦΙΑ».

ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΩΡΑ: Ξέμειναν από ρευστό

“Πάγωσαν το βράδυ του Σαββάτου, οι Έλληνες καθώς μετά το ΒΗΜΑ της Κυριακής και το Mega παρουσίασε τον σχεδιασμό της κυβέρνησης Τσίπρα-Καμμένου να πληρώνουν τους μισούς μισθούς των δημοσίων υπαλλήλων με κάρτες-πιστωτικές και χρεωστικές και τους υπόλοιπου μισθούς με μετρητά. Οταν πολύ σύντομα το φαύλο κράτος θα ξεμείνει από τα ελάχιστα μετρητά που διαθέτει θα πληρώνει ολόκληρους τους μισθούς με πιστωτικές και χρεωστικές κάρτες”, γράφει η εφημερίδα.

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ: «Οι τελικοί πίνακες με όλα τα νέα όρια ηλικίας»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «περικοπές στις συντάξεις για τους δημοσίους υπαλλήλους καθώς και τα στελέχη των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας που αποχώρησαν και αποχωρούν από την υπηρεσία τους μετά την 1η Σεπτεμβρίου 2015 φέρνουν οι ρυθμίσεις του πολυνομοσχεδίου της κυβέρνησης».

ΕΣΤΙΑ: «Το πλαστικό χρήμα νέο νόμισμα»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «η ΕΥΡΩΠΗ με κάθε τρόπο θέλει να αποφύγει την επαναφορά του σεναρίου του «Grexit». Παρά τις περί αντιθέτου προσδοκίες ενός «σκληρού πυρήνος» στο γερμανικό κατεστημένο, με βάση την Βαυαρία και κύρια έκφραση τον υπουργό Οικονομικών κ. Β. Σόιμπλε, η γεωπολιτική πραγματικότης δεν επιτρέπει νέες αναταράξεις στο περιώνυμο «ελληνικό ζήτημα» ».

Η ΕΦΗΜΕΡΙΔΑ ΤΩΝ ΣΥΝΤΑΚΤΩΝ: «Η Εφορία αντεπιτίθεται»

Η εφημερίδα γράφει ότι: «βαρύτατες ποινικές κυρώσεις για τα αδικήματα φοροδιαφυγής, αλλαγές στο ποινολόγιο της Εφορίας, αναδρομική αύξηση φόρων στα ενοίκια, ακόμα και των ανείσπρακτων, καταβολή ΕΝΦΙΑ έστω και 2 ευρώ και επιβολή του φόρου και στα διατηρητέα προβλέπει, μεταξύ άλλων, το πολυνομοσχέδιο».

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: «Δύσοσμοι» διαγωνισμοί στην καθαριότητα

Όπως τονίζει η εφημερίδα “διαγωνισμοί εκατοντάδων χιλιάδων ευρώ, που ανατέθηκαν σε μία συγκεκριμένη εταιρεία, τινάζονται στον αέρα μετά την έκδοση πράξεων της επιτρόπου του ελεγκτικού συνεδρίου, οι οποίες αποτελούν κόλαφο, καθώς η πάρεδρος διαπίστωσε μείζονες παρατυπίες σε όλα τα στάδια των διαδικασιών που ακολουθήθηκαν, επισημαίνοντας μεταξύ άλλων παραβάσεις ουσιωδών όρων των διακηρύξεων κατά τη διενέργεια των διαγωνισμών αλλά και απουσία ποιοτικής και ποσοτικής επιμέτρησης των εργασιών που εντέλει εκτελέστηκαν από τον ιδιώτη”.

ΤΑ ΝΕΑ: «Ανοίγουν οι θυρίδες και… οι φυλακές»

Η εφημερίδα σημειώνει ότι: «ποινές φυλάκισης για όσους διαπράττουν φοροδιαφυγή και κατάσχεση τραπεζικών λογαριασμών και του περιεχομένου των θυρίδων προβλέπει το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα του Οκτωβρίου που δόθηκε στη δημοσιότητα για διαβούλευση».

ESPRESSO: Ποιοι απειλούν τη ζωή της Νικολούλη

Σύμφωνα με την εφημερίδα “φόβους ακόμη και για τη ζωή της Αγγελικής Νικολούλη εκφράζουν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας μετά τις αλλεπάλληλες απειλές που δέχεται το τελευταίο διάστημα, συχνά και μέσα από τις φυλακές, ενώ η ίδια διαπίστωσε ότι την παρακολουθεί ένα ύποπτο αυτοκίνητο”. Επικαλείται κατάθεση της δημοσιογράφου στη ΓΑΔΑ, σύμφωνα με την οποία “πίσω από την προσπάθεια τρομοκράτησης της κρύβονται οι πρωταγωνιστές της υπόθεσης απαγωγής και δολοφονίας του Μάριου Παπαγεωργίου το 2012”.

KONTRA NEWS «Ερχεται η σειρά του Γιάννου-Κινδυνεύει και ο Βενιζέλος»

Η εφημερίδα γράφει ότι «η προφυλάκιση των βαρόνων των εξοπλιστικών προγραμμάτων Λιακουνάκου και Διαφέρμου σε συνδυασμό με το άνοιγμα λογαριασμών από ξένες τράπεζες ανοίγει την πόρτα για τη διερεύνηση ποινικών ευθυνών».

SPIRTO: Το τρίτο πρόσωπο στο διαζύγιο του 1 δισ.

“Το νέο ειδύλλιο του μεγιστάνα, με την 35χρονη Τουρκάλα εκφωνήτρια, εκτιμάται ότι δεν είναι και τόσο νέο Οι δυο τους φέρονται να γνωρίστηκαν πριν από ένα χρόνο, γεγονός που απομάκρυνε ακόμη περισσότερο τον 74χρονο από την Ελληνίδα σύζυγο του. Αυτό το κυνηγητό του ζευγαριού με τον Τύπο και οι απειλές για αγωγές και μηνύσεις κρύβουν το ατελείωτο χρήμα που ίσως να θέλει να κρατήσει ο Αϊσάλ για εκείνον και τη νέα του σύντροφο”, λέει η εφημερίδα.

STAR PRESS: Στοίχημα θανάτου για 2 ευρώ

Η εφημερίδα αναφέρεται σε περιστατικό που κατέγραψαν τοπικά ΜΜΕ, στο Βόλο, όπου οι καταγγελίες θέλουν νεαρό να ζητά από αλλοδαπό άστεγο να πηδήξει στη θάλασσα για να του δώσει 2 ευρώ, πράγμα που έγινε. Η αστυνομία αναζητά και τον νεαρό και τον άστεγο.

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΣ ΤΥΠΟΣ

Η ΝΑΥΤΕΜΠΟΡΙΚΗ: «Κύμα σκληρών μέτρων»

Η εφημερίδα τονίζει ότι: «το πρώτο «κύμα» μέτρων σκληρής λιτότητας που πλήττει όλους ανεξαιρέτως τους φορολογούμενους, κυρίως με χαμηλά και μεσαία εισοδήματα, παρά τις περί του αντιθέτου διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης, κατατίθεται σήμερα στη Βουλή».