Λύση στο... παραπέντε δόθηκε στο πρόβλημα της μεταφοράς 12.000 μαθητών στην Κεντρική Μακεδονία, μία μόλις ημέρα πριν από την έναρξη της σχολικής χρονιάς. 

Το "πράσινο" φως που άναψε η υπηρεσία δημοσιονομικού ελέγχου του υπουργείου Οικονομικών για την καταβολή στους μεταφορείς των ενταλμάτων πληρωμής της σχολικής περιόδου 2014-2015, ανοίγει τον δρόμο για την κανονική διεξαγωγή των δρομολογίων. Επιπλέον, η παράταση των περσινών συμβάσεων ουσιαστικά αποτελεί δικαίωση του σχετικού αιτήματος που υποβάλλαμε, τόσο προς τα υπουργεία Οικονομικών και Παιδείας, όσο και προς την περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

"Ο ρόλος των υπηρεσιών της περιφέρειας και ειδικότερα του περιφερειάρχη για την επίλυση του προβλήματος, υπήρξε άμεσος, ουσιαστικός και καταλυτικός", τονίζουν σε ανακοίνωσή τους οι λεωφορειούχοι του Συνδέσμου Πρακτόρων Τουρισμού Μακεδονίας Θράκης και προσθέτουν:

"Ωστόσο, τα προβλήματα για τους μεταφορείς παραμένουν, καθώς εκτός από τα capital controls και τα λειτουργικά έξοδα, καλούμαστε να αντιμετωπίσουμε και την αύξηση κατά 10% του ΦΠΑ".

Γι αυτό, μετά τις εκλογές, θα ζητήσουν από την κυβέρνηση που θα προκύψει, τα εξής:  
  • -Να εφαρμοστεί ο νόμος για τις συναλλαγές με το κράτος και να εξοφλούνται τα εντάλματα πληρωμής εντός δύο μηνών από την έκδοση των τιμολογίων, 
  • -Να μην επιβάλλεται ΦΠΑ στη μεταφορά μαθητών διότι το ίδιο το κράτος πληρώνει και στη συνέχεια εισπράττει, 
  • -Οι μεταφορείς να καταβάλλουν τον φόρο με την είσπραξη και όχι με την έκδοση του τιμολογίου.