Δύο φορητούς απινιδωτές θα παραδώσει αύριο Τετάρτη 23 Σεπτεμβρίου 2015 η αντιδημαρχία Πολιτικής Προστασίας του δήμου Θερμαϊκού στις Εθελοντικές Ομάδες Πρόληψης και Αντιμετώπισης Καταστροφών του Θερμαϊκού και της Επανομής.

Με τον τρόπο αυτό ενισχύεται η υποδομή των δύο ομάδων, ώστε να μπορούν να παρεμβαίνουν αποτελεσματικά και να σώζουν –στην κυριολεξία- ζωές.

Η τελετή παράδοσης – παραλαβής του απινιδωτή στην ΕΘ.Ο.Π.Α.Κ. Θερμαϊκού θα πραγματοποιηθεί στις 7 το απόγευμα, στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Θερμαϊκού (Λογοθέτου 1, Ν.Επιβάτες).

Μία ώρα αργότερα, στις 8 το απόγευμα, στο Κ.Α.Π.Η. Επανομής (πλατεία Επανομής) θα γίνει η τελετή παράδοσης – παραλαβής του δεύτερου φορητού απιδινωτή στην ΕΘ.Ο.Π.Π.Α.Κ. Επανομής.

Ο απινιδωτής είναι μια συσκευή που έχει τη δυνατότητα να αποκαθιστά το ρυθμό της καρδιάς διοχετεύοντας ηλεκτρική ενέργεια.

Για το θέμα η δήμαρχος Θερμαϊκού Γιάννης Μαυρομάτης δήλωσε: «Στο πλαίσιο της κοινωνικής πολιτικής του δήμου μας δίνουμε μεγάλη σημασία με προγράμματα που αφορούν την υγεία των πολιτών, τόσο σε επίπεδο πρόληψης, όσο και σε επίπεδο διάσωσης. Γι’ αυτό συνεργαζόμαστε με τις εθελοντικές ομάδες, τις οποίες ενισχύουμε όσο μπορούμε, ώστε οι παρεμβάσεις τους να είναι αποτελεσματικές. Η προμήθεια και παράδοση των δύο φορητών απινιδωτών είναι κίνηση ζωής, αφού με τη χρήση των δύο μηχανημάτων οι εθελοντές μπορούν με την άμεση παρέμβασή τους να σώσουν ανθρώπους, που κινδυνεύουν άμεσα. Η δημοτική αρχή θα συνεχίσει να στηρίζει με όλες της τις δυνάμεις τις ομάδες των εθελοντών της περιοχής μας, τα μέλη των οποίων ευχαριστώ το καθένα ξεχωριστά για την προσφορά του στην κοινωνία».