Πρόταση για τη δημιουργία ακτοπλοϊκής σύνδεσης, με τις Βόρειες Σποράδες, θα καταθέσει, το Σαββατοκύριακο, στη Σκιάθο, ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης.

 

Όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο κ. Μπουτάρης, σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, σήμερα, στη Θεσσαλονίκη, για το Αναπτυξιακό Συνέδριο που θα γίνει στην πόλη, ο δήμος Θεσσαλονίκης καταθέτει πρόταση δημιουργίας Εταιρίας Λαϊκής Βάσης, “για να σταματήσει ο ακτοπλοϊκός αποκλεισμός της πόλης”.

Το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης, όπως και αυτό της παράκτιας συγκοινωνίας, του τραμ, της διαχείρισης απορριμμάτων και άλλα, θα συζητθούν στο Αναπτυξιακό Συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί στις 29 και 30 Σεπτεμβρίου και θα είναι ανοικτό σε φορείς και πολίτες, να καταθέσουν τις προτάσεις τους για το αύριο της Θεσσαλονίκης. Όπως τόνισαν οι διοργανωτές, σκοπός είναι η δημιουργία δύο “εργαλείων”, το πρώτο για την αναπτυξιακή πορεία της Θεσσαλονίκης από το 2014 ως το 2020 και το δεύτερο για τη Θεσσαλονίκη του 2030.

Την ευθύνη για το συνέδριο θα έχει η Μητροπολιτική Αναπτυξιακή, εταιρία του δήμου Θεσσαλονίκης. Μάλιστα, με την ευκαιρία αυτή, ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Παν. Αβραμόπουλος, τόνισε πως “οι κεντρικές εξουσίες, ως τώρα, δεν τόλμησαν να καθιερώσουν τη μητροπολιτική διακυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη, που είναι απαραίτητη για να προχωρήσει η πόλη σε αναπτυξιακούς ρυθμούς”. Χαρακτήρισε, μάλιστα, την Θεσσαλονίκη “πολύπαθη” καθώς “πολλοί υποσχέθηκαν κι ελάχιστοι έπραξαν”.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Γιάννης Μπουτάρης, κάλεσε τις δημοτικές παρατάξεις “να συμμετάσχουν στο συνέδριο”, ώστε να καταθέσουν τις δικές τους προτάσεις, καθώς θα υπάρχει ο χρόνος να τις αναπτύξουν και να γίνει η σχετική επεξεργασία. Μάλιστα, οι διοργανωτές θα αναλύσουν τις προτάσεις και, στις αρχές Οκτωβρίου, θα δημοσιοποιήσουν τα συμπεράσματα.

Αναφερόμενος στη χρηματοδότηση των απαιτούμενων έργων υποδομής,ο κ. Μπουτάρης υποστήριξε ότι, πλέον, υπάρχουν κι άλλα εργαλεία, πέρα από το ΕΣΠΑ, όπως είναι το Πρόγραμμα Jesica και οι ΣΔΙΤ. Ειδικά για τις συμπράξεις Δημόσιου – Ιδιωτικού Τομέα, είπε πως “πρέπει να αρχίσουμε να συμφιλιωνόμαστε με την ιδέα”, αφού “δεν είναι της λογικής ότι ξεπουλιέται η περιουσία του δήμου, αφού αυτή παραμένει πάντα στην ιδιοκτησία του δήμου, ακόμη και κατά την κατασκευή του κάθε έργου”.

Τόσο ο κ. Μπυοτάρης, όσο και ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου, χαρακτήρισαν πολύ σημαντική την εξέλιξη στο ΤΑΙΠΕΔ, με την έκταση της Νέας Παραλίας, λέγοντας πως “επιτέλους ο δήμος θα μπορεί να είναι κυρίαρχος στην περιουσία του. Δεν είναι δυνατό να μην μπορείς να κάνεις την παραμικρή παρέμβαση, σε εκτάσεις όπως η Νέα Παραλία, επειδή σκαλώνεις στην απίστευτη γραφειοκρατία”.

Τι θα γίνει με το λιμάνι της Θεσσαλονίκης

Τέλος, ειδικά για την προοπτική του λιμανιού της Θεσσαλονίκης και την ένταξή της στο Συνέδριο, απαντώντας σε ερώτηση του  salonicanews.com, ο κ. Μπουτάρης είπε πως “το τοπίο για το τι θα γίνει στο λιμάνι είναι ξεκάθαρο. Παραχωρείται η διαχείριση, σε κάποιον που έχει την εμπειρία. Απαίτηση του δήμου είναι η Α Προβλήτα να περιέλθει στη χρήση του δήμου. Η Α Προβλήτα είναι εκτός διαπραγμάτευσης του ΤΑΙΠΕΔ και θα περάσει στη χρήση του δήμου Θεσσαλονίκης”.

Μάλιστα, όσον αφορά τον τομέα της κρουαζιέρας, που είναι κι αυτός ενταγμένος στο “όραμα” του δήμου Θεσσαλονίκης για τα επόμενα χρόνια, τόνισε πως όπως φαίνεται, το σημείο όπου αγκυροβολούν τα κρουαζιερόπλοια θα μεταφερθεί στη Β Προβλήτα (σ.σ. τώρα αγκυροβολούν μπροστά στο κτίριο του παλιού τελωνείου, για το οποίο ο δήμος έχει σχέδια αξιοποίησης).