11850441_10153635981718377_2623232256318179913_oΉταν μια ευχάριστη παρένθεση, στην δημοσιογραφική πραγματικότητα της Θεσσαλονίκης, όταν έγινε γνωστό ότι ο Θεσσαλονικιός δημοσιογράφος, Γιάννης Σεϊτανίδης, θα έπαιρνε το πρώτο βραβείο στον Παγκύπριο Διαγωνισμό για το καλύτερο δημοσιογραφικό κείμενο.

 

Σήμερα, πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση βράβευσης των νικητών του Παγκύπριου Δημοσιογραφικού Διαγωνισμού, που διοργάνωσε το Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων, υπό την αιγίδα του Υπουργού Εσωτερικών, Σωκράτη Χάσικου.

Ο Γιάννης Σεϊτανίδης παρέλαβε το πρώτο βραβείο, ενώ το δεύτερο κέρδισε ο δημοσιογράφος Γιώργος Αβραάμ και το τρίτο ο δημοσιογράφος Φάνης Μακρίδης.

Τους νικητές επέλεξε Ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή αποτελούμενη από τους Καθηγητές Πανεπιστημιακών Σχολών Δημοσιογραφίας / Επικοινωνίας, ήτοι: Κωστάκης Κωνσταντίνου, Αν. Καθηγητής, Πρόεδρος Τμήματος Δημοσιογραφίας του Πανεπιστημίου Frederick, Σοφία Ιορδανίδου, Αν. Καθηγήτρια Μεταπτυχιακού Προγράμματος Σπουδών Επικοινωνίας και Νέας Δημοσιογραφίας του Ανοικτού Πανεπιστημίου Κύπρου, Γιώργος Παυλίδης, Επίκουρος Καθηγητής του Πανεπιστημίου Λευκωσίας. Τα μέλη της Επιτροπής προσέφεραν τις υπηρεσίες τους αφιλοκερδώς.

Η Ανεξάρτητη Κριτική Επιτροπή αξιολόγησε και κατέληξε στις ακόλουθες τρεις πρώτες βαθμολογίες:

Α’ Βραβείο: Γιάννης Σεϊτανίδης, για το ρεπορτάζ του με τίτλο: «Η επιστολή Σιαρλή στον Ντράγκι: «Πώς φτάσαμε στη διάσωση των τραπεζών με ίδια μέσα» (Α’ μέρος) και: «Σε κοινή θέα το bail in: η Νομοθεσία για το κούρεμα προαπαιτούμενο του μνημονίου του 2012» (Β’ μέρος). Βαθμολογία: 81,8%.

Β’ Βραβείο: Γιώργος Αβραάμ, για το ρεπορτάζ του με τίτλο: «12 χιλιάδες δολάρια μακριά από τη …γη της Επαγγελίας». Βαθμολογία: 81,6%.

Γ’ Βραβείο: Φάνης Μακρίδης, για το ρεπορτάζ του με τίτλο: «Είχαν πληροφορίες. Έκαναν τίποτα;». Βαθμολογία 80,5%.



ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ