Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να μην είναι εύκολη υπόθεση η κατάρτιση του ψηφοδελτίου και να ανεβοκατεβαίνει στις εκλόγιμες θέσεις… κόσμος και κοσμάκης, αλλά και στη Νέα Δημοκρατία τα πράγματα είναι το ίδιο δύσκολα!

 

Στον ΣΥΡΙΖΑ διέρρευσε ότι ο Αλέξης Τσίπρας αποφάσισε να επιλέξει την Α Θεσσαλονίκης ως μία από τις περιφέρειες στις οποίες θα κατέβει, κίνηση που κρίθηκε αναγκαία για να … σταματήσουν οι μουρμούρες! Η μετακίνηση του Δ. Μάρδα στη Β Θεσσαλονίκης λειτούργησε ως βαλβίδα ασφαλείας, αλλά, πάλι, οι γκρίνιες είναι αρκετές.

Αντίθετα, στη Νέα Δημοκρατία, η βαλβίδα ασφαλείας ακόμη αναζητείται! Στα ψηφοδέλτια της Α Θεσσαλονίκης εντάσσεται, όπως όλα δείχνουν, ο Κωνσταντίνος Ζέρβας, στέλεχος της “Πρωτοβουλίας”, δημοτικής κίνησης του Γιάννη Μπουτάρη, από τους πρωτεργάτες της διάλυσης της δεξιάς παράταξης στο δήμο Θεσσαλονίκης. Η επιλογή του έρχεται περίπου δυο χρόνια μετά την άλλη επιλογή της Συγγρού, που είχε συζητηθεί πολύ: Να αλλάξει ο νόμος που αφορά τη συμμετοχή στις δημοτικές εκλογές αιρετών που είχαν διατελέσει Πρόεδροι σε ΝΠΔΔ, κάτι που επέτρεψε, ουσιαστικά, στον Γιάννη Μπουτάρη, να πάρει, εκ νέου, μέρος στις δημοτικές εκλογές, να πάρει –για δεύτερη φορά- τη δημαρχία και να κάνει αντιδήμαρχο τον κ. Ζέρβα, απέναντι στον Στ. Καλαφάτη.

Οι εποχές… πέρασαν, ο κ. Ζέρβας “καθαιρέθηκε” από αντιδήμαρχος και, πλέον, θα βρίσκεται στο ίδιο ψηφοδέλτιο με τον Στ. Καλαφάτη.

Θέση στην Α Θεσσαλονίκης φαίνεται να (ξανα)παίρνει ο Άγγελος Κολοκοτρώνης (ήταν, παλιότερα, υποψήφιος χωρίς να εκλεγεί, για να εκλεγεί, τελικά, με τον ΛΑΟΣ), ενώ προωθείται και η Τζελίνα Μακραντωνάκη. Σε τιμητική θέση αναμένεται πως θα εισαχθεί στη λίστα και ο ΑΘ. Εξαδάκτυλος, πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης.

Όσον αφορά τη Β Θεσσαλονίκης, σίγουρη πρέπει να θεωρείται η είσοδος στο ψηφοδέλτιο του Χ. Παππά.