Όσοι ήταν έφηβοι τη δεκαετία του 80 θυμούνται τη σειρά με τον Μπρους Γουίλις και τη Σίμπιλ Σέπαρντ... Ο -ελληνικός- τίτλος της ταιριάζει γάντι σε όσα θα γίνουν τις επόμενες ημέρες στην 80η ΔΕΘ!


ΔΕΘ και δήμος συνδιοργανώνουν το 1ο Φεστιβάλ Μυστηρίου Θεσσαλονίκης «Mysticon». Καλούν τους Θεσσαλονικείς να βρουν την άκρη σε μια ιστορία μυστηρίου, παίζοντας, ουσιαστικά, ένα παιχνίδι ρόλων, εξαπολύοντας ένα κυνήγι θησαυρού ή μπαίνοντας σε δωμάτια δράσης.

Όπως ανακοίνωσαν, σήμερα, σε συνέντευξη Τύπου, ο Αντιδήμαρχος Τουρισμού, Διεθνών Σχέσεων και Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης, Σπύρος Πέγκας, ο Διευθύνων Σύμβουλος της ΔΕΘ Helexpo Α.Ε., Κυριάκος Ποζρικίδης και εκπρόσωποι των ομάδων που συμμετείχαν στο σχεδιασμό, το φεστιβάλ θα πραγματοποιηθεί στις 11, 12 και 13 Σεπτεμβρίου 2015, στο πλαίσιο της 80ης ΔΕΘ. Οι συμμετέχοντες θα περιηγηθούν και μέσα στη ΔΕΘ, αλλά και σε σημεία της πόλης που συνοδεύονται από αστικούς μύθους, θρύλους και θεωρίες συνωμοσίας.

Για μια προσπάθεια χρόνων, που φτάνει στην κορύφωσή της, έκανε λόγο ο Σπύρος Πέγκας και σημείωσε: «Το 1ο Φεστιβάλ  Μυστηρίου έρχεται να ενισχύσει ακόμη περισσότερο τη θεματική των παιχνιδιών και των ξεναγήσεων μυστηρίου και αποτελεί μόνο την αρχή. Αυτό που θέλουμε ως Δήμος, είναι να γίνει το ‘’Mysticon’’ ένας ετήσιος θεσμός και να προσελκύσει νέους από πολλά σημεία, συμβάλλοντας στο νεανικό χαρακτήρα που θέλουμε να χαρακτηρίζει τη Θεσσαλονίκη».    

Από την πλευρά του, ο Κυριάκος Ποζρικίδης, μίλησε για την πολύ καλή συνεργασία Δήμου και ΔΕΘ, αναφέροντας: «Τα εύσημα γι’ αυτή την προσπάθεια ανήκουν στο Δήμο και στις δημιουργικές ομάδες που συνέλαβαν την αρχική ιδέα. Αποδεικνύεται ότι πολλά μπορούν να γίνουν χωρίς χρήματα. Η ανταπόκριση των νέων ανθρώπων είναι ήδη πολύ ζωηρή και αυτό πρέπει να το εκμεταλλευτούμε για να γίνει η Θεσσαλονίκη, εκτός των άλλων, και μια μυστηριώδης πόλη».

Στη διοργάνωση του 1ου Φεστιβάλ Μυστηρίου συμμετέχουν οι ομάδες νέων δημιουργών «Locked», «Dot2dot», «Addart», «Gamecraft», «The Mind Trap», «Braingame», «Thessaloniki Walking Tours» και «Escape 1107». 

Το «Mysticon» θα φιλοξενηθεί σε ειδικά διαμορφωμένο χώρο του περιπτέρου 8 της ΔΕΘ. 

Οι ημέρες και ώρες λειτουργίας είναι:

Παρασκευή 11/9/15: 17.00 έως 22.00
Σάββατο 12/9/15: 10.00έως 23.00
Κυριακή 13/9/15: 10.00 έως 22.00

Αιτήσεις συμμετοχής γίνονται στο Mysticon Sports του περιπτέρου 8 της ΔΕΘ και στην ιστοσελίδα www.mysticon.gr όπου οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να βρουν περισσότερες πληροφορίες για τα παιχνίδια και τις περιηγήσεις. 

Το εισιτήριο εισόδου για κάθε μέρα ανέρχεται στα 5 ευρώ.

Στη διάρκεια του φεστιβάλ θα λειτουργεί στον ίδιο χώρο τμήμα επιτραπέζιων παιχνιδιών μυστηρίου με ελεύθερη συμμετοχή για το κοινό.