Ευκαιρία για... παράπονα έδωσε η σημερινή συνέντευξη Τύπου των 50ών Δημητρίων, τα οποία θα διοργανωθούν, από το δήμο Θεσσαλονίκης, από τις 26 Σεπτεμβρίου ως τις 18 Οκτωβρίου 2015.


Πρώτα ήρθε το... "παράπονο" του υπεύθυνου εκδόσεων του θεσμού, Στέφανου Τσιτσόπουλου, για το ότι με τα εφετινά Δημήτρια "κάτι γεννήθηκε αλλά... δεν βγήκε ακόμη από τη μήτρα". Αναφέρονταν στην προσπάθεια των οργανωτών να αναγεννήσουν τον θεσμό, που 50άρισε με κάτι που γεννά (σ.σ. μη γνωρίζοντας, προφανώς, ότι οι γέννες από γυναίκες άνω των 50 μπορεί να αποβούν... επικίνδυνες για το παιδί).

Έπειτα ήρθε το παράπονο του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη, ο οποίος επανέφερε το θέμα της διοργάνωσης από την εφημερίδα "Μακεδονία" μιας... συναυλίας στον πεζόδρομο της Αγίας Σοφίας (και το οποίο αποσύρθηκε με πρωτοβουλία του προέδρου του δημοτικού συμβουλίου, επίσης στελέχους της Πρωτοβουλίας, Παν. Αβραμόπουλου): "Δεν μπορώ να καταλάβω αυτήν τη μιζέρια. Παλιότερα μπορούσαμε και βοηθούσαμε τέτοιες πρωτοβουλίες", σχολίασε.

Έτσι μάθαμε, από... σπόντα, άλλο ένα παράπονο: Αυτό γνωστού φρι πρες εντύπου που οργάνωσε σειρά εκδηλώσεων, υπό την αιγίδα του δήμου, αλλά, πλέον, σύμφωνα με τον κ. Τσιτσόπουλο, γράφει για τις εκδηλώσεις των Δημητρίων, χωρίς να αναφέρει το θεσμό...

Στο ενδιάμεσο της συνέντευξης Τύπου, η αρμόδια αντιδήμαρχος Έλλη Χρυσίδου, μίλησε για έναν θεσμό που "απλώνεται μέσα στην πόλη" και που "δίνει έμφαση στους νέους", όπως ακριβώς είχε γίνει και πέρσι...

Ας ευχηθούμε, λοιπόν, με τη σειρά μας, στο θεσμό, να τα εκατοστήσει.

Το πρόγραμμα των Δημητρίων μπορείτε να το δείτε με κλικ εδώ.