«Η κυβέρνηση δεν έπεσε αλλά παραιτήθηκε ταπεινωτικά». Αυτο υποστήριξε ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, παρουσία της Ζωής Κωνσταντοπούλου, στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην 80η ΔΕΘ.

Ξεκαθάρισε ότι οι βουλευτές της ΛΑΕ δε θα έδιναν ψήφο εμπιστοσύνης και υπεραμύνθηκε της ανάγκης επιστροφής σε εθνικό νόμισμα.



«Το εθνικό νόμισμα δεν είναι καταστροφή και πρέπει να σταματήσει αυτή η δαιμονολογία. Δεν υπάρχει πουθενα αυτό στην Ευρώπη παρά μόνο στην Ελλάδα. Κι αυτό γιατί στη χώρα υπάρχει παράδοση υποτέλειας. Που είναι το χαρακτηριστικό των κατεστημένων πολιτικών και οικονομικών ελίτ. Το εθνικό νόμισμα είναι αναγκαία επιλογή για να ξεφύγουμε από τα μνημόνια. Θα εξασφαλίσει στη χώρα την απαραίτητη ρευστότητα Δεν βλέπω χώρες που είναι εκτός ευρωζώνης να δυστυχούν και να καταστρέφονται», είπε.

Ισχυρίστηκε, ακόμη, ότι δεν χρειάζονται πρόσθετα συναλλαγματικά αποθέματα για να καλύψουμε τις θεμελιώδεις ανάγκες της χώρας σε καύσιμα, φάρμακα, κλπ, εφόσον έχουμε πλεονασματικό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών.



Για τις καταθέσεις υποστήριξε ότι αετονύχηδες τις έβγαλαν στο εξωτερικό κι ότι εξανεμίστηκαν και πως δεν κινδυνεύουν από το εθνικό νόμισμα.

Κατηγόρησε την υπηρεσιακή κυβέρνηση ότι λειτουργεί ως «εντολοδόχος» του ΣΥΡΙΖΑ και της Ν.Δ και αποκλείει τη ΛΑΕ τόσο από τον τηλεοπτικό χρόνο όσο και από την χρηματοδότηση, προκειμένου να «πνιγεί» το αντιμνημονιακό της μήνυμα.

Για τον κ. Λαφαζάνη, «ο ΣΥΡΙΖΑ πάει να κάνει μνημονιακή κυβέρνηση με ΠΑΣΟΚ και Ποτάμι. Μνημονιακή κυβέρνηση χωρίς το ΠΑΣΟΚ, δεν γίνεται. Είναι πολύ πιθανό να έχουμε και κυβέρνηση του εναπομείναντος ΣΥΡΙΖΑ με τη Ν.Δ. Βλέπω να πιέζουν σε αυτή την κυβέρνηση και οι ευρωνωσιακοί προστάτες μας».



Παρεμβαίνοντας στη συνέντευξη Τύπου απαντώντας σε ερώτηση για την εγκατάλειψη του διπόλου: "Μνημονιακό- αντιμνημονιακό", η κ. Κωνσταντοπούλου είπε πως το δίλημμα είναι εάν ο λαός θα αποκαρδιωθεί ή εάν θα παλέψει ενώ «κάρφωσε» τον ΣΥΡΙΖΑ, χωρίς να τον κατονομάσει, ως το «πιο παλιό μνημονιακό που ντύνεται το νέο». Πρόσθεσε πως έχει υπερασπιστεί τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πολύ περισσότερο «από ό,τι υπερασπίστηκε ο ίδιος τον εαυτό του».

Σε άλλη ερώτηση, η κ. Κωνσταντοπούλου, σχολίασε ότι το «πραγματικό δίλημμα είναι ευρώ ή δημοκρατία».



Η συνέντευξη Τύπου ξεκίνησε με μαγνητοσκοπημένο μήνυμα του Μανώλη Γλέζου, ο οποίος κάλεσε το λαό να πάρει την τύχη του στα χέρια του.