Δεν είναι ευχαριστημένοι, ούτε από τον δήμαρχό τους, Γιάννη Μπουτάρη, ούτε από τον περιφερειάρχη Κ. Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα, οι Θεσσαλονικείς. Αυτό, τουλάχιστον, δείχνει δημοσκόπηση της εταιρίας To The Point που δημοσιεύει η σημερινή “Μακεδονία”.

Ειδικότερα περίπου ένας στους δύο (ποσοστό 45%) δηλώνει δυσαρεστημένος από το έως σήμερα έργο της δημοτικής αρχής του Γιάννη Μπουτάρη, η οποία στο τέλος του χρόνου θα συμπληρώσει ήδη μία τετραετία.
Ικανοποίηση για τις επιδόσεις της διοίκησης του δήμου εκφράζει μόνον ένας στους τέσσερις (24,1%), ενώ το 28,8% εμφανίζεται ουδέτερο (ούτε ικανοποιημένοι, ούτε δυσαρεστημένοι). Υπενθυμίζεται ότι στην αντίστοιχη περσινή έρευνα το ποσοστό όσων δήλωναν δυσαρεστημένοι από το έργο της δημοτικής αρχής ήταν στο 42,5% και επρόκειτο για το χαμηλότερο που είχε παρατηρηθεί κατά τη διάρκεια της δημαρχιακής θητείας του κ. Μπουτάρη, καθώς το 2013 ήταν στο 49,4% και το 2012 στο 57,3%. Φέτος δηλαδή είναι η πρώτη φορά που το ποσοστό δυσαρέσκειας αρχίζει και πάλι να αυξάνει.

Συγχρόνως σημαντική κάμψη μέσα σε έναν χρόνο παρατηρείται στο ποσοστό όσων δηλώνουν ικανοποιημένοι, οι οποίοι από το 32,6% πέρυσι κατρακύλησαν φέτος στο 24,1%.

“Θολή εικόνα” σύμφωνα με τον επικεφαλής της εταιρίας, Δ. Κατσαντώνη, εμφανίζει και η υπό τον Απόστολο Τζιτζικώστα διοίκηση της περιφέρειας Κεντρικής, καθώς δηλώνει δυσαρεστημένο από το έργο της, ποσοστό σχεδόν διπλάσιο σε σχέση με πέρυσι.

Κυκλοφοριακό, ο μεγάλος βραχνάς!

Όσον αφορά τα προβλήματα της καθημερινότητας, η καθαριότητα εξακολουθεί να βρίσκεται στην κορυφή (34,5%), ωστόσο εμφανίζει αξιόλογη υποχώρηση σε σχέση με το 2013 (44,5%) και το 2012 (40,3%). Στη δεύτερη θέση εκτινάχθηκε η ανεργία με ποσοστό 31,4%, αδιάψευστος μάρτυρας της δεινής οικονομικής στάθμης που καταγράφεται στο πολεοδομικό συγκρότημα Θεσσαλονίκης. Ακολουθούν το κυκλοφοριακό με σαφή επιδείνωση (15,3% έναντι 6,1% πέρυσι), η απουσία χώρων στάθμευσης (10,4% έναντι 11,5% πέρυσι και 11,8% το 2013), οι συγκοινωνίες (9,7% έναντι 9% πέρυσι και 8,4% το 2013), η υποανάπτυξη και η έλλειψη υποδομών (8,9% έναντι 6,5% πέρυσι), το οδικό δίκτυο (8,1%, όπως και πέρυσι), η εγκληματικότητα (7,3% έναντι 5% πέρυσι), η έλλειψη πεζοδρομίων (6,7%), τα πάρκα και το πράσινο (6,3% έναντι 8,1% πέρυσι).

Εμείς, πάντως, θα θυμίσουμε ένα πράγμα: Οι δημοσκοπήσεις... δεν είναι εκλογές!