Όλοι μιλούν για σούπα, όταν αναφέρονται στο χθεσινοβραδινό ντιμπέιτ. Εμείς, πάλι, μιλάμε για… πατσά. Μια χαρά για το στομάχι, πριν τον ύπνο του ξενύχτη…

 

Είναι γεγονός ότι οι κανόνες του ντιμπέιτ το έκαναν ανούσιο, ενώ, επίσης, οι κάμερες δεν μπορούσαν να δείξουν τα άλλα, τα… καλά που γίνονταν μέσα στο πλατό.

Όπως, για παράδειγμα, ότι ο ένας μετά τον άλλον, οι πολιτικοί αρχηγοί, μετά από κάποιο χρονικό διάστημα, με το που απαντούσαν… σηκώνονταν για να ξεμουδιάσουν κι έβγαιναν εκτός πλατό! Εκεί –κάποιους- τους περίμενε μια τζούρα από το αγαπημένο τους τσιγάρο!

Το καλύτερο έγινε μεταξύ Καμμένου – Μεϊμαράκη και Τσίπρα. Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ μιλούσε κι έκανε επίθεση για το υποτιθέμενο θέμα της εμπλοκής Μεϊμαράκη στην υπόθεση των υποβρυχίων (υπόθεση που με την υπογραφή όλων των κομμάτων μπήκε στο συρτάρι). Ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας δεν… άντεξε από όσα άκουγε, ξάπλωσε προς τα πίσω στην πολυθρόνα του και, στρεφόμενος στον διπλανό του, Αλέξη Τσίπρα, του είπε:

-Μάζεψέ τον! Αφού ξέρεις!

-Μη με ανακατεύεις με αυτό, του απάντησε ο κ. Τσίπρας!

Σε όλη τη διάρκεια του ντιμπέιτ ακουγόταν –ακόμη κι από την τηλεόραση- ο ήχος μηνυμάτων που έφθαναν σε κάποιο κινητό. Ως τώρα δεν έχει αποκαλυφθεί ο… δράστης, ενώ το θέμα έγινε viral και στα social media, με τους χρήστες τους να κάνουν διάφορες, εξωφρενικές, υποθέσεις για το ποιος είναι ο αποστολέας, ποιος ο δέκτης και ποιο το περιεχόμενο των μηνυμάτων.

Σχολιάστηκε ιδιαίτερα –κι όχι θετικά- το ότι ο Αλέξης Τσίπρας προσπέρασε, χωρίς να χαιρετήσει, την πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά, ενώ αντίθετα, στο πλατό, αντάλλαξαν και ατάκες και χαμόγελα. Λίγο νωρίτερα, το ίδιο είχε κάνει στους διαδρόμους του ραδιομεγάρου της ΕΡΤ με τον Παναγιώτη Λαφαζάνη. Εκεί, πάντως, είχε το… δίκιο του.

Αντίθετα, σχολιάστηκε ιδιαίτερα θετικά μια ατάκα του κ. Τσίπρα την ώρα της αποχώρησής του: Ένας άνδρας της συνοδείας του, είπε να μην συνεχίσει να προχωρά, επειδή έξω βρισκόταν ο κ. Λαφαζάνης και δεν είχε φύγει ακόμη.

-Περιμένει το… ταξί, σχολίασε ο κ. Τσίπρας;

Κι όλοι… έσκασαν στα γέλια.

Όσο για τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη, αποχωρώντας, άρχισε το… στριπτίζ! Πρώτα έβγαλε το σακάκι, μετά τη γραβάτα κι άρχισε να ξεκουμπώνει το πουκάμισο. “Έχει κάμερες, πρόεδρε” του ψιθύρισε κάποιος από πίσω, στην αυλή της ΕΡΤ. Ο κ. Μεϊμαράκης γύρισε και κάτι του είπε, για να γελάσουν όλοι…