Πραγματοποιήθηκαν σήμερα Πέμπτη 03/09 τα εγκαίνια των κεντρικών γραφείων της Λαϊκής Ενότητας  στην Θεσσαλονίκη στην οδό Εγνατίας 79 στο 4ο όροφο.

 

Εκ μέρους του μετωπικού σχήματος απευθυνθήκαν σύντομοι χαιρετισμοί από τις βουλευτίνες Α’ Θεσσαλονίκης Ιωάννα Γαϊτάνη και Δέσποινα Χαραλαμπίδου, τη βουλευτίνα Β΄ Θεσσαλονίκης Λίτσα Αμμανατίδου - Πασχαλίδου και το στέλεχος της Λαϊκής Ενότητας Κώστας Κωστόπουλος.  


Ο Κώστας Κωστόπουλος καλωσορίζοντας τόνισε  πως βρισκόμαστε σε μια κρίσιμη στιγμή δύο μήνες μετά το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος και δύο βδομάδες μετά την υπογραφή του τρίτου μνημονίου. Στη συνέχεια υποστήριξε πως είναι αναγκαίο σήμερα ένα κοινωνικό πολιτικό μέτωπο που θα καταρρίψει τα ασφυκτικά δεσμά των μνημονίων, του χρέους, του Ευρώ και της παραγωγικής αποδιάρθρωσης.

Η Λιτσα Αμμανατίδου βουλευτής Β΄ Θεσαλονίκης αφού ευχαρίστησε τους παρευρισκόμενους για την παρουσία τους εξέφρασε την πεποίθηση πως το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος πρέπει να εκφραστεί με ταξικό πρόσημο και ριζοσπαστικό τρόπο. Στη συνέχεια ανέφερε τη συμβολή των αγωνιστών της ΛΑ.Ε. στους αγώνες της περιόδου για να καταλήξει πως  «η ΛΑ.Ε. δεν πρόκειται να παρατήσει τους συνταξιούχους, τη νεολαία,  τους εργαζόμενους και τους αυτοαπασχολούμενους με τους οποίους έδωσε  από κοινού αυτούς τους αγώνες».  Τελειώνοντας είπε πως το ΟΧΙ του δημοψηφίσματος δεν μπορεί να γίνει ΝΑΙ και πως υπάρχει αισιοδοξία πως η ΛΑ.Ε. θα αναδειχτεί σε 3η δύναμη.

Η Ιωάννα Γαϊτάνη βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης ανέφερε επιγραμματικά τα καταστροφικά αποτελέσματα που θα έχει η εφαρμογή του τρίτου μνημονίου. Στη συνέχεια αντέστρεψε τις κατηγορίες για διάσπαση της αριστεράς λέγοντας πως υπεύθυνοι είναι αυτοί που προθυμοποιήθηκαν να περάσουν στο μνημονιακό πολιτικό προσωπικό της χώρας. Τέλος τόνισε πως «το διακύβευμα των επικείμενων εκλογών είναι να εφαρμοστεί η εντολή της 5ης Ιουλίου καθώς και να εκφραστεί ο κόσμος που δεν αντέχει άλλο μέσω της ΛΑ.Ε. που είναι η μόνη αντιμνημονιακή δύναμη, καθώς το Κ.Κ.Ε. επιμένει την αδιέξοδη πολιτική της απομόνωσης και η Χ.Α. είναι το κόμμα των εφοπλιστών».

Η Δέσποινα Χαραλαμπίδου βουλευτής Α΄Θεσσαλονίκης αφού καλωσόρισε τους δημοσιογράφους και τους παρευρισκόμενους απεύθυνε πλατύ κάλεσμα στον κόσμο του ΟΧΙ και κυρίως στη νεολαία. Εξέφρασε την αισιοδοξία πώς το περήφανο ΟΧΙ θα βρει μαζική έκφραση μέσα από την ΛΑ.Ε. «Στη βουλή καθώς τα γραφεία του συνδυασμού δεχόμαστε καθημερινά επισκέψεις πολιτών και νέων ανθρώπων, ανθρώπων που συμμετείχαν στα κινήματα της περιόδου.» Υπογράμμισε πως η ΛΑ.Ε. δεν είναι κόμμα, αλλά πλατύ εκλογικό μέτωπο του ΟΧΙ ενάντια στα μνημόνια για να φτάσει το ΟΧΙ μέχρι τέλους, με έξοδο από το νομισματικό έλεγχο της ευρωζώνης. Τελειώνοντας υπενθύμισε πως «οι δυνάμεις της ΛΑ.Ε. έρχονται από μακριά καθώς είναι συνδεμένες με τους μεγάλους αγώνες των εργαζομένων της πόλης, αλλά και ότι θα πάνε μακριά αφού το εγχείρημά μας είναι μακρόπνοο και απαντάει στις αγωνίες εργαζομένων και νεολαίας».

Κλείνοντας κάλεσε σε μαζική συμμετοχή στο συλλαλητήριο του Σαββάτου, με προσυγκέντρωση στις 6μμ στην συμβολή Εγνατίας με Μητροπολίτου Γενναδίου.