berbatof_01

Η "καψούρα" του Ιβάν Σαββίδη έρχεται στην Τούμπα! Παίκτης του ΠΑΟΚ πρέπει να θεωρείται ο Ντίμιταρ Μπερμπάτοφ, καθώς ο Δικέφαλος ήρθε σε συμφωνία με τον Βούλγαρο επιθετικό για συμβόλαιο ενός έτους.

O Βούλγαρος αναμένεται άμεσα στη Θεσσαλονίκη, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής στην Ευρώπη καθώς η λίστα είχε δηλωθεί νωρίτερα και τουλάχιστο ως τον Δεκέμβριο θα παίξει μόνο στις εγχώριες διοργανώσεις.

Ο 34χρονος άσος ήταν σε προχωρημένες επαφές με την Άστον Βίλα, όμως η μεταγραφή του στον αγγλικό σύλλογο ναυάγησε, με τα βρετανικά ΜΜΕ να αναφέρουν ως βασική αιτία την οικονομική διαφορά μεταξύ των δύο πλευρών.

Ο Μπερμπάτοφ αποτελούσε διακαή πόθο του Ιβάν Σαββίδη, ο οποίος έκανε ό,τι περνούσε από το χέρι του προκειμένου να τον ντύσει στα ασπρόμαυρα.

Τελικά, οι πιέσεις των διοικούντων τον ΠΑΟΚ απέφεραν καρπούς, καθώς αργά το βράδυ της Τρίτης ήρθε η θετική απάντηση από την πλευρά του πρώην άσου της Μονακό.

Όσον αφορά στις οικονομικές απολαβές, θα πάρει 1.600.000 ευρώ καθαρά, ενώ στο συμβόλαιό του, το οποίο είναι το μεγαλύτερο στην Ελλάδα, συμπεριλαμβάνονται 600.000 ευρώ ως μπόνους επίτευξης στόχων.

Συνολικά, τα χρήματα που θα δώσει ο ΠΑΟΚ μαζί με την εφορία θα αγγίξουν το ιλιγγιώδες ποσό των 4.000.000 ευρώ!

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι διοικούντες τον Δικέφαλο προσπάθησαν να ολοκληρώσουν νωρίτερα μέσα στην ημέρα τη μεταγραφή, για να προλάβουν τη διορία για τη λίστα των παικτών του Europa League, η οποία έληγε στη 1 το βράδυ, αλλά χωρίς αποτέλεσμα.

O Nτίμιταρ Μπερμπάτοφ είναι γεννημένος στις 30 Ιανουαρίου του 1981 και αποτελεί προϊόν των ακαδημιών της ΤΣΣΚΑ Σόφιας, με την οποία πραγματοποίησε εκπληκτικές εμφανίσεις την τριετία 1998-2001, σημειώνοντας 26 γκολ σε 49 αγώνες.

Η τρομερή εκτελεστική δεινότητα του, ανάγκασε τη Λεβερκούζεν να δαπανήσει 1.300.000 ευρώ για να τον κάνει δικό της. Με τις "ασπιρίνες" είχε εξαιρετική παρουσία από το 2001 μέχρι το 2006, πετυχαίνοντας 69 γκολ σε 154 αγώνες.