Σε τακτοποίηση των αυθαιρεσιών στα ακίνητά τους το αργότερο μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016 καλεί η πολιτική ηγεσία του ΥΠΑΠΕΝ τους ενδιαφερόμενους πολίτες.

 

Αφορμή η συμπλήρωση δύο χρόνων εφαρμογής του νόμου 4178 (γνωστού και ως «νόμος Καλαφάτη»), μοναδικού μετά το «νόμο Τρίτση» που κρίθηκε συνταγματικός, για την αντιμετώπιση της αυθαίρετης δόμησης και το περιβαλλοντικό ισοζύγιο.

Ειδικότερα, όπως δήλωσε ο υπουργός ΠΑΠΕΝ, καθηγητής Ιωάννης Γκόλιας «Οι πολίτες ας έχουν στο μυαλό τους ότι μέχρι τον Φεβρουάριο του 2016, οπότε λήγει η προθεσμία ένταξης στις ρυθμίσεις του νόμου, έχουν τη δυνατότητα να τακτοποιήσουν τις αυθαιρεσίες στα ακίνητά τους. Επισημαίνεται, ότι μετά την προθεσμία αυτή, κανέναν ακίνητο με αυθαιρεσία και κανένα αυθαίρετο κτίσμα δεν θα μπορεί ούτε να μεταβιβασθεί ούτε να αξιοποιηθεί». Η πολιτεία, ανέφερε ο υπουργός, διασφαλίζει πλέον τη νομιμότητα και την ασφάλεια των κατασκευών.

Επιπλέον, επεσήμανε ότι «η πρακτική της αυθαίρετης δόμησης αποτελεί ίσως το πιο μελανό σημείο των τελευταίων δεκαετιών στα θέματα χωροταξίας και πολεοδομίας για τη χώρα μας», προσθέτοντας ότι «η πολιτεία, τα τελευταία δύο χρόνια έδειξε ότι έχει τα εργαλεία να αντιμετωπίσει οριστικά το ζήτημα, όταν υπάρχει πολιτική βούληση».