Τον ρόλο της Έκθεσης ως βαρόμετρου της οικονομίας υπογράμμισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέξης Τσίπρας, κατά τη σημερινή συνάντησή του με τη διοίκηση της ΔΕΘ-Helexpo.

 

Εξήρε δε τον εθνικό εκθεσιακό φορέα, γιατί κατάφερε σε αντίξοες συνθήκες η φετινή διοργάνωση να έχει το αυξημένο κύρος που απαιτεί η επέτειος των 80 χρόνων της, με ενισχυμένα εκθεσιακά μεγέθη και αυξημένο ενδιαφέρον από τον κόσμο.

Στην ανοδική πορεία των οικονομικών και εκθεσιακών μεγεθών της ΔΕΘ-Helexpo τα τελευταία χρόνια αναφέρθηκε από την πλευρά του ο πρόεδρος της εταιρείας, κ. Τάσος Τζήκας, ενημερώνοντας παράλληλα τον κ. Τσίπρα για το στοίχημα διεθνοποίησης που έχει θέσει ο εθνικός εκθεσιακός φορέας.

Στο πλούσιο πρόγραμμα της 80ης διοργάνωσης, με ειδική αναφορά στις «Μαγεμένες» και στις δράσεις κοινωνικής αλληλεγγύης, αναφέρθηκε ο διευθύνων σύμβουλος της ΔΕΘ-Helexpo, κ. Κυριάκος Ποζρικίδης, υπογραμμίζοντας τη στενή συνεργασία με τους φορείς της πόλης.

Μετά τη συνάντηση με τη διοίκηση του εθνικού εκθεσιακού φορέα ο κ. Τσίπρας ξεναγήθηκε στην 80η ΔΕΘ και επισκέφθηκε το Ελληνορωσικό Εμπορικό και Βιομηχανικό Επιμελητήριο, την ΕΠΑ Θεσσαλονίκης, την ΕΥΑΘ, την Ελληνική Στατιστική Αρχή, την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας Θράκης, το Ινστιτούτο Μικρών Επιχειρήσεων της ΓΣΕΒΕΕ, το υπουργείο Εξωτερικών (Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού), το υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, το υπουργείο Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης, το υπουργείο Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων (Γενική Γραμματεία Έρευνας και Τεχνολογίας), την Πυροσβεστική Υπηρεσία, τον ΣΒΒΕ, την ΕΡΤ 3, το υπουργείο Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού (Γενική Γραμματεία Εμπορίου και Προστασίας καταναλωτή), την Κεντρική Αγορά Θεσσαλονίκης, το Enterprise Greece, την ΟΛΘ ΑΕ, το ΕΒΕΑ και τις «Μαγεμένες». Μάλιστα στο ΕΒΕΑ, παρουσία του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, υπεγράφη μνημόνιο συνεργασίας ανάμεσα στη ΔΕΘ-Helexpo και την Κεντρική Ένωση Επιμελητηρίων Ελλάδος, από τους προέδρους των δύο φορέων, κ. Τάσο Τζήκα και κ. Κωνσταντίνο Μίχαλο, αντίστοιχα.

Να σημειωθεί ότι ο κ. Αλέξης Τσίπρας στη ξενάγηση του στις «Μαγεμένες» ενημερώθηκε αναλυτικά για την ιστορία των τεσσάρων αμφίπλευρων γλυπτών.